Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به دستور رعایت حجاب زنان در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

صدورفرمان وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می‌شود با واکنش‌های داخلی و خارجی رو به رو شده است.

سرمنشی سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد به وعده‌ها وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر به زنان ودختران افغان عمل کنند.

نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان هم در واکنش به طرح پوشش سر تا پای اسلامی برای زنان گفته است که این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، فاصله میان حاکمان جدید وجامعه جهانی را بیشترمی کند.

امریکا و بریتانیا هم گفته اند که این تصمیم برچگونگی تعامل جهان با حکومت سرپرست افغانستان اثرخواهد گذاشت.

شمار ازسازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری به شمول دیدبان حقوق بشرهم ازجامعه جهانی می خواهد برای پاسخگویی با این تصمیم استراتیژی مشترک را تدوین ویک نشست اضطراری برگزار کنند.

درحالی که در مکاتب به روی دختران صنوف بالاتر از ششم هنوز بسته است وجامعه جهانی مدعی است که حاکمان جدید به تعهدات و وعده‌های شان عمل نکرده اند، فرمان جدید مبنی بر پوشش سرتاپای زنان واکنش های بیشتر را به همراه شده است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل دراین باره گفته است که:”من باردیگر از طالبان می‌خواهم به وعده‌های خود به زنان ودختران افغان وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشرعمل کنند”.

هیات معاونت سازمان ملل (یوناما) نیز دراین باره واکنش نشان داده است:” این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، تعامل دولت افغانستان با جامعه بین‌المللی را مشکل تر و فاصله میان آنها را بیشترمی کند، ما به زودی با رهبران طالبان برای شفاف سازی دراین زمینه دیدارخواهیم کرد ونگرانی جهانی را با آنان شریک خواهیم ساخت”.

میلانی ورویر، رییس اجراییه انستیتوت جورج تاون برای زنان، صلح و امنیت گفته است که:” افراد زیادی هستند که درشرایط کنونی از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهند درتصامیم شان تجدید نظرکنند، این تخطی حقوق بنیادی زنان ودختران است”.

وزارت خارجه امریکا هم درتویتی گفته است که واشنگتن و شرکای بین‌المللی‌اش عمیقا از اقدامات اخیرحکومت سرپرست در مورد زنان و دختران، از جمله محدودیت تحصیل و سفر نگران هستند.

مدیراموربین الملل عفو بریتانیا هم درتویتی گفته است که بریتانیا حاکمان جدید را با اعمال شان قضاوت خواهد کرد، اگر آنها خواهان مشروعیت بین‌المللی هستند، باید به تعهدات خود، به ویژه در مورد حقوق زنان و دختران، عمل کنند.

در این میان سازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید، کشورهایی که از حقوق زنان حمایت می‌کنند، باید یک نشست اضطراری برگزارکنند.

هیدربار، معاون بخش حقوق زنان درسازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید که:” کشور هایکه دفاع از حقوق زنان جز پالیسی خارجی آنهاست باید برای تدوین یک استراتیژی مشترک و شیوه ای واکنش جهان در برابر تخطی‌های طالبان از حقوق زنان و دختران، نشست اضطراری را دایر کنند. این پلان، باید شامل تشویق و مجازات باشد.”

رینا امیری، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور زنان و حقوق بشر می‌گو‌ید که:” طالبان هنوزهم پالیسی‌های سرکوب گرانه علیه زنان و دختران را به عنوان جاگزینی برای رسیدگی به بحران اقتصادی و نیاز به حکومت فراگیر اتخاذ می‌کند. من با خواست‌های افغان‌ها و جامعه بین‌المللی یکجا می‌شوم تا اقدامات سرکوب‌گرانه پایان یابد،‌ مکاتب دختران دو باره باز گردند، زنان اجازه کار پیدا کنند و زندگی شان را از سر بگیرند.”

رعایت حجاب اسلامی توسط زنان از فرموده‌های قرآنی است که عالمان دین ودانشمندان اسلامی تطبیق آنرا از مسوولیت‌های یک نظام اسلامی می دانند.

آنان به این باورند که کشورهای غربی با منع قراردادن پوشش اسلامی برای زنان مسلمان حقوق اسلامی زنان مسلمان را نقص کرده اند ونباید براساس آزادی مذهب که غرب خود را به آن متعهد می‌داند حق پوشش اسلامی از زنان مسلمان گرفته شود.

وزارت امربه معروف و نهی از منکر روزگذشته درحکمی از تمام زنان در افغانستان خواست، حجاب اسلامی را رعایت کنند. در این حکم گفته شده است که با هر لباسی که بدن پوشانیده شود، آن حجاب است، اما افزوده که “تنگ و نازک” نباشد.

به گفته این وزارت، لباس و چادر مروج به رنگ سیاه موسوم به حجاب، نیزحجاب شرعی است.

شماری از باشنده‌گان کابل در حالیکه داشتن حجاب را یک فریضه دینی میدانند اما می‌گویند کسانی که این امر را رعایت نمی‌کند باید خودشخص تنبه یا مجازات شود.

گیتی، باشنده کابل گفت:” در هیچ جای قانون اسلام کسی نیامده که کسی یک گناه را انجام بدهد واعضا خانواده آن مجازات شود.”

حزب الله، باشنده کابل گفت:” امارت اسلامی چرا باید اینگونه رفتارکنند همراه زنان چون قبل از آمدن امارت اسلامی نیز همه زنان دارای حجاب بوده اند.”

در این میان شماری از عالمان دینی حجاب را یک فریضه دینی و شرعی دانسته میگویند درکشور اسلامی برای تطبیق حجاب نیاز به جبر واکراه نیست.

سیدمحسن قریشی، عالم دین گفت:”حجاب در قرآن به آن تاکید شده و زن بی‌حجاب نمازش روا نیست روزه‌اش نمیشود و زکات هم داده نمیتواند پس در کشور ما همه مسلمان هستیم و نیاز به زور و جبر نداریم.”

پس از صدور فرمان تازه وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می ‌شود برخی از فعالان عرصه حقوق زن می‌گویند امارت اسلامی همیشه نگاه خشک و انعطاف ‌ناپذیری نسبت زنان داشته و به همین دلیل نه‌ تنها هیچ نقشی برای زنان قایل نشده بلکه محدودیت‌های بسیار شدید را علیه زنان وضع کرده ‌اند. آنان فرمان اخیر امارت اسلامی را در مورد حجاب نیز اجباری می دانند.

فروزان رسولی، فعال حقوق زن گفت:” قبل از صدور این فرمان امارت اسلامی تمام زنان ودختران دارای حجاب بودند و نباید امارت اسلامی این فریضه را به گونه اجبار بالای زنان بقبولانند بلکه باید زمینه را مساعد کرده که زنان در جامعه خود را مصون احساس کنند.”

درهیمن حال، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی درقطر در رشته توئیت‌های گفته است طبق قوانین بین‌المللی، هر جامعه‌ای حق دارد در پرتو ارزش‌ها و اعتقادات خود زندگی کند.

به گفته وی حجاب رمز عقيدوی وشعار جامعه افغانستان و یکى از ارزش‌هاى مهم‌اش است.

وی افزوده است:”هیچ کس نمی‌تواند نماینده جامعه دیگری باشد، رهبران هر جامعه نمایندگان جامعه خود هستند.”

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صحت عامه: کشورهای همسایه تحمل پیشرفت افغانستان را ندارند

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت صحت عامه می‌گوید که کشورهای همسایه پیشرفت افغانستان را تحمل کرده نمی‌توانند، از همین رو مهاجران را آزار و اذیت، اموال شان را مصادره و آنان را به گونه‌ اجباری اخراج می‌کنند.

نور جلال جلالی در نشستی در کابل گفت: «کسی با توانایی خود خانه و زندگی ساخته است، اما برایش گفته می‌شود که هیچ حق نداری که آن را با خود ببری. با یک جوره لباس، با ذلت و رسوایی لت‌وکوب و به موتر انداخته می‌شود و برایش گفته می‌شود که برو. برادارن ما اگر پول کمی هم دارند، به کشور خود برگردند.»

دولت پاکستان عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج افغان‌های فاقد اسناد قانونی در سراسر آن کشور آغاز کرده است.

مقام های محلی ولایت ننگرهار اعلام کرده اند که با آغاز دور دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان، طی سه روز گذشته، ۳۱۶ خانواده از طریق بندر تورخم وارد کشور شده اند.

عزیزالله مصطفی، معاون والی ننگرهار می‌گوید: «تمام کمیته‌ها آمادگی خود را دارند. در این دو یا سه روز اخیر، ۳۱۶ خانواده اخراج شده اند. کمیته خدمات وجود دارد. با مرکز هم تماس گرفته ایم. ان شاء الله امکانات داریم. با موسسات نیز دیدار می‌کنیم و با هماهنگی این روند را پیش می‌بریم.»

قابل یاد آوریست که حدود ۸۴۵ هزار افغان طی ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کرده اند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر از اخراج مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از بلخ دیدن نموده اند

Published

on

(Last Updated On: )

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ می‌گوید که در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از مکان‌های تفریحی و تاریخی این ولایت دیدن کرده اند.

شماری از شهروندان کشور که از مکان‌های تفریحی این ولایت دیدن کرده‌اند، با ابراز خرسندی از تامین امنیت خواهان ایجاد سهولت‌های بیشتر تفریحی در این مکان‌ها هستند.

منطقه پسته مزار، در ولسوالی مارمل ولایت بلخ و در ۲۰ کیلومتری شهر مزارشریف یک از مکان‌های است که این روزها میزبان هزاران توریست داخلی از مناطق مختلف کشور بوده است.

به گفته‌ ریاست اطلاعات و فرهنگ بلخ در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی به این ولایت سفر کرده اند.

شماری از توریست ها از تأمین امنیت ابراز خرسندی می‌کنند و خواهان ایجاد سهولت‌های بیشتر تفریحی از جمله ایجاد رستورانت‌ها، مسجد، بازار و فرهم‌ نمودن آب آشامیدنی در مکان‌های توریستی اند.

با این حال، مسوولان محلی بلخ از تلاش‌ها برای ایجاد سهولت‌ها در مناطق تفریحی در این ولایت سخن می‌‎زنند.

افزون بر پسته مزار، کانال قوش تیپه، دشت شادیان، دریای آمو و چشمه‌ خواجه سکندر از دیگر مکان‌های تفریحی در ولایت بلخ است که شاهد حضور توریستان داخلی و خارجی بوده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان را متوقف نماید

حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ای‌سی‌سی) باید تا ۳۱ مارچ به‌صورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.

Published

on

(Last Updated On: )

گروه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از پاکستان خواسته‌اند که اخراج و بازگشت اجباری مهاجران افغان از اسلام‌آباد، راولپندی و دیگر شهرها را متوقف کند.

این گروه از کارشناسان در اعلامیه‌ای گفته‌ اند که «میلیون‌ها افغان در پاکستان، بدون این‌که به خواست‌های مشروع‌شان غور شود، با تهدید بازگردانده شدن روبه‌رو هستند.»

در اعلامیه آمده که بسیاری از افغان‌ها نگران‌اند که در صورت بازگشت به افغانستان، تحت فشار و تهدید امارت اسلامی قرار بگیرند.

در ادامه گفته شده که: «زنان، دختران، دگرباشان جنسی، اقلیت‌های قومی و مذهبی، مقام‌های حکومت پیشین و نیروهای امنیتی، مدافعان حقوق بشر، کارمندان رسانه‌ها و خبرنگاران در این زمینه بیشتر آسیب‌پذیر اند.»

کارشناسان سازمان ملل، اقدام حکومت پاکستان را نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر و مهاجرت خوانده و از آن کشور خواسته‌اند تا به نقش مهم خود به‌عنوان یک دوست و همسایه در این زمینه ادامه دهد.

این در حالی است که گزارش‌ها از مناطق مختلف پاکستان حاکی از آن است که این کشور عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج دارندگان کارت‌های شهروندی افغان (ای‌سی‌سی) و مهاجران فاقد اسناد آغاز کرده‌ است.

حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ای‌سی‌سی) باید تا ۳۱ مارچ به‌صورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.

هرچند بعداً خبرگزاری اسوشیتد پرس بر اساس اسناد دولتی پاکستان گزارش داد که این مهلت تا دهم اپریل تمدید شده‌ است، گزارش‌ها حاکی از آن است که عملیات برای بازداشت مهاجرین افغان در شهرهای مختلف کشور از جمله اسلام‌آباد و راولپندی از پیش آغاز شده و تلاشی خانه‌به‌خانه‌ توسط پولیس جریان دارد.

براساس گزارش رسانه‌های پاکستان، در چند روز گذشته ده‌ها خانواده‌ افغان دارای کارت ای‌سی‌سی از طریق تورخم به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

همچنین به‌تازگی، روزنامۀ دان به نقل از مقام‌های کراچی گزارش داد که روند اخراج افغان‌ها از این شهر آغاز شده‌ است.

بر اساس این گزارش، آن‌ها افغان‌هایی هستند که کارت‌های ای‌سی‌سی دارند و تا حالا، پولیس بیش از ۱۵۰ نفر را بازداشت کرده‌ است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!