Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی کارشناسان از ادامه فرار نخبگان از افغانستان

منتشر شده

در

فرار مغزها؛ خسارتی جدی به افغانستان و ارتباط علمی آن با جهان گذاشته است.

شماری از آگاهان و استادان پوهنتون می گویند، با تغیر وضعیت سیاسی، تحصیل یافته های افغانستان به طور فزاینده‌ای به کشور خود پشت کرده اند.

فرار اشرف غنی، همه داشته ها را از هم پاشید، سبب شد تا در کنار صدها شهروند افغان، اغلب نخبگانی که ستون سازنده‌گی کشور در آینده بودند نیز به کشور و آینده اش پشت کنند و برای آینده خود افغانستان را ترک گفتند.

پرستو فروغ، دختر ۱۹ ساله است که در بامیان، زبان انگلیسی را تدریس می‌کند، می‌گوید؛ ترس، جایگزین کلمه امید در زندگی وی شده است.

فروغ که پس از به دست گرفتن قدرت توسط امارت اسلامی، شغل اش را از دست داده است، شغلی که امید برای آینده اش حساب می آمد.

خانم فروغ میگوید: "در حال حاضر بسیار احساس ناامیدی می کنم و کلمه «ترس» جایگزین کلمه «امید» در زندگی من شده است. زیرا قبل از اینکه رویاهای زیادی داشته باشم آرزوهایی داشتم که بسیار موفق شوم، اما اکنون در واقع هیچ امیدی ندارم. در افغانستان چون حتی به من اجازه تدریس و تحصیل را نمی دهند و در حال حاضر زندگی من آنگونه نیست که تصورش را می کرد."

بامیان در ۲۰ سال گذشته یکی از امن ترین نقاط در جغرافیایی جنگزده افغانستان بود، و از این رو بامیانی ها به گونه چشم گیری رشد کرده اند اما در دو ماه پسین باشنده گان زیادی از این ولایت، یکی پی دیگری شهر شان را ترک گفتند.

برخی از استادان در موسسه های محلی، معتقد هستند که همه چیز از بین نرفته و با وجود اینکه فرصت خروج از کشور را داشته اند، ترجیح داده اند در آنجا بمانند و برای آینده روشن ادامه بدهند.

امید عیسی مدیر مجتمع ستاره میگوید: "من اینجا هستم و مانند من افراد زیادی هستند و آنها بسیار مشتاق هستند و به آینده خود بسیار امیدوار هستند و این کشور ما است و ما باید کشورمان را بسازیم و این مسوولیت ما است."

محمدرضا ابراهیم معاون پوهنتون بامیان میگوید: "این زمانی است که من فکر می کنم اگر امارت اسلامی می خواهد افغانستان را باثبات کند، می خواهد تمام مشکلاتی را که برای افغانستان تلفات ایجاد می کند از بین ببرد، باید رفتار و اقدامات روزمره خود را تغییر دهد. فکر نکنید ما می توانیم به زور حکومت کنیم، ما باید در دل مردم حکومت کنیم."

امارت اسلامی از افغان‌های تحصیل‌کرده خواسته‌اند تا در این کشور باقی بمانند و به بازسازی کشور کمک کنند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید: "ما اقداماتی را انجام خواهیم داد تا آنها مجبور به ترک کشور نشوند. ما فرصت هایی را برای کسانی که باز خواهند گشت ایجاد خواهیم کرد. من یک بار دیگر از همه افغان ها در سراسر جهان که در زمینه های خود متخصص هستند می خواهم که برگردند. آنها باید برای بازسازی کشور خود بازگردند."

مغز ها روشن و تحصیل یافته های کشور اکثرا امروز در کمپ های پناهجویان در کشور های غربی به سر می برند. تحصیل یافته های جوان تا حتی تیم نوپای دختران ربایتک افغانستان کسانی اند که امروز در کشور حضور ندارند و تنها از آن ها جام های افتخاری که به دست آورده اند باقیست.

رویداد های اخیر

ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار می‌کند

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

Published

on

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار می‌کند.

بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشته‌اند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخ‌دهی حاضر شوند.

به گزارش شبکه خبری امریکایی ان‌بی‌سی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.

گفته می‌شود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آن‌ها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا می‌توان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.

در گزارش ان‌بی‌سی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار می‌کنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهام‌هایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستی‌های خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بار‌ها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و ده‌ها افغان در حمله‌ی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی می‌گیریم

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

Published

on

جاستین ترودو، صدراعظم کانادا می‌گوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی می‌گیرد.

ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.

شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.

بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری می‌شود.

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.

امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد

Published

on

کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژه‌های منظور و تعدیل‌شده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاک‌های نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمان‌های محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرک‌های داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژه‌های دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!