صحت
هشدار یونیسف برای در خطر بودن جان هزاران کودک افغان به دلیل کمبود بودجه
یونیسف یا صندوق کودکان سازمان ملل میگوید که به دلیل کمبود بودجه، بیش از ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان با خطر جدی سوءتغذیه حاد در سال جاری میلادی روبهرو هستند.
ملانی گالوین، مسئول بخش تغذیه یونیسف در افغانستان میگوید که هرچند نجات کودکان از سوءتغذیه حاد، راهحل آسانی دارد، اما به دلیل خلاءبودجوی، این سازمان دیگر توان خریداری بستههای کوچک غذایی آماده برای سوءتغذیه را ندارد.
ملانی گالوین، روز پنجشنبه (۲۱ ثور) در پیامی ویدیویی گفته است که بستههای کوچک غذایی آماده، آسانترین و موثرترین روش برای نجات کودکان از سوءتغذیه است، اما به دلیل کمبود بودجه، یونیسف دیگر توان خریداری و توزیع این بستههای کوچک غذایی معالجه به شفاخانههای افغانستان را ندارد.
به گفتهی رئیس تغذیه یونیسف در افغانستان، بستههای کوچک غذایی، کودکانی را که با مشکل سوءتغذیه روبهرو هستند در مدت ۸ هفته، معالجه میکند.
گالوین گفته است: «سوء تغذیه حاد در کوتاه مدت تهدیدکننده حیات است و در درازمدت میتواند میتواند تاثیراتی بر رشد و توسعه ذهنی در طول عمر داشته باشد.»
یونیسف میگوید هم اکنون با خلاء بودجوی ۲۱ میلیون دالری در افغانستان روبهرو هستند که در نبود این بودجه، امکان خریداری بستههای کوچک غذایی آماده و توزیع آن به شفاخانههای افغانستان را نخواهند داشت.
این سازمان پیشبینی کرده است در سال جاری، نزدیک به یک میلیون کودک افغان با سوء تغذیه مواجه خواهند شد.
بر بنیاد آمارها، پس از برگشت امارت اسلامی افغانستان به قدرت، اقتصاد افغانستان با سرشیبی سقوط روبهرو شد و درصدی بزرگی از مردم، راه درآمد و کارهای خود را از دست دادند. درپی همین تحولات، آمارها نشان میدهد که بیش از ۹۰ درصد از مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی میکنند و با مشکل جدی عدم دسترسی به مواد غذایی روبهرو هستند.
چالش اقتصادی ناشی از تحولات سیاسی سبب شده تا سوءتغذیه به یکی از مریضیهای جدی و فراگیر در افغانستانی که هم اکنون با بحران انسانی جدی دستوپنجه نرم میکند، تبدیل شود.
سوءتغذیه حاد در کوتاه مدت، خطرات جانی را درپی دارد و در دراز مدت، مشکل عدم رشد و نیز اختلالات ذهنی را درپی خواهد داشت. اختلالات و مشکلاتی که در تمام زندگی با کودک باقی خواهد ماند.
صحت
کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات
با آنکه روزانه بیش از یکهزار مریض در شفاخانه حوزوی هرات زیر تداوی قرار میگیرند، اما مسوولان در این شفاخانه میگویند میزان مراجعه مریضان نسبت به امکانات کنونی دو برابر است، بناء مشکلات نبود جای و کمبود امکانات وجود دارد.
درحالیکه این شفاخانه ۶۵۰ بستر دارد، اما روزانه به بیش از یکهزار مریض خدمات رسانی میشود. در بخشهای مختلف این شفاخانه در هر بستر دو تن از مریضان زیر تداوی هستند.
داکتران در این شفاخانه میگویند تنها در بخش مراقبتهای ویژه نیاز است تا ۶۵ بستر وجود داشته باشد، درحالیکه حدود ده بستر وجود دارد، همینگونه در بخش هیمودیالیز نیز از هفده دستگاه حدود هشت دستگاه آن فعال می باشد.
مسوولان این شفاخانه میگویند با آنکه روزانه در تمام بخشها روند خدمات رسانی صحی جریان دارد، اما نسبت به میزان بلند مراجعه کنندگان، امکانات کافی وجود ندارد.
برخی باشندگان هرات میگویند بیشتر بخشها به ویژه هیمودیالیز و بخش اطفال این شفاخانه نیاز به امکانات کافی و جای دارد.
صحت
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی در افغانستان عواقب گستردهای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.
این سازمان در بیانیهای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبتهای صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود مینماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد میکند.
میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.
لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتونها یا انستیتوتهای طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
صحت
نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود
نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه در سفر به چین در کنفرانس بینالمللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.
این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقهمندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.
او همچنان بر همکاریهای دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربهها و فراهمشدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.
گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسیها و رهنمودها در این اداره کار میکند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند