Connect with us

رویداد های اخیر

هشدار ستانکزی به پاکستان: افغان‌ها را ناگزیر به عکس العمل نکنید، نیروی قوی دفاعی داریم

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت خارجه ضمن محکوم نمودن اخراج اجباری مهاجرین از سوی پاکستان، به این کشور هشدار داده است که افغان ها را ناگزیر به عکس العمل نکند.

شیر محمد عباس ستانکزی در نشست بین المللی «توسعه اقتصادی آینده افغانستان» روز دوشنبه اخراج اجباری مهاجرین از سوی پاکستان را ظالمانه خواند و به اسلام آباد هشدار داد که افغان‌ها را ناگزیر به عکس العمل نکند زیرا به گفته او در حال حاضر افغانستان دارای نیروی قوی دفاعی وتجهیزات فراوان است.

ستانکزی گفت: «این تصمیم یک جانبه پاکستان است. در این رابطه با امارت اسلامی افغانستان هیچ مشوره انجام نداده است. ملل متحد را هم در جریان نگذاشته است. این یک تصمیم ظالمانه است. ما به شدت آن را محکوم می‌کنیم. ما به هیچ کسی حق نمی‌دهیم که بر خواهران، برادران و کودکان ما مظالمی را انجام دهند که نیروهای امنیتی در خاک پاکستان انجام می‌دهند. ما صبر و حوصله زیاد به خرچ دادیم، عکس العمل تند نشان ندادیم. امید و توقع ما از نیروهای امنیتی و حکومت ملکی پاکستان اینست که رویه خود را تغییر دهند و ما را مجبور نسازند که دربرابر عمل شان عکس العمل نشان دهیم. عکس العمل افغان‌ها به جهان معلوم است. افغان‌ها زیاد عکس العمل نشان نمی‌دهند و اگر نشان دهند، در تاریخ ثبت می‌شود. ما لله الحمد امروز نیروی قوی دفاعی داریم. وزارت دفاع ما لله الحمد قوی است. ما در مقایسه با بسیاری از همسایگان مان اسلحه بیشتر داریم. نیروی آموزش دیده داریم که دو سال پیش ناتو و امریکا را شکست داد.»

این مقام ارشد وزارت خارجه گفت که نظامیان پاکستانی اموال و دارایی‌های مهاجرین افغان را در جریان اخراج شان از این کشور به غارت می‌برند.

او همچنان تاکید کرد که پاکستان خواست سازمان ملل متحد و جهانیان مبنی بر عدم اخراج مهاجرین افغان را نادیده گرفته در حالی‌که سال‌ها از حضور مهاجرین در خاک‌اش پول و امتیازات بالای بدست آورده است.

ستانکزی گفت: «ملل متحد، جهانیان، حقوق بشر همه از پاکستان می‌خواهند که تصمیم اش را لغو کند. اما آنها یک طرفه به لجاجت خود شدت می‌بخشند و اکنون در سرحدات ما از جمله سپین بولدک و تورخم فشار و ازدحام زیاد است. روزانه ده ها هزار نفر به شمول کودکان به افغانستان می‌آیند.»

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند که افغانستان بر بنیاد تعهدی که به جهانیان کرده اجازه نداده است تا خاک افغانستان علیه دیگران استفاده شود، اما پاکستان بهانه جویی می‌کند.

امارت اسلامی بار دیگر می‌گوید که پاکستان باید روند اخراج اجباری را متوقف کند و بگذارد افغان‌ها خود و به تدریج به کشور شان بر گردند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «بر اساس گزارش نهاد های دولتی، در کمتر از سه هفته اخیر حدود ۲۰۰ هزار تن از مهاجرین افغان از پاکستان به کشور برگشته اند اما کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که از برخورد پولیس پاکستان شکایت نکند.»

سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان در بندر تورخم و هنگام بازدید از مهاجرین خواستار توقف آزار و اذیت مهاجرین افغان از سوی مسئولان امنیتی پاکستان شده است.

خلیل الرحمن حقانی گفت: «آنها باید در تصمیم خود تجدید نظر کرده و این روند را متوقف سازند. مهاجرینی که در آنجا مانده اند، مال شان را ضبط نکنند و مهاجرین را به گونه با عزت به افغانستان بازگردانند. لت و کوب و شکنجه آنها را متوقف کنند.»

حکومت پاکستان به مهاجرین غیرقانونی تا اول نومبر مهلت داده بود که این کشور را ترک کنند.

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است

Published

on

کمیته اسکان موقت کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین می‌گوید که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است.

اما اعضای این کمیته در دیدار با معاون اداری رئیس ‌الوزرا تاکید کرده اند که در همکاری با نهاد های مربوطه توانسته اند که موضوع اسکان بازگشت کنندگان را به خوبی مدیریت کنند.

در این دیدار، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا خاطر نشان کرد که با توجه به رسیدن فصل زمستان، مسوولان کمیته ها خصوصاً اسکان موقت تلاش نمایند تا مهاجرانی که از کشورهای همسایه عودت می‌کنند، با مشکل مواجه نگردند.

در حالی که روند اخراج مهاجران افغان‌ها از کشورهای همسایه، به‌ خصوص از پاکستان و ایران همچنان ادامه دارد اما برخی از آگاهان می‌گویند که کشورهای میزبان باید با درک شرایط کنونی کشور با مهاجران افغان مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد نمایند.

آصفه ستانکزی، آگاه امورمهاجرت می‌گوید: «برای کاهش مهاجرت‌ها و افزایش ثبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، دادن انواع قرضه به مردم و انتشار اوراق بهادار می‌تواند تاثیرگذار باشد.»

پیشتر مقام‌های ایرانی گفته اند که روزانه سه هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج می‌کنند و در نظر دارند تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر افغان را اخراج کنند.

اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان یکی از چالش‌های جدی در سه سال گذشته بوده و اما به باور آگاهان، امارت اسلامی نیز توانسته تا جایی این روند را مدیریت درست کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!