Connect with us

تجارت

هشدار بانک جهانی از رکود اقتصادی در سال ۲۰۲۳

منتشر شده

در

بانک جهانی روز سه‌شنبه (۲۰ جدی) هشدار داد که اقتصاد جهانی در سال روان میلادی "به گونه‌ای خطرناک" به رکود نزدیک می‌شود رشد اقتصادی در سراسر جهان از جمله اقتصادهای برتر— ایالات متحده، اروپا و چین— ضعیف‌تر خواهند شد.

بانک جهانی که برای پروژه‌های توسعه‌ای کشورهای فقیرتر قرضه فراهم می‌کند، در گزارش سالانهٔ خود پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی در سال جاری میلادی تقریباً به ۵۰ در صد کاهش خواهد یافت. این بانک قبلاً پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی سه در صد خواهد بود، اما حالا این پیش‌بینی به ۱.۷ درصد تقلیل یافته است.

اگر این پیش‌بینی درست ثابت شود، پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ و سپس بحران اقتصادی ناشی از همه‌گیری بیماری کووید-۱۹، این سومین ضعیف‌ترین رشد سالانه در اقتصاد جهان در سه‌ دههٔ گذشته خواهد بود.

بر اساس این پیش‌بینی، ایالات متحده در سال روان احتمالاً از رکود اقتصادی جلوگیری کند، اما رشد اقتصادی این کشور فقط صفر اعشاریه پنج در صد خواهد بود.

با آنهم، ضعف اقتصاد جهانی، افزایش قیمت کالا‌ها و افزایش نرخ بهره بانکی برای قرضه‌، احتمالاً کسب و کار و در نهایت مصرف‌کنندگان را در امریکا متاثر خواهد کرد.

در عین حال، اگر مریضی کووید-۱۹ افزایش یابد و یا جنگ روسیه در اوکراین وخیم‌تر شود، ایالات متحده نیز در برابر اختلالات بیشتر زنجیره تامین کالا‌‌ها آسیب پذیر خواهد شد.

بر اساس این گزارش بانک جهانی،‌ اروپا که از مدت‌ها به اینسو صادرکننده اصلی به چین بود، احتمالاً از اقتصاد ضعیف‌تر چین متاثر خواهد شد.

گزارش بانک جهانی همچنین به افزایش نرخ بهره در اقتصادهای توسعه‌یافته مانند ایالات متحده و اروپا اشاره کرده گفته است که این وضعیت موجب جذب سرمایه‌گذاری از کشورهای فقیرتر می‌شود و در نتیجه، کشور‌های فقیر را از سرمایه‌گذاری داخلی که برای این کشورها حیاتی شمرده می‌شود، محروم می‌کند.

در عین حال،‌ در این گزارش گفته شده است افزایش نرخ‌های بهره رشد را در کشورهای توسعه‌یافته در زمانی که حمله نظامی روسیه به اوکراین قیمت‌ مواد غذایی را در سطح جهان افزایش داده است، کند خواهد کرد.

دیوید مالپاس، رییس بانک جهانی، به خبرنگاران گفت که تهاجم روسیه به اوکراین هزینه‌های بزرگ جدیدی را ایجاد کرده است. به گفتهٔ مالپاس،‌ چشم انداز رکود اقتصادی به خصوص برای فقیر‌ترین کشور‌های جهان که کاهش فقر در این کشورها متوقف شده است،‌ ویرانگر خواهد بود، زیرا مردم کشورهای فقیر به برق، کود کیمیایی، غذا و سرمایه دسترسی اندک دارند. به گفته‌ٔ این مقام ارشد بانک جهانی،‌ رکود اقتصادی در کشور‌های فقیر احتمالاً طولانی‌تر خواهد بود.

بر اساس گزارش بانک جهانی،‌ تاثیرات رکود اقتصادی در کشور‌های فقیر مانند صحرای افریقا که محل زندگی ۶۰ در صد فقرای جهان است، شدیدتر خواهد بود.

پیش‌بینی بانک جهانی نشان می‌دهد که رشد اقتصادی در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ فقط ۱.۲ در صد خواهد بود، وضعیتی که رشد فقر را احتمالاً افزایش خواهد داد.

رییس بانک جهانی گفته است که رکود اقتصاد جهانی و کاهش سرمایه‌گذاری عواقب ویرانگر را در قسمت صحت، افزایش فقر و زیربناها را در پی خواهد داشت. او گفت که در صدد منابع مالی بیشتر است تا برای کشور‌های فقیرتر، با شرایط سهل‌تر قرضه‌های بیشتر فراهم شود.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!