Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی افغان‌ها مقیم پاکستان از عدم امنیت در پی اعتراضات گسترده درآن کشور

منتشر شده

در

یک تعداد افغانان مقیم در پاکستان می‌گویند که از دو روز به این‌سو در یک فضای ترس زندگی می‌کنند و از خانه های خود بیرون شده نمی‌توانند.

عبدالباسط یکی از همین افغان‌ها در پاکستان است او شام دیروز چهارشنبه (۲۰ثور) به رادیو‌ آزادی گفت:«افغان‌های مهاجر که در اینجا هستند احساس امنیت نمی‌کنند. تشویش آنها اینست که نه به کشور خود برگشته می‌توانند و نه هم در پاکستان احساس امنیت می‌کنند. از کشورهای که پرونده‌ها و کیس‌های مهاجرین افغان را پیش می‌برند، افغان‌های که در اینجا در خطر هستند، ما خواهشمندیم که هرچه زودتر به پرونده‌های اینها بطور جدی رسیدگی شود.»

این افغان‌ها می‌گویند‌ که از سه روز به این‌سو اینترنت آنها قطع شده. آنها با همسران و اطفال خود از خانه‌ها هم بیرون شده نمی‌توانند.

عبدالرحمن کریمی یک افغان دیگر در مورد مشکلات خود و خانواده‌اش در اسلام آباد به رادیو آزادی چنین گفت:«ما نمی‌توانیم به راحتی برویم به بازار خرید کنیم. خانم‌ها با بسیار مشکل مواجه هستند. طفل‌های ما که قبلاً می‌توانستند بروند به بازار با خانم‌ها، فعلاً نمی‌توانند. این مشکلات هر روز زیادتر شده می‌رود. از سوی دیگر مشکل قطع شدن اینترنت و کار نکردن شبکه‌های اجتماعی از جمله فیسبوک، واتسآپ مشکلاتی هستند که ما مهاجرین در پاکستان داریم و با آن مواجه هستیم.»

این افغان‌ها بعد از برگشت امارت اسلامی افغانستان به قدرت، افغانستان را ترک کردند و انتظار مهاجرت به کشورهای دیگر هستند.

این درحالی است که در پاکستان بعد از دستگیری صدراعظم سابق این کشور مظاهرات و هرج و مرج دوام دارد.

امروز سومین روز است که طرفداران خشمگین عمران خان و اعضای حزب تحریک انصاف در شهرهای مختلف به سرک‌ها برآمده اند، راه‌ها را بسته و به برخی از بناها و وسایل دولتی و عامه را آتش زده اند.

از سوی دیگر تا شام روز گذشته (چهارشنبه ۲۰ثور) خبرها حاکی از آن بود که در حدود یکهزار نفر از طرفداران عمران خان از سوی نیروهای امنیتی در پنجاب و در حدود دو صد تن دیگر در شهر کراچی دستگیر شده اند.

طبق گزارش‌ها در این تظاهرات خشونت آمیز یک شماری از افراد کشته و زخمی شده اند.

با دوام تظاهرات اردوی پاکستان هشدار داده است که حملات مظاهره چیان خشمگین و طرفداران عمران خان را بر تاسیسات نظامی دیگر تحمل کرده نمی‌توانند. ارودی پاکستان دیروز در یک اعلامیه گفت که این گروه‌ها می‌خواهند پاکستان را به مسیر جنگ داخلی سوق بدهند. به گفته اردوی پاکستان مسئولیت عکس‌العمل آنها به مظاهرات خشونت بار پاکستان به دوش حزب تحریک انصاف پاکستان خواهد بود.

به نقل از رادیو آزادی این اعتراضات در پاکستان روز نهم ماه می بعد از آن شروع شد که صدر اعظم سابق این کشور عمران خان به اتهام دست داشتن در فساد اداری دستگیر شد.

عمران خان روز سه‌شنبه (۱۹ثور) از سوی نیروهای پولیس به نام رینجرز بازداشت شد و روز چهارشنبه در یک محکمه خاص حضور یافت که بخاطر تهدیدات بلند امنیتی در یک ماموریت پولیس دایر شد.

عمران خان به دلیل فروش غیرقانونی تحایف دولتی از سوی محکمه خاص متهم شناخته شد. اما او همه اتهامات فساد مالی علیه خود را رد کرد و آنها را انگیزه‌های سیاسی خواند.

به اساس این گزارش بعد از وارد شدن خسارات سنگین به املاک شخصی و تاسیسات دولتی در جریان تظاهرات در پنجاب، خیبرپشتونخوا، سند و دیگر شهرهای پاکستان از اردوی این کشور خواسته شده که برای کنترل اوضاع کمک کند.

درهمین حال، وزارت امور خارجه امارت اسلامی، ثبات سیاسی پاکستان را به نفع مردم آنکشور و تمام منطقه خوانده و از طرف‌های درگیر خواستار خویشتنداری شده است.

حافظ ضیا احمد، تکل معاون سخنگوی وزارت‌خارجه گفته است که:«وزارت امور خارجه برای حفظ امنیت شهروندان #افغان در پاکستان، به نماینده‌گان خویش هدایت‌های لازم را داده است.»

این درحالی است که به گزارش جی‌نیوز، محکمه عالی پاکستان روز گذشته (پنج‌شنبه، ۲۱ ثور) پس از برگزاری جلسه استماعیه عمران خان، صدراعظم پیشین این کشور اعلام کرد که بازداشت عمران‌ خان غیرقانونی بوده و دستور آزادی فوری او را صادر کرد.

در این جلسه استماعیه که قرار بود ساعت ۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت محلی برگزار شود عمران خان با ساعاتی تاخیر در میان تدابیر شدید امنیتی در محکمه عالی حضور پیدا کرد.

پولیس آقای خان را روز سه‌شنبه در صحن محکمه عالی اسلام‌آباد بازداشت کرد.

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!