رویداد های اخیر
هشدار صندوق بین المللی پول در مورد بحران انسانی در افغانستان
صندوق بین المللی پول (IMF) از بروز یک بحران بشری در افغانستان هشدار داده است.
مقامهای این صندوق تایید میکنند، که با روی کار آمدن حکومت جدید در افغانستان تعامل این صندوق با افغانستان به حالت تعلیق درآمده و همچنان کمکهای مالی صندوق بین المللی پول به افغانستان متوقف شده است.
این در حالی است که در یک ماه اخیر چرخه اقتصادی کشور از کار افتاده و مردم با مشکلات زیادی روبرو استند.
جیری رایس، سخنگوی صندوق بین المللی پول، در این باره گفت:" تعامل ما با افغانستان تا زمانی که در مورد به رسمیت شناخته شدن دولت در جامعه بین المللی شفافیت وجود نداشته باشد متوقف شده است. بنابر این برنامه صندوق بین المللی پول در آنجا که شما در مورد آن پرسیده اید ، به تعویق افتاده است."
از سوی دیگر، بحران آوارهگی، نیز به شمار نیازمندان افزوده است، هزاران آواره ناشی از تحولات اخیر هم اکنون با عدم دسترسی به غذا، دارو و مسکن نیاز فوری دارند.
این مقام سازمان ملل هم در سفر اش به افغانستان زمان برای مقابله با بحران بشری را بسیار کوتاه میداند.
فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در این باره گفت:" سرعت بسیار مهم است زیرا زمستان در راه است و زمستان در افغانستان بسیار سخت است. ما فقط یک فرصت چند هفته ای داریم تا این نیازهای فوری را برآورده کنیم."
اما ظاهرا برای امارت اسلامی در این روزها مساله استحکام حکومت شان مهم است، مانند بازار گرم چاپخانهها، تهیه پرچمهای سفید برای برخی فرصت کار ایجاد کرده است.
ویس الدین، کارمند چاپخانه، در این باره گفت:" همه سفارشات ما برای پرچمهای امارت اسلامی است. هیچ چیز مانند قبل چاپ نمیشود. همه پرچمهای ما به سفارش چاپ میشوند ، و این تمام چیزی است که وارد می شود."
شکیب، باشنده کابل، در این باره گفت:"ما از امنیتی که آنها (امارت اسلامی) ارایه میدهند خوشحال استیم. غارت و سرقت متوقف شده است و تنها مشکل این است که برای مردم شغل وجود ندارد. باید فرصتهای شغلی وجود داشته باشد."
احمد یوسف توحیدی، باشنده کابل، در این باره گفت:"ما امروز این پرچم را خریداری کردیم، بخاطری که کلمه پاک در آن نوشته است."
جهان و مردم افغانستان، چشم به سوی عملکردهای دولت جدید در افغانستان دوخته اند تا چگونه با این چالشها رسیدهگی خواهد کرد.
این درحالی است که قبل از این سرپرست وزارت خارجه افغانستان فراخوان کمکهای بشردوستانه به افغانستان را داد و منجمد ساختن پولهای افغانستان از سوی امریکا را عمل ظالمانه خواند.
با آنهم جامعه جهانی تعهد کرده که به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد دالر کمک بشری را برای مردم افغانستان فراهم میکند.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد