Connect with us

اخبار ساحوی

وانگ یی دوباره به عنوان وزیر خارجه چین گماشته شد

منتشر شده

در

تصمیم چین برای انتصاب مجدد دیپلومات ارشد خود وانگ یی به عنوان وزیر امور خارجه یک ماه پس از ناپدید شدن ستاره نوظهور سابق خود کین گانگ از دید عموم به این معنی است که واشنگتن در تلاش برای برقراری روابط پایدار با رقیب استراتیژیک اصلی خود با چهره ای آشنا روبه‌رو خواهد شد.

به گزارش رویترز، بازگشت وانگ به سمتی که در بیشتر یک دهه گذشته در اختیار داشت، بعید است که مسیر روابط آشفته دوجانبه را تغییر دهد یا نگرانی‌ها در مورد عملکرد مبهم دولت رئیس جمهور شی جین پینگ را برطرف کند.

برکناری کین که گفته می‌شود که تحت حمایت شی بود، در روز سه‌شنبه تقریباً شش ماه پس از تصدی این نقش انجام شد. این سفیر ۵۷ ساله سابق در ایالات متحده در ماه دسمبر مسئولیت وزارت خارجه را برعهده گرفت اما از ۲۵ جون که با دیپلومات‌ها در بیجینگ ملاقات کرد، در انظار عمومی دیده نشده است.

وزارت خارجه چین گفته است که او به دلایل صحی کار اش را متوقف نمود اما جزئیاتی ارائه نکرده است.

وانگ که در واشنگتن به خاطر هوش تیزش و دفاع گاه تهاجمی اش از مواضع چین شهرت دارد، برای سال‌ها یکی از عناصر ثابت در روابط ایالات متحده و چین بوده است.

تحلیلگران مستقر در واشنگتن می‌گویند بازگشت وانگ به وزارت خارجه باید به این وزارت کمک کند تا پس از هفته ها گمانه زنی بین المللی درباره سرنوشت کین، فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرد.

اما این امر بعید است که بهبود عمده ای در روابط پرتنش ایالات متحده و چین که به پایین ترین سطح خود در دهه های اخیر رسیده است، به همراه داشته باشد.

جوزف توریگیان، کارشناس رهبران کمونیست چین در پوهنتون امریکایی در واشنگتن می گوید: «هیچ یک از اینها دلایل ساختاری اصطکاک در روابط را تغییر نمی دهد.»

سفارت چین در واشنگتن به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد.

ودانت پتیل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا روز سه شنبه گفت که انتخاب وزیر خارجه کار خود چین است و بلینکن چندین بار با وانگ ملاقات کرده است.

دومین دوره وانگ به عنوان وزیر امور خارجه حاکی از اشتیاق در بیجینگ برای روابط پایدار با ایالات متحده پیش از دیدارهای احتمالی شی با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در اواخر سال جاری در حاشیه اجلاس‌های جهانی، از جمله گروه ۲۰ در هند در سپتمبر و نشست سران سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا–پاسفیک در کالیفورنیا در ماه نومبر است.

دیپلومات‌های امریکایی و چینی با طیفی از موضوعات بحث برانگیز دست و پنجه نرم می‌کنند، از جمله اقدامات تهاجمی فزاینده چین بر سر تایوان، جزیره خودگردانی که ادعا می کند متعلق به چین است، و همچنان کنترول صادرات ایالات متحده.

با توجه به این چالش‌ها، ارشدیت وانگ در حزب حاکم کمونیست چین می‌‍تواند برای ایالات متحده مفید باشد.

در سیستم چین، دیپلومات ارشد وزیر امور خارجه نه بلکه رئیس کمیسیون امور خارجی حزب کمونیست چین است، نقشی که وانگ همچنان ایفا خواهد کرد.

جود بلانشت، کارشناس چین در مرکز مطالعات استراتیژیک و بین‌الملل واشنگتن، گفت که قرار گرفتن همزمان وانگ در دو پست ارشد سیاست خارجی کشور، لایه‌ای از بوروکراسی را برای مذاکره کنندگان امریکایی حذف کرد.

وانگ به عنوان یکی از اعضای دفتر سیاسی ۲۴ نفره حاکم حزب کمونیست، دیپلوماتی است که مسلماً نسبت به سلف خود در میان رهبران ارشد چین تسلط بیشتری دارد.

حتی زمانی که کین وزیر امور خارجه بود، بلینکن با وانگ تماس داشت، اگرچه تبادلات در برخی مواقع سرد بود، به ویژه پس از عبور یک بالون جاسوسی چینی از حریم هوایی ایالات متحده و سرنگون شدن اش در اوایل سال جاری، که وانگ را وادار کرد تا واشنگتن را به خاطر واکنش خود سرزنش کند.

بلانشت گفت، با این حال، انتصاب مجدد وانگ نشانه ای از مشکلات در تشکیلات سیاست خارجی چین است.

او گفت: «داستان بزرگ‌تر در اینجا غیرقابل‌پیش‌بینی بودن و تیرگی سیستم چین است که می‌تواند شاهد پرتاب شدن یک مقام ارشد سیاست خارجی در سیاه‌چاله برای یک ماه با اطلاعات کاملاً صفر از بیجینگ باشد.»

روز سه‌شنبه، پس از انتصاب وانگ، محتوایی که به کین اشاره می‌کرد به سرعت از وب‌سایت وزارت خارجه چین حذف شد. صفحه ای در وب سایت که معمولاً زندگی نامه وزیر امور خارجه را در خود دارد، در آن «درحال به روز رسانی» نوشته شده است.

کریگ سینگلتون، معاون برنامه چین در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، گفت که انتخاب وانگ برای این نقش همچنین نشان دهنده کمبود گزینه های خوب برای بیجینگ است.

او گفت: «به عبارت ساده، کمبود دیپلومات‌های کارکشته چینی وجود دارد که هم مورد اعتماد شی و هم از تجربه لازم در خصوص ایالات متحده برای ایفای این نقش بسیار مشهود برخوردار باشند.»

اخبار ساحوی

واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی‌ درباره توانایی موشکی آن کشور

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بی‌اساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.

بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گسترده‌ای داشته‌اند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمی‌کند.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاری‌های عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاست‌های ایالات متحده در منطقه رنج می‌برد.

بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطه‌ای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندی‌های موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشم‌پوشی کرده و نگرانی‌ها درباره توانایی‌های پاکستان را به نظر می‌رسد که به تحریک دیگران مطرح می‌کند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشک‌های بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

تحریک طالبان پاکستان: ۱۶ سرباز را کشتیم

Published

on

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرده که ۱۶ سرباز در حمله بر یک پوسته اردو در ایالت خیبر پختونخوا کشته شدند.

یک مقام استخباراتی پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در حدود ۳۰ شبه نظامی بر این پوسته در ساحه مکین حمله کردند.

اردوی پاکستان تا کنون در مورد این حادثه چیزی نگفته است.

طبق یک خبر دیگر، اردوی پاکستان اعلام کرده است که ۲۵ نفر در پیوند به حملات بر سربازان در ماه می سال ۲۰۲۳ به حبس ۲ الی ۱۰ سال محکوم شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

یک مقام ارشد امریکا می‌گوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

Published

on

یک مقام ارشد قصر سفید روز پنجشنبه گفت که پاکستان مجهز به سلاح هسته‌ای در حال توسعه قابلیت‌های راکت‌های بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند به این کشور اجازه حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا را بدهد و این یک «تهدید در حال ظهور» برای ایالات متحده می‌باشد.

به گزارش رویترز، اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا نشان می‌دهد که روابط میان واشنگتن و اسلام آباد تا چه حد از زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ به تیرگی گراییده است.

این اظهارات همچنین این پرسش را مطرح می‌کند که آیا پاکستان اهداف برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و راکت‌های بالستیک خود را که برای مقابله با هند ایجاد شده بود، تغییر داده است یا خیر.

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

فاینر گفت، اگر این روند ادامه یابد، «پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.»

وی با نام بردن از روسیه، کوریای شمالی و چین ادامه داد: تعداد کشورهای مجهز به سلاح هسته‌ای با راکت‌هایی که می‌توانند به سرزمین امریکا برسند «بسیار کم است و آنها دشمنی می‌کنند.»

فاینر گفت: «بنابراین، صراحتاً، برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که واشنگتن دور جدیدی از تحریم‌ها را در رابطه با برنامه توسعه راکت‌های بالستیک پاکستان، از جمله برای اولین بار علیه اداره دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت می‌کند، اعلام کرد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!