تجارت
هیچ مانع تخنیکی در مسیر خط آهن افغانستان، پاکستان و ازبکستان وجود ندارد

اداره خط آهن افغانستان میگوید کار سروی تعین مسیر خط آهن افغانستان – پاکستان – و ازبکستان تکمیل شده و هیچ مانع تخنیکی در مقابل آن وجود ندارد این خط آهن از شهر ترمذ ازبکستان آغاز و از مزارشریف به کابل آمده و سپس تا پشاور امتداد می یابد.
مقامهای سه کشور ماه گذشته در تاشکند تصمیم گرفته بودند که بررسی برای تعین مسیر خط آهن را آغاز کنند و حالا سروی آن در کمتر از سه هفته تکمیل شده است.
مسوولان اداره خط آهن کشور میگویند کار سروی خط آهن افغانستان – ازبکستان و پاکستان که سیزده روز پیشن آغاز شده بود به اتمام رسیده است.
این سروی که از ایستگاه نایب آباد خط آهن مزارشریف آغاز شده بود از طریق ولایتهای سمنگان، بغلان، بامیان، میدان وردگ، لوگر وننگرهار وسپس به پاکستان خاتمه یافت.
گفته میشود که نتایج نهایی سروی که توسط هیات تخنیکی افغانستان – ازبکستان و پاکستان انجام شده است، پس از بررسی با مقامات این سه کشور شریک خواهد شد.
پنج میلیارد دالر هزینه ساخت این خط تخمین زده شده است که از این طریق کشور ازبکستان به بازارهای جنوب آسیا و پاکستان به کشورهای آسیای میانه راه پیدا میکنند.
مسوولان اداره خط آهن کشور میگویند با عملی شدن این پروژه افغانستان از بحران اقتصادی نجات میابد.
شماری از سرمایه گذاران از امارت اسلامی میخواهند که از این چنین پروژهها استفاده اعظمی کنند زیرا با ساخت این خط افغانستان نیز میتواند به بازارهای کشورهای منطقه دست یابد.
مسوولان در اداره ترانسپورت نیز میگویند که با تکمیل این پروژه تغیرات مثبت در ترانزیت، واردات و صادرات کشور بوجود خواهد آمد.
این خط آهن به امتداد ۷۸۰ کیلومتر از مسیر افغانستان میگذرد.
تجارت
محصولات افغانستان در نمایشگاه بینالمللی «حلال» کازان به نمایش گذاشته میشوند
The forum will run from May 13 to 18 and will bring together experts from Russian regions; OIC member states; and other countries

وزارت صنعت و تجارت نشست مشورتی را به هدف حضور فعال افغانستان و به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با کیفیت کشور، در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان، روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو با بخش خصوصی برگزار کرد.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت از اشتراک کنندگان خواسته است که طرحها و پیشنهادهای شان با این وزارت شریک سازند تا چگونه بتوانند در این دو نمایشگاه حضور فعال داشته باشند.
برگزاری نشست مشورتی در مورد حضور فعال افغانستان در دو نمایشگاهی که قرار است در روسیه برگزار شود. در این نشست در مورد به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با ارزش کشور و بازاریابی به آنها، هزینههای مالی و مساحت مدنظرگرفته شده به محصولات و تولیدات افغانستان در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان کشور فدراتیف روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو بحث شده است.
اشتراک کنندگان نیز خواهان حضور پررنگ افغانستان در نمایشگاه بینالمللی حلال کازان روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو شده و گفته اند که یک سیمینار آگاهیدهی برای مسوولان شرکتهای اشتراک کننده در این نمایشگاهها ترتیب گردد و همچنین بروشورهای شرکتها بررسی و استندردسازی شود.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به اشتراک فعال افغانستان در نمایشگاهها جهت معرفی محصولات و تولیدات کشور و بازاریابی برای آنها، از اعضای بخش خصوی خواسته که برای اشتراک هرچه بهتر هیأت افغانستان در این نمایشگاه پیشنهادات شانرا با این وزارت شریک سازند.
این در حالی است که پیش از این نیز افغانستان در برخی از نمایشگاه های منطقهای اشتراک داشته و در این نمایشگاهها تولیدات کشور به نمایش گذاشته شده اند.
تجارت
ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادر کرده است
در این گزارشها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.

رسانههای ایرانی به نقل از مقامهای این کشور گزارش دادهاند که ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادرات داشته است.
در این گزارشها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.
در همین حال حسین روستایی، مشاور تجارتی ایران برای افغانستان، در نشست فرصتها و چالشهای بازار افغانستان که توسط اتاق تجارت، صنایع، معادن و رزاعتی ایران برگزار شد، گفته است: «افغانستان بیش از ۸۰ درصد نیاز بازار خود را از طریق واردات تامین میکند و واردات از ایران نیز ۲۵ درصد این میزان را تشکیل میدهد.»
او با اشاره به اولویتهای وارداتی افغانستان از جمله مواد غذایی، زراعتی، سوخت، کالاهای اساسی مانند آرد، روغن، تخم مرغ، مرغ یک روزه، دارو، تجهیزات صحی و تجهیزات ساختمانی، افزوده است که ایران در چهار ماه نخست امسال، بیش از ۷۲۴ میلیون دالر کالا به افغانستان صادر کرده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲۰ تا ۲۸ درصد افزایش داشته است.
مشاور تجارتی ایران برای افغانسان تاکید کرده است: «بنابراین روابط سنتی اقتصادی ایران با افغانستان باید وارد مدلهای جدید همکاری شود.»
آقای روستایی با تاکید بر اینکه ایجاد منطقه مشترک اقتصادی بین دو کشور باید هر چه سریعتر اجرایی شود، گفت: «با توجه به درگیریهای اخیر افغانستان و پاکستان، افغانستان میخواهد از فرصت بندر چابهار به بهترین شیوه استفاده کند. ایران میتواند نقش ترانزیتی خود را در واردات و صادرات افغانستان از ۵۰ درصد فعلی افزایش دهد.»
تجارت
ترمپ از کارت طلایی اقامت ۵ میلیون دالری رونمایی کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا از کارت طلایی اقامت در این کشور رونمایی کرد. این کارت ۵ میلیون دالر قیمت دارد و دارندگان آن میتوانند اقامت دایمی امریکا را بهدست آورند.
براساس گزارشها، ترمپ شام پنجشنبه (۳ اپریل) در جریان سفر خود به ایالت فلوریدا، از این کارت رونمایی کرد.
این کارت تصویر ترمپ را نیز روی خود دارد و قرار است در کمتر از دو هفته دیگر به طور رسمی در دسترس قرار گیرد.
ترمپ با نشان دادن این کارت به خبرنگاران گفت: «برای ۵ میلیون دالر، این کارت میتواند مال شما باشد. کارت طلایی است؛ کارت ترمپ!».
وی همچنان تأکید کرد که خودش نخستین شخص بوده که این کارت را خریداری کرده است.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و میگوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است
-
تجارت4 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن
-
جهان2 روز ago
تظاهرات ضد ترمپ در واشنگتن و دیگر شهرهای امریکا برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد
-
اخبار ساحوی1 روز ago
تهران خواستار مذاکره غیرمستقیم با واشنگتن است و هشدار به همسایگان درخصوص مشارکت در اقدام نظامی امریکا
-
رویداد های اخیر3 روز ago
گنداپور میگوید هیچ مهاجر افغان «به زور» از خیبر پختونخوا اخراج نخواهد شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقام ارشد خیبرپختونخوا: برای مهاجران افغان در پاکستان اقامت دایمی داده شود
-
رویداد های اخیر1 روز ago
کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان را متوقف نماید