رویداد های اخیر
نگرانی کارشناسان از ادامه فرار نخبگان از افغانستان
فرار مغزها؛ خسارتی جدی به افغانستان و ارتباط علمی آن با جهان گذاشته است.
شماری از آگاهان و استادان پوهنتون می گویند، با تغیر وضعیت سیاسی، تحصیل یافته های افغانستان به طور فزایندهای به کشور خود پشت کرده اند.
فرار اشرف غنی، همه داشته ها را از هم پاشید، سبب شد تا در کنار صدها شهروند افغان، اغلب نخبگانی که ستون سازندهگی کشور در آینده بودند نیز به کشور و آینده اش پشت کنند و برای آینده خود افغانستان را ترک گفتند.
پرستو فروغ، دختر ۱۹ ساله است که در بامیان، زبان انگلیسی را تدریس میکند، میگوید؛ ترس، جایگزین کلمه امید در زندگی وی شده است.
فروغ که پس از به دست گرفتن قدرت توسط امارت اسلامی، شغل اش را از دست داده است، شغلی که امید برای آینده اش حساب می آمد.
خانم فروغ میگوید: "در حال حاضر بسیار احساس ناامیدی می کنم و کلمه «ترس» جایگزین کلمه «امید» در زندگی من شده است. زیرا قبل از اینکه رویاهای زیادی داشته باشم آرزوهایی داشتم که بسیار موفق شوم، اما اکنون در واقع هیچ امیدی ندارم. در افغانستان چون حتی به من اجازه تدریس و تحصیل را نمی دهند و در حال حاضر زندگی من آنگونه نیست که تصورش را می کرد."
بامیان در ۲۰ سال گذشته یکی از امن ترین نقاط در جغرافیایی جنگزده افغانستان بود، و از این رو بامیانی ها به گونه چشم گیری رشد کرده اند اما در دو ماه پسین باشنده گان زیادی از این ولایت، یکی پی دیگری شهر شان را ترک گفتند.
برخی از استادان در موسسه های محلی، معتقد هستند که همه چیز از بین نرفته و با وجود اینکه فرصت خروج از کشور را داشته اند، ترجیح داده اند در آنجا بمانند و برای آینده روشن ادامه بدهند.
امید عیسی مدیر مجتمع ستاره میگوید: "من اینجا هستم و مانند من افراد زیادی هستند و آنها بسیار مشتاق هستند و به آینده خود بسیار امیدوار هستند و این کشور ما است و ما باید کشورمان را بسازیم و این مسوولیت ما است."
محمدرضا ابراهیم معاون پوهنتون بامیان میگوید: "این زمانی است که من فکر می کنم اگر امارت اسلامی می خواهد افغانستان را باثبات کند، می خواهد تمام مشکلاتی را که برای افغانستان تلفات ایجاد می کند از بین ببرد، باید رفتار و اقدامات روزمره خود را تغییر دهد. فکر نکنید ما می توانیم به زور حکومت کنیم، ما باید در دل مردم حکومت کنیم."
امارت اسلامی از افغانهای تحصیلکرده خواستهاند تا در این کشور باقی بمانند و به بازسازی کشور کمک کنند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید: "ما اقداماتی را انجام خواهیم داد تا آنها مجبور به ترک کشور نشوند. ما فرصت هایی را برای کسانی که باز خواهند گشت ایجاد خواهیم کرد. من یک بار دیگر از همه افغان ها در سراسر جهان که در زمینه های خود متخصص هستند می خواهم که برگردند. آنها باید برای بازسازی کشور خود بازگردند."
مغز ها روشن و تحصیل یافته های کشور اکثرا امروز در کمپ های پناهجویان در کشور های غربی به سر می برند. تحصیل یافته های جوان تا حتی تیم نوپای دختران ربایتک افغانستان کسانی اند که امروز در کشور حضور ندارند و تنها از آن ها جام های افتخاری که به دست آورده اند باقیست.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد