رویداد های اخیر
نگرانی سازمان ملل از افزایش خشونتها در افغانستان

کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از افزایش درگیریها در افغانستان به شدت ابراز نگرانی کرده و از ایران خواسته تا سرحدات خود را بروی پناهندگان افغان باز کند.
این کمیساری امروز در یک اعلامیه گفته که در هفته روان از اثر درگیریهای شدید در نیمروز حدود ۲۰۰ پناهنده افغان به ایران فرار کرده اند.
این نهاد هشدار داده است اگر افغانها نتوانند از ساحات جنگی فرار کند، شاید آنها به دام خواهند افتاد.
اعلامیه این نهاد افزوده:” کمیساری سازمان ملل در امور پناهندگان از مقامهای ایرانی خواسته تا گذرگاه میلک را از بهر بحران انسانی در افغانستان باز بماند. اگر این کار را انجام ندهد زندگی هزاران تن با خطر مواجه خواهند شد.”
کمیساری سازمان ملل افزوده که با همکاری بورد ایران در امور پناهندگان به خانوادههای تازه رسیده به ایران غذا و آب تهیه کرده است.
در اعلامیه این نهاد آمده که به همکاری دیگر نهادها نیازهای بیشتر بشردوستانه را ارزیابی و به آن پاسخ خواهند داد.
اعلامیه افزوده” همراه با همکاران بشردوستانه ما، کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان آماده است تا برای کمکهای عاجل بشری بشمول پناهگاه، تشناب و وسایل دیگر ضروری تهیه کند.”
در اعلامیه آمده” بستههای صحی بمشول صابون، ماسک به فامیلهای نو رسیده نیز توزیع خواهند شد تا از ویروس کرونا در امان باشند.”
کمیساری سازمان ملل افزوده باوجودیکه یک میلیون پناهنده افغان در ایران زندگی میکند، اما آن کشور باز هم از پناهندگان افغان استقبال کرده اند.
اعلامیه این نهاد افزوده:” تاکنون مهاجرتها از سرحدات افغانستان به خارج مشاهده نشده است. مشاهده مهاجرتها جامعه جهانی را وادار خواهد کرد تا با افغانستان و همسایهگان آن کمکهای عاجل بشری انجام دهد.”
کمیساری سازمان ملل در امور پناهندگان افزوده که به اساس تخمینهای این اداره از آغاز سال روان میلادی تاکنون ۴۰۰ هزار افغان بیجا شده اند که از این میان ۲۴۴ هزار آن پس از ماه می بیجا شده اند.
رویداد های اخیر
مقام روسی: امارت اسلامی دیدگاه مثبت نسبت به مسکو دارد

الکسی اورچوک، معاون صدراعظم روسیه میگوید که امارت اسلامی دیدگاه مثبت نسبت به روسیه دارد. اورچوک اظهار داشته که روسیه باوجود چالشهای موجود، فرصتی برای تعامل عمیقتر با افغانستان میبیند.
این مقام روسی به روزنامه ایزوستیا گفته است که حاکمان افغانستان نگرش مثبتی نسبت به روسیه دارند و بسیار علاقهمند به توسعه روابط اقتصادی اند.
او افزوده که تعلیق امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه این کشور، فرصتی برای بهرهبرداری از ظرفیت اقتصادی افغانستان است.
وی گفته است: «افغانستان مشکلات زیادی دارد، اما ظرفیت هم دارد که منتظر ما هستند. ما با افغانها تماس داشتیم. آنها میخواهند توسعه پیدا کنند و در صلح زندگی کنند. آنها دیدگاه مثبتی نسبت به روسیه دارند و علاقه زیادی به توسعه روابط اقتصادی دارند. در ضمن اگر تصمیم بر تعلیق طالبان از فهرست گروههای ممنوعه گرفته شود، فرصتهای بهتری برای روابط با این کشور باز خواهد شد.»
آقای اورچوک تأکید کرده که دفتر سارنوال روسیه در حال پیگیری لغو امارت اسلامی از لیست سازمانهای ممنوعه آن کشور است.
پیش از این، امارت اسلامی از پیشرفت در بهبود روابط دیپلوماتیک با روسیه استقبال کرده و خواهان روابط نزدیک شده بود.
پیشتر ضمیر کابلوف، نماینده روسیه در امور افغانستان خبر داده بود که مسکو میخواهد در بهار ۲۰۲۵، گروه کاری دوجانبه روسیه و افغانستلان را تشکیل دهد. کابلوف گفته بود در شرایطی که امارت اسلامی هنوز به رسمیت شناخته نشده، این گروه جایگزین کمیسیون بین دولتی همکاریهای اقتصادی میشود.
رویداد های اخیر
گزارش یوناما در مورد چگونگی تطبیق و تنفیذ قانون امر به معروف و نهی از منکر

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارشی درباره پیامدهای قانون امر به معروف و نهی از منکر نوشته است که محتسبان امارت اسلامی براساس این قانون، اختیارات گسترده در «بازداشت خودسرانه و مصادره اموال متخلفین» را دارند.
یوناما گفته است که امارت اسلامی برای حمایت از انفاذ این قانون، کمیتههای اجرایی را در ۲۸ ولایت تحت رهبری والیها تشکیل داده است.
طبق این گزارش، این کمیتهها به عنوان مکملکننده تلاشهای «هزاران محتسب» وزارت امر به معروف است که اکثر آنان را مردان تشکیل میدهند.
یوناما افزوده است که مردان، زنان، اقلیتها و جوانان در سراسر افغانستان به میزانهای مختلف از انفاذ قانون امر به معروف متأثر شدهاند.
این سازمان تصریح کرده است که دسترسی زنان به خدمات صحی بهدلیل ممنوعیت سفر بدون محرم نیز محدودتر شده است.
شماری از کارمندان صحی زن به یوناما گفتهاند که بهدلیل نداشتن محرم، اجازه ورود به محل کار خود را ندارند.
این گزارش یوناما، مروری از چگونگی تطبیق، تنفیذ و پیامدهای قانون امر به معروف و نهی از منکر از ۲۱ آگست ۲۰۲۴ تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ است.
با این حال، وزارت امر به معروف و نهی از منکر در واکنش به این گزارش گفته است که این وزارت به هزاران زن کمک کرده تا از حقوق خود برخوردار شوند و آنها را از ازدواجهای اجباری در تمام ولایات نجات داده است.
این وزارت همچنان افزوده است که از سوء استفادهها جلوگیری کرده تا آداب و رسوم ناپسند را حذف کند.
به گفته این وزارت، شماری از حلقات ناشناخته برای رسیدن به اهداف شوم خود همه این دستاوردها را نادیده گرفته و میخواهند افکار عامه را مغشوش سازند.
رویداد های اخیر
نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشورهای کمککننده در ترکیه برگزار شد
مسوولین سفارت ترکیه در کابل صبح امروز (پنجشنبه، ۲۱ حمل) در اعلامیهای گفته اند که نشست گروه هماهنگی افغانستان (ACG) روز گذشته در استانبول برگزار شده و امروز هم ادامه مییابد.

سفارت ترکیه در کابل اعلام کرده است که نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشورهای کمککنده در استانبول برگزار شده است.
مسوولین سفارت ترکیه در کابل صبح امروز (پنجشنبه، ۲۱ حمل) در اعلامیهای گفته اند که نشست گروه هماهنگی افغانستان (ACG) روز گذشته در استانبول برگزار شده و امروز هم ادامه مییابد.
در اعلامیه آمده که در این نشست اولویتها و برنامههای جامعه جهانی برای افغانستان مورد بحث قرار میگیرد، از نظر تأمین هماهنگی بین ابتکارات و پروژههای کشورها نیز مهم است.
این درحالیست که پیش از این یوناما، از اشتراک کنندگان این نشست خواسته بود که حمایت حیاتی از مردم افغانستان را حفظ کنند.
-
اخبار ساحوی5 روز ago
تهران خواستار مذاکره غیرمستقیم با واشنگتن است و هشدار به همسایگان درخصوص مشارکت در اقدام نظامی امریکا
-
جهان5 روز ago
تظاهرات ضد ترمپ در واشنگتن و دیگر شهرهای امریکا برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان را متوقف نماید
-
تجارت5 روز ago
ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادر کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایالات متحده در پی قطع کامل کمکهایش به افغانستان است
-
صحت4 روز ago
سازمان ملل: کاهش کمکهای خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت میشود
-
جهان3 روز ago
ترمپ: مذاکره با ایران به صورت مستقیم و عراقچی میگوید غیرمستقیم دیدار میکنند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گفتگوی وزرای خارجه امریکا و پاکستان درباره تعرفهها، مواد معدنی و مهاجرت