Connect with us

رویداد های اخیر

هزینه حضور ۲۰ساله بریتانیا در افغانستان نزدیک به ۳۲ ملیارد دالر شده است

منتشر شده

در

به نقل از روزنامه میرور، مشارکت بریتانیا در عملیات نظامی در افغانستان که از سال ۲۰۰۱ آغاز شد ، ۳۱.۳ میلیارد دلار برای مالیات دهندگان بریتانیا هزینه داشت.

براساس گزارش این روزنامه، از ماه می ۲۰۲۱، عملیات نظامی بریتانیا در جنگ افغانستان ۲۸ میلیارد پوند (بیش از ۳۱ میلیارد دالر) هزینه داشت و منجر به کشته شدن ۴۵۰ نظامی بریتانیایی شد که هزینه نهایی ممکن است حتی بیشتر باشد.اما دولت تاکنون خواستار تحقیق درباره این جنگ نشده است.

وزیر دفاع این کشور با نشان دادن هزينه در پاسخ كتبی پارلمانی گفته است که :" تا ماه می ۲۰۲۱ ، کل هزینه عملیات ۲۲.۲میلیارد پوند بوده است."

ایالات متحده و متحدانش در ناتو در سال ۲۰۰۱ عملیات نظامی را در افغانستان آغاز کردند. این عملیات در چارچوب "ماموریت قاطع" انجام شد که پاسخی به حمله هراس افگنانه القاعده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بود.

هزینه جانی و مالی این حضور ۲۰ ساله نظامی و امنیتی در افغانستان به شکلی بالا بوده است. طی این سال‌ها بیش از ۲هزار ۳۰۰ نظامی زن و مرد امریکایی کشته و بیش از ۲۰ هزار تن دیگر زخم برداشته اند. مجروح شده‌اند، همچنان بیش از ۴۵۰ نظامی بریتانیایی و صدها نفر دیگر از ارتش سایر کشورها.

این درحالی است که امریکا و بریتانیا بعد از ۲۰ سال به حضور نظامی خود در افغانستان پایان می‌دهند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا به تازگی اعلام کرده که ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نظامیان زن و مرد باقی‌مانده در افغانستان تا ۱۱ سپتامبر این کشور را ترک خواهند کرد. بریتانیا هم در اقدامی مشابه، ۷۵۰ نیروی نظامی خود را از افغانستان خارج می‌کند.

رویداد های اخیر

ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده می‌کنیم

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که تهران از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده می‌کند و امارت اسلامی باید این موضوع را به صورت جدی در نظر داشته باشد.

به گزارش خبرگزای ایرنا، اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) در پاسخ به سوالی در مورد ساخت بندهای آب در افغانستان گفت که تهران این موضوع را از دهه ۱۳۹۰ پیگیری نموده و اعتراض‌هایش را ثبت کرده است.

او گفت: «این مسئله روشن است که آب‌هایی که از افغانستان به سمت ایران در طی هزاران یا میلیون‌ها سال روان بوده، حقوقی را برای همه طرف‌های دو سوی مرز ایجاد می کند. ما در برخی موارد، سند و موافقتنامه مشخص داریم، در بقیه موارد هم مستند به حقوق بین‌الملل عرفی و با در نظر گرفتن ملاحظات محیط زیست و شاید مهم‌تر از آنها اصل حسن همجواری، انتظار داریم که مقامات افغانستان این موضوع را به صورت جدی مدنظر داشته باشند.»

بقایی افزود: «ما از همه ابزارها برای احیای حق در این زمینه استفاده می کنیم.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنان گفت که سرپرست سفارت این کشور در کابل موضوع حقابه را پیگیری می‌کند.

حقابه یکی از موضوعات تنش‌زا میان افغانستان و ایران بوده است.

اخیراً یک عضو مجلس نمایندگان ایران درمورد ساخت بندهای آب در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این موضوع جای سوال دارد.

فدا حسین مالکی گفت که حاکمان کنونی افغانستان با کشورهای همسایه به شمول ایران به نوعی رفتار می‌کنند که در گذشته دیده نشده است.

این درحالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده که به تامین حقابه ایران مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ متعهد است، اما ایران همچنان باید وضعیت خشکسالی را درنظر گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد

Published

on

وزارت امور خارجه هند حملات اخیر هوایی پاکستان بر افغانستان را که منجر به کشته شدن غیر نظامیان شد، محکوم کرده است.

سخنگوی این وزارت گفته است که این یک عادت قدیمی پاکستان می‌باشد که همسایگان خود را برای ناکامی‌های داخلی‌اش خودش مقصر می‌داند.

راندیر جیسوال گفت: «ما گزارش‌های رسانه‌ها را در مورد حملات هوایی به غیرنظامیان افغان، از جمله زنان و کودکان، که در آن جان افراد گرانمایه از دست رفت، مورد توجه قرار داده ایم. ما به صراحت هرگونه حمله به غیرنظامیان بی گناه را محکوم می‌کنیم. این یک رویه قدیمی پاکستان است که همسایگان خود را برای ناکامی‌های داخلی خود مقصر بداند.»

نظامیان پاکستانی در اوایل ماه جاری هجری خورشدی حمله‌های هوایی را بر چهار بخش ولسوالی برمل پکتیکا انجام داده و مدعی شدند که شبه نظامیان تی‌تی‌پی را هدف قرار دادند.

اما امارت اسلامی اعلام کرد که در این حمله‌ها، مهاجران وزیرستانی هدف قرار گرفته اند. این حملات سبب شد تا امارت اسلامی نیز نقاطی را در آنسوی خط فرضی دیورند هدف قرار دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز تلاش‌ها برای کشت بدیل کوکنار در ولایت کندهار

برخی از دهاقین در کندهار می‌گویند که هزینه ایجاد باغ‌های پسته زیاد است و از دولت می‌خواهند که در این بخش با آنان همکاری های لازم را انجام دهد.

Published

on

اخیرا در ولایت کندهار، تلاش‌ها برای کشت بدیل کوکنار آغاز شده و دهاقین به احداث باغ های پسته رو آورده اند. مسؤولان محلی این ولایت می‌گویند که از ۱۵۰ هکتار باغ، ۱۱۵ تُن پسته بدست آمده است.

به گفته‌ مسؤولان پسته یکی از بدیل‌های موثر کوکنار است که آنان تلاش دارند تا روند احداث باغ‌ها را گسترش دهند.

مسوولان باغ می‌گویند که پسته نسبت به دیگر میوه‌ها حاصلات خوب دارد و قیمت‌اش هم بلند است.

به گفته‌ای آنها در یک باغ پسته روزانه از ۳۰ تا ۶۰ تن نیز مشغول کار می‌باشند و از این طریق امرار معیشت می‌کنند.

برخی از دهاقین در کندهار می‌گویند که هزینه ایجاد باغ‌های پسته زیاد است و از دولت می‌خواهند که در این بخش با آنان همکاری های لازم را انجام دهد.

مسؤولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار می‌گویند که باغ‌های پسته میتواند بدیل خوبی برای کشت کوکنار باشد و دهاقین را همکاری لازم خواهند کرد.

بر بنیاد معلومات مسؤولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار در ۱۵۰ هکتار زمین باغ‌های پسته احداث شده و از این باغ‌ها ۱۱۵ تُن پسته بدست آمده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!