Connect with us

اخبار ساحوی

نیروهای دولتی دوباره کنترول ولسوالی شیب کوه را به دست گرفتند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

 

نیرو های امنیتی افغان دوباره اداره ولسوالی شیب کوه ولایت فراه را به دست گرفته اند.

این ولسوالی شب گذشته (دوشنبه، ۲۴ میزان) به دست مخالفان مسلح افتاد.

دادالله قانع، منشی شورای ولایتی فراه به آریانانیوز گفت: طالبان پس از سقوط این ولسوالی تمام تجهیزات موجوده را با خود بردند و ساختمان ولسوالی را نیز آتش زدند.

با این حال گل بهار مجاهد، آمر امنیت فرماندهی پولیس فراه می گوید: نیروهای امنیتی موفق شدند در جریان روز سه شنبه دو باره اداره این ولسوالی را به دست گیرند.

آقای مجاهد افزود: “پس از آنکه نیروهای کمکی ارتش ملی و پولیس ملی به ساحه رسید، طالبان فرار کردند و در نتیجه درگیری ها دو عراده واسطه پولیس در داخل فرماندهی پولیس حریق شده است.”

مسوولان محلی فراه مدعی آند که طالبان ولسوالی شیب کوه را به حمایت نظامی ایران سقوط داده اند و تلاش دارند تا چند ولسوالی دیگر را نیز سقوط دهند.

آمر فرماندهی پولیس فراه تاکید دارد که اسلحه و دوربین های شب بین “روسی” از طریق ایران به طالبان در ولایت فراه میرسد.

این چندمین بار است، که ایران از سوی مقامهای محلی فراه، متهم به همکاری و کمک با طالبان مسلح میشود، اما ایران این ادعا مقامهای محلی فراه را رد کرده است.

اخبار ساحوی

وقوع درگیری میان نیروهای هند و پاکستان برای دومین روز متوالی

Published

on

(Last Updated On: )

همزمان با افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان در مورد حمله بر گردشگران در کشمیر، نیروهای این دو کشور امروز (شنبه) برای دومین روز متوالی به تبادل آتش پرداختند.

به گزارش رویترز، اردوی هند اعلام کرده که نیروهایش به تیراندازی «بی‌دلیل» از چندین پوسته اردوی پاکستان که حوالی نیمه‌شب جمعه در امتداد مرز آغاز شد، واکنش نشان دادند.

اردوی هند اعلام کرده که نیروهای پاکستانی همچنین حوالی نیمه‌شب پنجشنبه دست به تیراندازی پراگنده زدند. اردوی هند اعلام کرد که هیچ تلفاتی در هند رخ نداده است.

اردوی پاکستان هنوز اظهار نظری نکرده است.

پولیس کشمیر سه مظنون، از جمله دو تبعه پاکستانی، را در ارتباط به حمله روز سه‌شنبه هفته گذشته، شناسایی کرده است. پاکستان هرگونه دخالتی را رد کرده و وزیر دفاع این کشور گفته است که تحقیقات بین‌المللی در مورد این حمله ضروری است.

پس از این حمله، هند و پاکستان مجموعه‌ای از اقدامات را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند، به طوری که پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی هند بست و هند معاهده آب‌ دریای سند را به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

وزیر دفاع پاکستان خواستار تحقیقات بین‌المللی در مورد حمله کشمیر شد

آصف به روزنامه نیویارک تایمز گفت که هند از عواقب حمله شبه‌نظامیان به عنوان بهانه‌ای برای تعلیق معاهده آب و برای اهداف سیاسی داخلی استفاده کرده است.

Published

on

(Last Updated On: )

نیویارک تایمز گزارش داده که خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان خواستار تحقیقات بین المللی در مورد کشته شدن ۲۶ نفر در یک مکان توریستی در کشمیر زیر اداره هند شده است.

آصف در مصاحبه‌ با این روزنامه گفته است که پاکستان «آماده همکاری» با «هرگونه تحقیقاتی است که توسط محققان بین‌المللی انجام شود.»

هند ادعا کرده که عناصر پاکستانی در حمله روز سه‌شنبه هفته گذشته نقش داشته‌اند، اما اسلام‌آباد هرگونه دخالتی را رد کرده است. هر دو کشور ادعای مالکیت این منطقه کوهستانی را دارند، اما هر کدام تنها بخشی از آن را در اختیار دارند.

از زمان این حمله، این دو کشور مجهز به سلاح هسته‌ای مجموعه‌ای از اقدامات را علیه یکدیگر اتخاذ کرده‌اند، به طوری که هند معاهده حیاتی آب سند را به حالت تعلیق درآورده و پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی هند بسته است.

آصف به روزنامه نیویارک تایمز گفت که هند از عواقب حمله شبه‌نظامیان به عنوان بهانه‌ای برای تعلیق معاهده آب و برای اهداف سیاسی داخلی استفاده کرده است.

وی افزود که هند «بدون هیچ سندی، بدون هیچ تحقیقی» در حال انجام اقداماتی برای مجازات پاکستان است. آصف به این روزنامه گفت: «ما نمی‌خواهیم این جنگ شعله‌ور شود، زیرا شعله‌ور شدن این جنگ می‌تواند برای این منطقه فاجعه‌بار باشد.»

یک گروه شبه‌نظامی کمتر شناخته‌شده به نام «مقاومت کشمیر» در پیامی در رسانه‌های اجتماعی مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

نهاد‌های امنیتی هند می‌گویند «مقاومت کشمیر» که به نام «جبهه مقاومت» نیز معروف است، جبهه‌ای برای سازمان‌های شبه‌نظامی مستقر در پاکستان مانند لشکر طیبه و حزب‌المجاهدین است.

آصف اما این ادعا را رد کرده است. او گفته است که لشکر طیبه «از بین رفته» و هیچ توانایی برای برنامه‌ریزی یا انجام حملات از قلمرو تحت کنترول پاکستان ندارد.

او گفت: «آنها هیچ تشکیلاتی در پاکستان ندارند.»

این مقام پاکستانی افزود: «آن افراد، هر چه از آنها باقی مانده، مهار شده‌اند. برخی از آنها در حبس خانگی هستند، برخی از آنها در زندان هستند. آنها اصلاً فعال نیستند.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: آماده‌‌ام با رهبر یا رئیس‌ جمهور ایران دیدار کنم

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس‌ جمهور ایالات متحده، در مصاحبه‌ای با مجله تایم گفت که آماده دیدار با رهبر یا رئیس‌جمهور ایران است و باور دارد که دو کشور می‌توانند به توافقی جدید بر سر برنامه هسته‌ای مورد مناقشه تهران دست یابند.

با این حال، ترمپ که در سال ۲۰۱۸ ایالات متحده را از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی خارج کرد، بار دیگر تهدید به اقدام نظامی علیه ایران کرد، مگر اینکه به‌زودی توافق جدیدی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای حاصل شود.

ترامپ در مصاحبه‌ای که در تاریخ ۲۲ اپریل انجام و روز جمعه منتشر شد، گفت: «فکر می‌کنم قرار است با ایران به توافق برسیم.» این اظهارات پس از مذاکرات غیرمستقیم هفته گذشته میان امریکا و ایران مطرح شد که به گفته یکی از مقامات امریکایی، پیشرفت «بسیار خوبی» در آن حاصل شده و طرفین برای تدوین چارچوبی برای توافق احتمالی به توافق رسیده‌اند.

وقتی از ترمپ پرسیده شد که آیا مایل به دیدار با آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران که منتقد سرسخت غرب است، یا رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب مسعود پزشکیان است، پاسخ داد: «البته.»

مذاکرات در سطح کارشناسی قرار است روز شنبه در عمان، کشوری که نقش میانجی میان دو دشمن دیرینه را ایفا می‌کند، از سر گرفته شود. همچنین قرار است در همان روز دور سوم مذاکرات سطح بالا پیرامون برنامه هسته‌ای برگزار شود.

اسرائیل، متحد نزدیک ایالات متحده و دشمن اصلی ایران در خاورمیانه، برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران را که ممکن است به ساخت بمب اتمی منجر شود، «تهدیدی وجودی» توصیف کرده است.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، خواستار برچیدن کامل ظرفیت هسته‌ای ایران شده و گفته است که اقدامات نیم‌بند نمی‌تواند امنیت اسرائیل را تضمین کند.

وقتی از ترمپ پرسیده شد که آیا نگران است نتانیاهو امریکا را به جنگ با ایران بکشاند، پاسخ داد: «نخیر».

اما در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت اقدام نظامی اسرائیل، امریکا وارد جنگ با ایران خواهد شد، گفت: «اگر نتوانیم توافق کنیم، شاید خیلی هم با رغبت وارد شوم. اگر توافقی نداشته باشیم، من نفر اولی خواهم بود که وارد می‌شود.»

در ماه مارچ، ایران در پاسخ به نامه‌ای از ترمپ که در آن خواستار مذاکره برای توافق جدید شده بود، اعلام کرد که تحت فشار حداکثری و تهدید نظامی وارد مذاکرات مستقیم نخواهد شد، اما مانند گذشته آماده گفتگوهای غیرمستقیم است.

اگرچه گفتگوهای کنونی غیرمستقیم و با میانجی‌گری عمان انجام شده‌اند، اما مقامات امریکایی و ایرانی پس از دور اول مذاکرات در ۱۲ اپریل، به‌طور مختصر رودررو نیز صحبت کرده‌اند.

آخرین مذاکرات رودرروی شناخته‌شده میان دو کشور در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما و در جریان دیپلوماسی منتهی به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ انجام شد.

قدرت‌های غربی ایران را متهم می‌کنند که برنامه هسته‌ای‌اش اهداف پنهانی برای تولید سلاح هسته‌ای دارد و اورانیوم را تا سطحی فراتر از نیازهای برنامه صلح‌آمیز غنی‌سازی می‌کند.

تهران تأکید دارد که برنامه هسته‌ای‌اش کاملاً صلح‌آمیز است. توافق ۲۰۱۵ فعالیت غنی‌سازی ایران را در ازای لغو تحریم‌های بین‌المللی محدود کرد، اما پس از خروج امریکا از آن توافق به رهبری ترمپ در سال ۲۰۱۸، ایران این فعالیت‌ها را از سر گرفت و تسریع کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!