Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی نهادهای حامی رسانه‌ها از بحران مالی و محدودیت‌ها

منتشر شده

در

فعالان رسانه‌ای افغانستان هشدار می‌دهند، که اگر بحران مالی رسانه‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده  رفع نشود در روزهای آینده نشرات بیشتری رسانه‌ها متوقف خواهند شد.

در حال حاضر گفته می‌شود نصف از رسانه‌های کشور به دلیل نبود منابع مالی فعالیت‌های شان را متوقف کرده و اغلب کارمندان رسانه‌ها و خبرنگاران وظایف شان را به دلیل عدم دریافت معاش ماهوار از دست داده اند.

نی یا حمایت کننده رسان‌های آزاد در افغانستان میگوید که این امر سبب شده تا صدها خبرنگار و کارمند رسانه‌ای وظایف شان را از دست بدهند.

نصیرنوری، مسوول داد خواهی دفتر نی، در این باره گفت:"با آغاز امارت اسلامی شماری از رسان‌ها بشته شده است و شماری از رسانه هم از نرسیدن اطلاعات به موقع شکایت دارند وقتی ما به کار خبرنگاری ادامه میدهیم منابع اطلاعاتی کم وجود دارد ما از امارت اسلامی میخواهیم  منابع را به دسترس رسانه‌ها قرار بدهند."

با این همه مشکلات شماری از رسانه به فعالیت‌های شان را ادامه می‌دهند اما این فعالیت‌ها هم بدون مشکلات مالی نیست.

نبیل نیایش، یک خبرنگار در این باره گفت:"تمام خبرنگران در ولایت فاریاب بیکاراستند و کار برای خبرنگاران محدود شده و خواست ما این است که ما از بی سرنوشتی برایند."

خبرنگار دیگر در این باره گفت:" در زابل رسانه‌ها مشکلات اقتصادی دارند و تعداد کمی از رسانه‌ها که باقی مانده شاید مسدود شود زیرا اعلانات ندارند و این یک مشکل بزرگ است "

 یکی از دست آوردهای مهم  در ۲۰ سال گذشته  تعدد رسانه‌ها و آزادی بیان گفته می‌شود، که اکنون این دست آورد بزرگ در خطر فروپاشی قرار گرفته است .

اما مسوولان امارت اسلامی می‌گویند که برای حل مشکلات مالی رسان‌ها در راز مدت برنامه‌های در نظر گرفته اند.

انعام الله سمنگانی، عضو کمیته فرهنگی امارت اسلامی، در این باره گفت:" ما کوشش میکنیم در آینده یک بازار نو مارکیت رسانه‌ای خوب را برای رسانه ایجاد کنیم تا از عاید خود استفاده کنند."

چندی پیش اتحادیه ژورنالیستان افغانستان گفته بود  که بیشتر از ۷۰ در صد از رسانه‌ها کار شان را متوقف کرده و اگر جامعه جهانی به وضعیت رسانه‌ها در افغانستان توجه نکند، شماری دیگر از رسانه ها که تاکنون به فعالیت خود ادامه داده نیز در خطر مسدود شدن قرار خواهند گرفت.

رویداد های اخیر

انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ

Published

on

پولیس بلخ از انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در این ولایت خبر داده است.

دفتر مطبوعاتی قوماندانی امنیه بلخ در خبرنامه‌ای نوشته است که این حادثه روز جمعه در قریه بیست پیکال ولسوالی چهاربولک از اثر آتش گرفتن یک بالون گاز رخ داده است.

بر بنیاد خبرنامه، مهمات در این منزل به گونه غیر قانونی نگهداری می‌شد.

خبرنامه افزوده است که این رویداد تلفاتی جانی نداشته ولی خسارات هنگفت مالی بر جای گذاشته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سناتور امریکایی مانع ترفیع یک جنرال دخیل در روند خروج از افغانستان شده است

Published

on

گزارش‌ها می‌رسانند که یک سناتور جمهوری‌خواه امریکایی مانع ترفیع آخرین سربازی شده که افغانستان را ترک کرد.

کریستوفر دوهانوی ۵۵ ساله از سوی جو بایدن، رئیس جمهور امریکا به عنوان نامزد برای رهبری اردوی امریکا در اروپا معرفی شده است.

اما روزنامه گاردین گزارش داده است که نام او در فهرست ۱ هزار نفری که ترفیع آنها از سوی کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا منظور شد، وجود نداشت.

طبق گزارش، سناتور مارکوین مولین به درخواست تیم دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا، مانع ترفیع دوهانو شده است.

این اقدام در حالی صورت گرفته است که بر بنیاد گزارش‌ها، اداره ترمپ در نظر دارد که افسران نظامی مسوول در خروج آشفته نیروهای امریکایی از افغانستان را محاکمه کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تاکید کرد

Published

on

سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاری‌ها با افغانستان تأکید کرده است.

سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامه‌‌ای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.

در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت می‌کند.»

در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت می‌تواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.

برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری می‌دانند.

ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.

با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و داد‌وستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.

گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!