Connect with us

تجارت

واردات مواد سوختی از گذرگاه‌های حیرتان و آقینه از سرگرفته شد

منتشر شده

در

مسوولان در اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ می‌گویند که واردات مواد سوختی از قبیل تیل و گاز از طریق گذرگاه‌های مرزی حیرتان و آقینه از سر گرفته شده است.

این درحالی است که گذرگاه مرزی حیرتان دو هفته قبل باز شد، اما واردات مواد سوختی متوقف بود.

شماری از رانندگان میگویند که از بهر بلند رفتن بهای مواد سوختی با مشکلات روبرو شده اند.

مولدین، یک تاکسی ران در مزارشریف، میگوید که از بهر بلند رفتن قیمت مواد سوختی نمی‌تواند خرچ خانه اش را پوره کند.

رانندگان از امارت اسلامی می‌خواهند تا نظارت بیشتر بر نرخ مواد سوختی داشته و برای کاهش آن راهکاری بسنجند  .

 در همین حال، باشندگان بلخ از بلند بودن بهای مواد سوختی شاکی اند  و می افزایند که یک لیتر پترول به ۶۱ افغانی و فی کیلو گاز به ۷۰ افغانی به فروش می رسد .

مسولان در اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ می‌گویند که محدویت‌ها در داد و ستد دالر سبب شده تا بازرگانان افغان نتوانند پول خرید مواد سوختی را به کمپنی‌های نفتی در کشورهای آسیای مرکزی به وقت و زمان اش تحویل دهند .

شمال افغانستان دارای سه گذرگاه مرزی مهم شیرخان در کندوز , حیرتان در بلخ و آقینه در فاریاب است که در گذشته بیشتر از ۷۰ در صد مواد سوختی مورد نیاز کشور از این بنادر تامین می‌شد اما با توجه به تغییرات سیاسی  و کمبود اسعار خارجی روند واردات تیل و گاز با مشکل روبرو شده بود.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!