Connect with us

تجارت

هند و پاکستان برای انتقال ۵۰ هزار تُن گندم به افغانستان توافق کرده‌اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

روزنامه تایمز اف اندیا گزارش داده است که هند و پاکستان برای انتقال ۵۰ هزار تُن گندم از طریق واگه و از مسیر زمینی به افغانستان توافق کرده اند.

بر بنیاد گزارش این روزنامه، اولین محموله گندم کمکی در هفته دوم ماه آینده میلادی به افغانستان ارسال می‌شود. اعضای سکتور خصوصی افغانستان می‌گویند که ورود این گندم به افغانستان در مدیریت بحران بشردوستانه مهم است.

دو ماه پیش، ۵۰ هزار تُن گندم از سوی هند به عنوان بخشی از کمک‌های بشردوستانه به افغانستان اهدا شد، هند و پاکستان اکنون توافق کرده اند که این گندم در هفته دوم ماه آینده میلادی به افغانستان ارسال شود.

مقامات اتاق صنایع و معادن افغانستان از ارسال ۵۰ هزار تُن گندم به افغانستان از طریق پاکستان استقبال کردند و افزودند که این کمک‌ها برای جلوگیری بحران اقتصادی در افغانستان حیاتی است.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن دراین باره گفت:” به رسیدن این گندم به مدیریت بحران کنونی بسیار مهم است و همچنان در داخل کشورما نیز کار ایجاد می‌شود.”

اگرچه دولت پاکستان پیشتر اعلام کرده بود که اجازه ارسال محموله گندم به هند را می‌دهد، اما دو ماه بعد مقدمات آن فراهم نشد.

امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه در سفر اخیر خود به پاکستان، از مقامات این کشور خواسته بود تا این محموله کمکی هند را اجازه دهند تا به افغانستان وارد شود.

تجارت

با ادامه جنگ تعرفه‌ها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد

Published

on

(Last Updated On: )

در حالی که سرمایه گذاران برای اعلام برنامه ریزی شده دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در مورد تعرفه های متقابل آماده می‌شوند، قیمت طلا امروز (سه‌شنبه) ریکارد جدید ثبت کرد.

رویترز گزارش داده است که قیمت طلا امروز به ۳ هزار و ۱۴۸ دالر فی اونس رسید.

آدریان اش، رئیس بخش تحقیقات در بازار آنلاین «بلیون والت» گفت: «اظهارات ترمپ در مورد تعرفه ها و موضع متزلزل وی در مورد جنگ روسیه علیه اوکراین، بی نظمی کامل را برای ریکاردهای جدید در قیمت طلا ثابت می‌کند.»

ترمپ روز یکشنبه گفت تعرفه های متقابل او که قرار است روز چهارشنبه اعلام شود، شامل همه کشورها می‌شود نه یک تعداد محدود.

طلا که به طور سنتی به عنوان پوششی در برابر بی ثباتی و تورم تلقی می‌شود، امسال بیش از ۱۵ درصد افزایش داشته است. 

الکساندر زامپفه، تاجر فلزات گرانبها در سازمان «هیرایوس میتلز» آلمان گفت: «بازار به دقت به دوم اپریل برای شاخص های اقتصادی بیشتری نگاه می‌کند که می تواند بر تصمیمات سیاست بانک مرکزی امریکا تاثیر بگذارد. اگر کاهش نرخ بهره تایید شود، این امر حمایت بیشتری برای مسیر صعودی طلا فراهم می کند.»

قیمت طلا در سال جاری همچنان به دلیل تقاضای شدید بانک‌های مرکزی و بی‌ثباتی جیوپولیتیکی در شرق میانه و اروپا افزایش یافته است.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

تجارت

تلاش‌ها برای گسترش روابط تجارتی با هند

شماری از سرمایه گذاران نیز می‌افزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاه‌های تجارتی و منطقه‌ای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت‌های منطقه‌ای و جهانی بازاریابی شود.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که تلاش‌ها برای گسترش روابط تجارتی با هند جریان دارد. مسؤولان این وزارت می‌‎افزایند که در حال حاضر حجم تجارت دو کشور به ۶۵۰ میلیون دالر در سال می‌رسد که برای افزایش دادوستد گام‌های برداشته شده و می‌خواهند که با استفاده از بندرچابهار روابط تجارتی افغانستان و هند را افزایش دهند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی این وزارت می‌افزاید که کشور هندوستان نیز علاقمند گسترش روابط تجارتی با افغانستان است و کابل نیز گام هایی را در این زمینه با استفاده از بندر چابهار برداشته و هم‌چنان در مورد ویزه نیز با جانب هندی گفتگوهایی انجام شده است.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری نیز می‌گوید که روابط تجارتی میان افغانستان و هند در حال گسترش است و با گذشت هر روز این روابط تقویت می‌شود. به گفته‌ مسؤولان این اتاق افغانستان در یک سال گذشته به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر کالا به هند صادر کرده است.

شماری از سرمایه گذاران نیز می‌افزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاه‌های تجارتی و منطقه‌ای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت‌های منطقه‌ای و جهانی بازاریابی شود.

به گفته‌ی سرمایه‌گذاران هرگاه مشکلات در بخش ویزه با هند حل شود، بخش بزرگ از میوه خشک و تازه کشور به هند صادر خواهد شد زیرا هند در سطح منطقه یک مارکیت خوب برای میوه‌های افغانستان محسوب می‌شود. سرمایه گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که زمینه افزایش صادرات را به هند از طریق بندر چابهار فراهم کند.

Continue Reading

تجارت

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!