رویداد های اخیر
نیاز فوری سازمان ملل به پول نقد در افغانستان، اما برای راه حل تلاش میکند
سازمان ملل متحد راههای حل سیاسی را برای رساندن پول نقد کافی به افغانستان برای فراهم کردن کمکهای بشردوستانه به میلیونها انسان در آستانه قحطی در آن کشور نیاز فوری خواند.
یک مقام ارشد سازمان ملل که نخواست نامش در این گزارش ذکر شود به خبرگزاری رویترز گفت که ملل متحد نمیتواند برای رساندن کمکهای بشردوستانه پول نقد کافی را وارد افغانستان کند و در نهایت به راههای حل سیاسی نیاز است.
این در حالی است که ادارات مختلف ملل متحد تلاش دارند تا راههایی را برای ورود مقادیر زیاد دالر امریکای به افغانستان جستجو کنند تا بحران کمبود پول نقد را که از زمان تسلط امارت اسلامی بر افغانستان آغاز شده است، مهار کنند.
به گفتهٔ این مقام، انتقال دالر امریکایی پس از سقوط حکومت اشرف غنی به افغانستان متوقف شده و اگر نهادهای مالی بینالمللی اقدام نکنند، سازمان ملل متحد مجبور است این خلا را پر کند.
این مقام سازمان ملل گفت که یکی از گزینههای پیشنهادی استفاده از بانک بینالمللی افغانستان است که میتواند پول را آورده و ذخیره کند، اما مشکلات بیمه وجود دارد.
در همین حال انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد، از صندوق بینالمللی پول خواسته است تا در مورد معافیتها یا طرق انتقال پول به افغانستان به توافق برسد. صندوق بینالمللی پول (IMF) انتقال ۴۵۰ میلیون دالر را که قرار بود به حکومت افغانستان بسپارد، به حالت تعلیق در آورده است.
با مسلط شدن امارت اسلامی بر افغانستان، نزدیک به ۱۰ میلیارد دالر پول نقد بانک مرکزی افغانستان در خارج از کشور منجمد شده که بیشتر آن در ایالات متحده میباشد. وزارت مالیهٔ ایالات متحده گفته است که هیچ برنامهای برای آزادسازی این پول وجود ندارد.
افزون بر آن پس از ورود امارت اسلامی به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، بانک جهانی تمویل پروژههای خود را در افغانستان متوقف کرد.
آقای گوتیرش روز چهارشنبه (۵عقرب) گفت: "ما باید با هم کار کنیم تا اقتصاد دوباره نفس بکشد و به مردم کمک کنیم تا زنده بمانند. تزریق پول نقد به اقتصاد افغانستان میتواند بدون نقض قوانین بینالمللی یا به مخاطره انداختن اصول انجام شود. "
سازمان ملل متحد بارها هشدار داده است که اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی است و به احتمال زیاد به بحران پناهجویان دامن خواهد زد.
برنامۀ جهانی غذا سازمان ملل متحد نیز روز دو شنبه (۳عقرب) از احتمال سقوط اقتصادی افغانستان هشدار داده و گفت که بیش از نصف از جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید مواجه است.
برنامۀ جهانی غذا با نشر گزارشی گفت که تا ماه نومبر ۲۰۲۱ میلادی ۲۲.۸ میلیون نفر در این کشور با گرسنگی شدید رو به رو خواهند شد.
دیوید بیسلی، مدیر اجراییۀ برنامۀ جهانی غذا گفت: "افغانستان در حال حاضر در بدترین بحران بشری جهان قرار دارد و امنیت غذایی آن در حال فروپاشی است. در زمستان امسال، میلیونها افغان مجبور خواهند شد بین مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند."
اما با آن هم مری الن مکگرورتی، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان روز سه شنبه (۴عقرب) به خبر نگاران گفت که سازمان ملل متحد در جستجوی راههای انتقال پول به افغانستان است اما افزود که گزینه انتقال پول از طریق هوا هنوز بحث نشده است.
خانم مکگرورتی گفت: "آنچه ما در حال حاضر از آن استفاده میکنیم، پول نقد محدودی است که در کشور وجود دارد. اما هرچه این مدت طولانی تر شود... ما در مییابیم که دشوار و دشوارتر می شود."
این در حالی است که امارت اسلامی نیز با فشارهای فزاینده بینالمللی برای تشکیل یک دولت فراگیر و رعایت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران در ازای به رسمیت شناختن بینالمللی و آزادی کمکها و ذخایر مواجه اند.
استفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل بدون ذکر نامی گفت، سازمان ملل از کشورها میخواهد " معافیتهای مالی بشردوستانه را برای دسترسی کمکهای مالی به سازمانهای امدادی در این کشور فراهم کنند".
آقای دوجاریک به رویترز گفت که ادارات سازمان ملل و گروههای کمکرسان در حال حاضر از شبکههای غیررسمی انتقال پول - حواله - و مقادیر کمی پول نقد در بانکها برای پرداخت حقوق کارکنان و سایر خریدهای کوچکتر استفاده میکنند. اما افزود که این روش برای پروژه های بزرگ که نیازمند مقادیر زیاد پول نقد اند، کافی نیست.
بخش مهمی از برنامه های سازمان ملل برای تزریق پول نقد به افغانستان، دادن مستقیم پول نقد به خانوادههای فقیر افغان است.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند
رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.
در این فرمان شش مادهای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.
در بخش دیگری از این فرمان از وزارتهای حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.
همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.
این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغانها به خارج افزایش یافته است.
رویداد های اخیر
هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند
مقامهای یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.
قایق هنگام فرار از کشتی گشتزنی گارد ساحلی یونان غرق شد.
گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.
تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.
این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.
در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.
رویداد های اخیر
دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
پس از آنکه ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیکاش با امارت اسلامی کاهش میدهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.
وزارت امور خارجه در بیانیهای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل بتواند مشکلات را حل کند.
وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوتهای طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار میخواهد روابطاش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقامهای امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.
وزارت خارجه در بیانیه ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.
این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت میشود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند