Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی سیگار از آینده‌ افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی

منتشر شده

در

بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار امروز( چهارشنبه، ۲۷ حوت) گفته است که پس از خروج نیروهای امریکایی تا ماه می و قطع  احتمالی کمک‌ها، افغانستان آینده تاریک خواهد داشت.

جان سپکو، بازرس ویژه امریکا، در یک نشست کمیته فرعی امنیت ملی کانگریس امریکا گفته است که  دو خطر متوجه کمک‌های خارجی به افغانستان است.

سپکو در این باره گفته است که " اگر طرف‌های درگیر جنگ در افغانستان به شرایط که جامعه جهانی وضع کرده است پابند بمانند، به حفظ توافقنامه صلح کمک خواهند کرد. و یا باید کمک‌های دوامدار خارجی به افغانستان ادامه داشته باشد که از سقوط حکومت جلوگیری کند."

سپکو افزوده است که در صورت خروج زود هنگام نیروهای امریکایی افغانستان متکی به کمک‌های خارجی خواهد بود این کار زمنیه‌ی نفوذ کشورهای دیگر را مساعد خواهد کرد.

بر اساس گفته‌های سپکو بر بنیاد توافقنامه امریکا وطالبان همه نیروهای خارجی بشمول قراردادی‌ها باید تا ماه می افغانستان را ترک کنند.

سپکو افزوده است که ۷هزار این قراردادی‌ها شهروندان امریکایی و ۶۰۰۰ دیگر از کشورهای دیگر جهان استند.

سپکو در این باره گفته است که: " خروج سربازان حکومت  افغانستان را متضرر خواهد کرد" اما با خروج قراردادیان خارجی نیروهای هوایی افغان ظرفیت پروازها را در یک ماه از دست خواهد داد."

وی افزوده است که خروج زود هنگام نیروهای امریکایی  به ویژه قطع کمک‌ها شاید باعث سقوط کامل حکومت شود.

سپکو گفته است که طالبان چندین گروه استند و مطابق ذوق خود حرکت میکنند و این گروه نمی‌تواند همه جنگجویان خود را زیر اراده داشته باشد.

او در باره نفوذ چین، روسیه، پاکستان و ایران بعد از روند صلح افغانستان گفته است که این کشورها در تمویل هراس‌افگنان و مقام‌های فاسد افغان نقش تاریخی داشته اند.

او گفته است بعد از روند صلح این کشورها به ویژه ایران و پاکستان در افغانستان نقش خواهد داشت.

سربازن خیالی در افغانستان

همچنان جان سپکو در باره حضور سربازان خیالی در افغانستان گفته است که این مشکل وجود دارد، اما سیگار نتوانسته آن را مستند کند.

او همچنان افزوده است که مقام‌های افغان معاش و غذای سربازان افغان را نیز دزدی می‌کنند، که این کار مورال نیروهای افغان را تضعیف میکند.

وجود فساد در حکومت افغان

جان سپکو گفته است که بررسی‌های آنان نشان میدهد که فساد در هر سطح دولت افغان وجود دارد و در ادامه افزوده است که از معاش سربازان گرفته تا سرقت مواد نفتی فساد صورت می‌گیرد.

سپکو می‌گوید که وجود فساد اداری در میان مقام‌های ارشد افغان و جنگسالاران  به افزایش هراس‌افگنی دامن میزند، زیرا به گفته وی طالبان نیز استدلال میکند که مقام‌ها ارشد افغان در فساد دخیل استند و از مجازات نیز مصوون استند.

درهمین حال، سپکو می‌گوید که دلیل دیپلوماتیک برای تمدید ماموریت نیروهای امریکایی  در افغانستان وجود دارد.

او افزوده که حضور نیروهای امریکایی در میدان نبرد برای تلاش ضد هراس‌افگنی موثر است، در غیر آن امریکا همه دست‌آوردهای دو دهه گذشته را از دست خواهد داد.

وی می‌گوید که بی‌ثباتی بیشتر افغانستان در آینده برای امریکا نیز مشکل کلان خواهد بود.

 سپکو می‌گوید که طالبان نیز کمک‌های خارجی و حذف نام آنها از لیست سیاه را میخواهد.

او گفته است که امریکا برای جلوگیری از ضایع شدن کمک‌هایش باید بر افغانستان در امر مبارزه با فساد اداری شرایط تازه تحمیل کند.

وی گفته است که فساد اداری در افغانستان یک مشکل جدی است و این پدیده بر روند بازسازی افغانستان تاثیر گذاشته است.

او همچنان افزوده است که:" برخی از کمک‌ها امریکا در ۲۰ سال گذشته توسط هراس‌افگنان استفاده شده است."

سپکو می‌گوید که: " فساد اداری و مواد مخدر برای زنده ماندن هراس‌افگنان در افغانستان مانند اکسیجن است."

سپکو گفته است که با وجود پیشرفت‌ها در افغانستان به ویژه در بخش زنان افغانستان نیز برای زنان یک کشور بد بشمار میرود.

این درحالی است  که جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفته است که خروج  تمامی نیروهای امریکایی تا ماه می از افغانستان سخت خواهد، اما اگر ماموریت نیروهای امریکایی تمدید شود دراز مدت نخواهد بود.

رویداد های اخیر

هیئت وزارت معادن در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» در چین اشتراک کرد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که حسام‌الدین صابری، معین مالی و اداری این وزارت در رأس یک هیئت در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» ولایت هونان چین اشتراک کرده‌ است.

وزارت معادن امروز (شنبه) گفته که رئیس کمپنی افغان هب اکسیم که هماهنگ کننده این نشست بود، هدف کنفرانس را ساختن لابراتوار مجهز در افغانستان، بلند بردن ارتقای ظرفیت کارمندان تخنیکی و مسلکی وزارت معادن، تشویق سرمایه‌گذاران در بخش منابع معدنی افغانستان بیان نموده است.

سرمایه‌گذاران چین نیز در این کنفرانس علاقه‌مندی شان‌ را در بخش معادن چون طلا، مس، مایکا (ابرک)، تالک، نفت‌وگاز، لیتیم، سرب و جست و برخی از شرکت‌ها در بخش‌های سروی، اکتشاف، دیزاین، پروسس و ایجاد لابراتور ابراز نموده و خواستار معلومات در مورد پروسیجر قرارداد معادن در افغانستان شدند.

آقای صابری نیز در ارتباط به قراردادهای منابع طبیعی افغانستان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری صحبت کرد و برگزاری این‌گونه برنامه‌ها را برای روابط دو کشور اثرگذار دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان با تری هاکالا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی دیدار کرده است.

در این دیدار که روز جمعه صورت گرفت، طرفین در مورد وضعیت کنونی و آینده روابط ازبکستان و اروپا در مورد افغانستان، تلاش‌های جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور و امکان استفاده از مرکز ترانسپورتی و لوجستیکی بین‌المللی در ترمذ برای ارسال کمک‌های بشردوستانه گفتگو کردند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه ازبکستان، تری هاکالا از تلاش های این کشور برای ایجاد موضع منطقه‌ای یکپارچه در مورد افغانستان و برقراری صلح و ثبات درازمدت در این کشور قدردانی کرد.

طرفین همچنان علاقه خود را برای ادامه مشورت های دوجانبه در مورد افغانستان ابراز کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد

Published

on

ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، روز جمعه از جامعه جهانی خواست تا یک برنامه عمل جامع و با محوریت حقوق بشر را برای رسیدگی به این مساله ایجاد کند.

بینیت ضمن انتقاد از سیاست‌های امارت اسلامی در قبال زنان گفت: «عدم پاسخ یکپارچه و نیرومند جامعه جهانی، طالبان (امارت اسلامی) را جسورتر کرده است.»

بینیت در آخرین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حال بدتر شدن است و بسیاری از افغان‌ها آنچه را که در این کشور اتفاق می‌افتد، «آپارتاید جنسیتی» توصیف می‌کنند.

او نگرانی خود را در مورد قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر ابراز کرد و گفت که این قانون حقوق زنان و دختران را نقض می کند.

بینیت در مورد وضعیت اقلیت‌ها، خبرنگاران و کارمندان حکومت پیشین نیز ابراز نگرانی کرد و گفت «عدالت، برابری، و حاکمیت قانون به طور سیستماتیک تضعیف می شود.»

او همچنان خواستار افزایش بودجه و حمایت از جامعه مدنی افغانستان و تلاش‌های بشردوستانه برای کاهش بحران شد.

بینیت از امارت اسلامی خواست تا سیاست‌های «سرکوبگرانه» خود را لغو و حقوق اساسی بشر را احیا کند. او همچنان از جامعه بین المللی خواست تا یک شیوه کار هماهنگ و چند وجهی را برای حمایت از مردم افغانستان اتخاذ کند.

بینیت به کشورها توصیه کرد تا زمانی که پیشرفت های ملموس در مساله حقوق بشر ایجاد نشود، از عادی سازی روابط با امارت اسلامی خودداری کنند.

این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان می‌باشد.

امارت اسلامی ریچارد بینیت را از سفر به افغانستان منع کرده و گفته است که او مسایل کوچک را بزرگ‌نمایی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!