Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به پیروزی دونالد ترمپ

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، هم با اشاره به تلاش‌های دونالد ترمپ برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در غزه گفت که آماده همکاری با او «برای بازگرداندن بقیه گروگان‌ها، نابودی امکانات حماس و پایان دادن به حاکمیت حماس در غزه» است.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

رهبران کشورهای مختلف در سراسر جهان در پیام‌های مختلفی آغاز ریاست جمهوری دونالد ترمپ در ایالات متحده را به او تبریک گفتند.

مراسم تحلیف دونالد ترمپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه اول دلو در داخل ساختمان کنگره برگزار شد و او دومین دولت خود را پس از چهار سال آغاز کرد.

آقای ترامپ که ۷۸ سال دارد در سخنرانی پس از مراسم تحلیف از «آغاز عصر طلایی امریکا» سخن گفت و افزود: «اجازه نخواهیم که از ما سوء استفاده شود.»

بلافاصله پس از مراسم تحلیف سیل پیام‌های تبریکی رهبران جهان نشر شد و مقام‌های ارشد در کشورهای مختلف ضمن تاکید بر روابط دوجانبه، به مواردی از قبیل پایان دادن به جنگ اوکراین و برقراری ثبات در خاورمیانه اشاره کردند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در پیام خود از آقای ترمپ به عنوان رهبری «پر اراده» یاد کرد و گفت که سیاست او برای برقراری صلح فرصتی برای تقویت رهبری امریکا و دستیابی به یک صلح بلندمدت و عادلانه است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، نیز با اشاره به اظهارات آقای ترمپ درباره پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین گفت کشورش آماده است هر اقدام لازمی را برای حل سریع این منازعه انجام دهد.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، هم با اشاره به تلاش‌های دونالد ترمپ برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در غزه گفت که آماده همکاری با او «برای بازگرداندن بقیه گروگان‌ها، نابودی امکانات حماس و پایان دادن به حاکمیت حماس در غزه» است.

رهبران کشورهای اروپایی از جمله جورجا ملونی صدراعظم ایتالیا، کی‌یر استارمر صدراغظم بریتانیا،َ و اولاف شولتز صدر اعظم آلمان، از روابط فعلی بین کشورهای خود و ایالات متحده تمجید کردند و خواستار حفظ روابط مستحکم واشینگتن با اتحادیه اروپا شدند.

مقام‌های ایران واکنشی رسمی به شروع دولت دوم دونالد ترمپ نشان نداده‌اند.

گروه حماس نیز که ایالات متحده آن را سازمانی تروریستی می‌شناسد نسبت به بازگشت دونالد ترمپ به کاخ سفید واکنش نشان داد.

سامی ابوزهری، از مقامات این گروه ، با ابراز شادمانی از پایان یافتن «دوران تاریک» ریاست جمهوری جو بایدن که «پیش از همه کسی به خود ایالات متحده آسیب رساند» گفت: «امیدواریم ترمپ بتواند سیاست‌های خود را بر پایه‌های متعادلی بنا کند و راه را در برابر شرارت‌های نتانیاهو ببندد.»

همچنین احمد الشرع، رهبر سوریه، نیز با انتشار پیامی ریاست جمهوری دونالد ترمپ را به او تبریک گفت.

احمد شرع در این پیام تصریح کرد که انتخاب دونالد ترمپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده «گواهی است بر اعتماد مردم امریکا به رهبری او».

او در این پیام همچنین ابراز اطمینان کرد که دونالد ترمپ «صلح را به خاورمیانه بازمی‌گرداند» و «ما مشتاقانه منتظر بهبود روابط بین دو کشور بر اساس گفتگو و تفاهم هستیم».

پاناما اظهارات ترمپ را رد کرد

از سوی دیگر رئیس جمهور پاناما با رد سخنانی که دونالد ترمپ در مراسم تحلیف خود بیان کرده بود بار دیگر تاکید کرد که کانال پاناما در اختیار این کشور باقی خواهد ماند و «هیچ کشوری حق دخالت در این موضوع را ندارد».

خوزه رائول مولینو اندکی پس از سخنرانی تحلیف دونالد ترمپ در بیانیه‌ای نوشت: «کانال پاناما برای پانامایی‌ها بوده، هست و خواهد بود.»

دونالد ترمپ روز دوشنبه در مراسم تحلیف خود بار دیگر خواستار بازگشت مالکیت این کانال به امریکا شد و گفت: «چین در کانال پاناما فعال است، ما این کانال را به چین ندادیم به پاناما دادیم و حالا هم آن را پس می‌گیریم.»

در همین حال ساعاتی پس از سخنرانی دونالد ترمپ، مقامات پاناما اعلام کردند که حسابرسی از شرکت هنگ‌کنگی که کنترل بنادر نزدیک به کانال پاناما را بر عهده دارد شروع کرده‌اند.

همسایگان و کشورهای نزدیک به ایالات متحده نیز پیام‌های مختلفی درباره آغاز به کار دولت جدید دونالد ترمپ منتشر کردند.

لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برازیل، از روابط مستحکم کشورش با ایالات متحده در زمینه‌های مختلف تمجید کرد.

جاستین ترودو، صدراعظم کانادا، هم ضمن تبریک به آقای ترمپ یادآور شد که دو کشور «موفق‌ترین شراکت اقتصادی را در جهان دارند» و «ما فرصت همکاری دوباره با یکدیگر را داریم».

دونالد ترمپ پیش از این کانادا را تهدید کرده است که اگر سیاست سخت‌گیرانه‌ای در کنترل مرزهای مشترک و جلوگیری از ورود مواد مخدر به امریکا در پیش نگیرد تعرفه‌های سنگینی بر کالاهای وارداتی از آن کشور وضع خواهد کرد.

میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا، نیز از دونالد ترمپ به دلیل بازگرداندن نام این کشور به فهرست دولت‌های حامی تروریسم به شدت انتقاد کرد و آن را «اقدامی استکباری و بی‌اعتنایی به حقیقت» خواند.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت تحریم‌های دولت قبلی آقای ترمپ علیه این کشور باعث «کمبود کالا» و همچنین مهاجرت کوبایی‌ها به ایالات متحده شد.

دونالد ترمپ از حزب جمهوریخواه با شعارهایی مانند «اول امریکا» و «عظمت را به امریکا برگردانید» برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.

او در نهایت موفق شد با کسب ۳۱۲ رای الکترال به پیروزی برسد و رقیب خود، کامالا هریس از حزب دموکرات را شکست بدهد.

رویداد های اخیر

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اتحادیه تولید‌کنندگان دوا می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانه‌های مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید می‌شود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیده‌اند.

اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانه‌ها مشمول وزارت صحت عامه می‌خواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعمل‌های جدید در همه زمینه‌ها از جمله انکشاف سرمایه‌گذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.

احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکل‌های مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان می‌تواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»

در همین حال، مقام‌های وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویت‌های امارت اسلامی می‌دانند و تأکید می‌کنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حل‌هایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.

عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزه‌ها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش می‌کنیم تا در تمامی عرصه‌ها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامه‌های ما قرار دارد.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولت‌های بیشتر برای سرمایه‌گذاران از سوی حکومت را ضروری می‌دانند.

اتحادیه تولید‌کنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفته‌اند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانه‌های این سکتور در کشور متوقف شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!