Connect with us

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل از کاهش چشمگیر کمک‌های انسانی

منتشر شده

در

کمبود کمک‌های مالی باعث شده که برنامه جهانی غذا جیره غذایی را در بسیاری نقاط جهان کاهش دهد. ایالات متحده امریکا به تنهایی تاکنون نسبت به سال گذشته ۵ میلیارد دالر کمتر متعهد شده است.

میلیون‌ها نفر ممکن است در ماه‌های آینده به دلیل کمبود کمک‌ها دچار قحطی شوند. برنامه جهانی غذای ملل متحد (دبیلو اف پی) روز سه شنبه (۲۱سنبله) در روم اعلام کرد که به دلیل کمبود بودجه، جیره غذایی در بسیاری ماموریت‌ها باید کاهش یابد.

در نتیجه، وضعیت تغذیه ۲۴ میلیون نفر می‌تواند در ۱۲ ماه آینده به شدت بدتر شود. این تعداد از نیازمندان ممکن است دچار قحطی شوند.

براساس گزارش سازمان ملل متحد، در حال حاضر حدود ۳۴۵ میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند. از این میان حدود ۴۰ میلیون نفر از گرسنگی حاد رنج می‌برند و براساس این آمار، خطر گرسنگی در حال افزایش است.

براساس برخی آمار، کمبود مالی برنامه جهانی غذا در سال جاری به ۶۰ درصد می‌رسد. این بالاترین کسر بودجه این نهاد از زمان تشکیل آن در سال ۱۹۶۱ می‌باشد.

برنامه جهانی غذا گفته است تقاضای روز افزون برای کمک‌های بشری و وضعیت بد اقتصادی و بودجه محدود حکومت‌ها سبب کاهش در بودجه این سازمان شده است.

 در واقع سه کمک کننده بزرگ ایالات متحده، آلمان و اتحادیه اروپا نسبت به سال گذشته کمتر کمک کرده اند. ایالات متحده در سال جاری حدود ۲.۱ میلیارد دالر، یعنی حدود ۵ میلیارد دالر کمتر نسبت به سال ۲۰۲۲ در اختیار برنامه جهانی غذا قرار داده است.

امریکا در سال ۲۰۲۲ حدود ۷.۲ میلیارد دالر به این برنامه کمک کرده بود. همچنین آلمان تاکنون براساس ارقام این سازمان، کمتر از ۵۳۷ میلیون دالر را در اختیار برنامه جهانی غذا قرار داده در حالی که سال گذشته این مبلغ به ۱.۸ میلیارد دالر می‌رسید.

سیندی مک کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا خواستار حمایت بیشتر شد. مک کین گفت با توجه به افزایش شمار قابل توجه گرسنه‌گان، به کمک‌های بیشتری نیاز است. او همچنین از افزایش درگیری‌ها و شورش‌ها هشدار داد.

نهادهای کمک‌رسان قبلاً هشدار داده اند که اولین قربانی کاهش کمک‌های انسانی زنان و کودکان هستند.

افغانستان یکی از کشورهای متعددی است که به کمک‌های غذایی قابل توجهی از سوی برنامه جهانی غذا متکی است.

در اوایل این ماه سازمان جهانی غذا گفت ۲۱ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های غذایی و تغذیه و حمایت معیشتی نیاز دارند. اما این فقط توانایی کمک به یک نفر از هر پنج نفری را دارد که شب‌ها گرسنه به خواب می‌روند.

این درحالی است که این سازمان مجبور شد کمک‌های خود را به دو میلیون نفر در افغانستان کاهش دهد.

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!