Connect with us

رویداد های اخیر

هشدار آلمان از خروج زودهنگام نیروهای خارجی از افغانستان

منتشر شده

در

آلمان روز چهارشنبه به دونالد ترمپ رییس جمهوری امریکا هشدار داد که طرح خروج نیروهای این کشور از افغانستان روند صلح و پیشرفت در افغانستان را به خطر میاندازد.

کریستوفر برگر سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان به خبرنگاران گفته است: "نگرانی جدی ما این است که عقب نشینی زودهنگام می تواند روند مذاکره [بین دولت افغانستان و طالبان] را به خطر بیاندازد، خلا امنیتی ایجاد کند و پیشرفت حاصل شده در افغانستان را به خطر بیاندازد."

این در حالی است که كریستوفر میلر وزیر دفاع امریكا روز سهشنبه گفت که واشنگتن حضور نظامی خود در افغانستان را تا ۱۵ جنوری سال آینده از حدود ۴۵۰۰ سرباز به ۲۵۰۰ نفر كاهش خواهد داد.

از زمان سرنگونی طالبان توسط امریكا در افغانستان در سال ۲۰۰۱، متحدان ناتو، از جمله آلمان، از تلاش های نظامی امریكا در این كشور كمک كرده اند.

ناتو هم اکنون ۱۲۰۰۰ سرباز در افغانستان دارد که حدود ۴۵۰۰ سرباز آن نیروهای امریکایی اند.

طالبان و امریکا در ماه فبروری سال روان میلادی توافقی به امضا رساندند که راه برای آغاز مذاکرات میان افغان ها را هموار کرد.

از آغاز گفتگوهای میان افغان ها طالبان به طور قابل ملاحظه ای خشونت ها را در سراسر کشور افزایش داده اند.

آقای برگر در این مورد گفته است که  

در همین راستا ، برگر روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت كه هایكو ماس وزیر خارجه آلمان "بارها و بارها اذعان كرده است كه ایجاد شرایطی برای مذاكرات صلح بین طالبان و دولت افغانستان یک موفقیت دیپلوماتیک برای دولت ترمپ است."

وی افزود: "از نظر ما، این روند صلح بهترین راه برای اطمینان از این است که خروج نیروها می تواند به گونه ای انجام شود که هر آنچه در سال های اخیر در افغانستان به دست آمده از جمله از نظر حقوق بشر، آموزش، توسعه اقتصادی، فرصت های توسعه برای دختران و زنان نیز، است از بین نمی رود یا در معرض خطر قرار نمی گیرد. یکی از اصول کلیدی روند صلح همیشه این بوده است که مراحل خروج نظامی مشروط باشد."

در همین حال روز سه شنبه، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز به دولت ترمپ در مورد خروج عجولانه از افغانستان هشدار داد و گفت: "هزینه برای ترک خیلی زود یا به صورت ناهماهنگ می تواند بسیار بالا باشد."

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!