رویداد های اخیر
نگرانی خانوادههای نیازمند در کابل با فرا رسیدن فصل زمستان

همزمان با نزدیک شدن فصل زمستان، شماری از خانوادههای نیازمند در کابل نگران بدتر شدن وضعیت زندگی شان هستند.
این خانوادهها میگویند با آنکه فصل سرما فرا رسیده است اما تاکنون به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانسته اند برای گرم ساختن خانههای شان مواد سوخت خریداری کنند. به گفته آنان، افزون بر سایر مشکلات حتی برای تهیه مواد اولیه توانایی اقتصادی ندارند.
عبدالله سرپرست خانواده ده نفری در کابل است و این روزها به دلیل مشکلات اقتصادی، پیشبرد امور زندگی برایش دشوار شده است.
او میگوید با آنکه با مشکلات سخت اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، اما نسبت مریضی که دارد توانایی کار کردن را نیز از دست داده است.
سمیه، دختر عبدالله که صنف دوم مکتب است از جبر روزگار چنین حکایتی دارد: «هشت صبح مکتب میروم و بعد از مکتب خریطه فروشی میکنم.»
حبیبه، همسر عبدالله نیز گفته است: «برای پخته کردن غذا در خانه از کاغذ و پلاستیک استفاده میکنم و شوهرم مریض است و کار هم کرده نمیتواند. دنبال کار هستیم ولی دراین شرایط کار پیدا کردن مشکل است.»
در همین حال، مسوولان وزارت اقتصاد با آنکه مشکلات اقتصادی در کشور را میپذیرند، اما تأکید دارند که برای مهار وضعیت و بهبود اوضاع اقتصادی مردم برنامههای را روی دست دارند.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «امارت اسلامی افغانستان برای غلبه بر مشکلات اقتصادی و ریشهکن ساختن فقر، برنامههای مختلف را روی دست دارد از جمله توسعه صادرات، تقویت موقعیت ترانزیتی افغانستان، حمایت از پروژههای منطقهای و همچنین توسعه تجارت با کشورهای همسایه و منطقه و در نهایت راه اندازی پروژههای کلان اشتغالزا در داخل کشور از عمدهترین این برنامهها میباشد.»
بربنیاد آمار نهادهای بینالمللی، حدود ۲۸ میلیون شهروند افغانستان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و نیازمند کمکهای بشری اند.
این در حالی است که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان نیز ادامه دارد و این مسئله میتواند بحران بشری در افغانستان را گسترش دهد.