Connect with us

تجارت

نگرانی اعضای مجلس از وجود فساد در مصرف بودجه انکشافی

منتشر شده

در

شماری از اعضای مجلس نماینده‌گان امروز (دوشنبه، ۱۶ حمل) میگویند که در بودجه ملی چپاول آشکار ادامه دارد و این کار خیانت بزرگ در حق مردم است.

 اعضای مجلس می افزایند که وزارت مالیه به تمامی وزارت‌ها مکتوب فرستاده تا کار پروژه‌های انکشافی را توقف کنند.

این در حالی است که بودجه سال روان مالی پس از تنش‌ها میان حکومت و ولسی جرگه تایید شد.

غلام حسین ناصری، عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:"چور آشکار در بودجه ملی جریان دارد و در روز روشن در مقابل چشم میلیون‌ها انسان بودجه چور می شود."

مخدوم عبدال الله محمدی، عضو دیگر مجلس نماینده گان، در این باره میگوید:" وزارت مالیه به تمام وزارت‌ها خبر داده تا زمانی که تعهد این وزارت نباشد پروژه‌ها را عملی نمی توانند و وزارت مالیه از وزارت غیرقانونی است که از سوی سرپرست اداره میشود و امضای وی مشروعیت ندارد."

الله گل مجاهد، عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:" ما بودجه ۱۴۰۰ کردیم اما پروژه های سال ۹۹ به چهارده صد انتقال داده شد و حال سرپرست وزارت مالیه به وزارت فواید عامه مکتوب داده که بالای پروژه‌های انکشافی کار نکنید و عملکرد احتمال دارد تا پول‌ها را به خارج انتقال دهند."

درهمین حال رییس مجلس نماینده گان می گوید که برای عملی شدن بودجه ملی نظارت این مجلس بیشتر می شود.

میررحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده گان، در این باره گفت:" در مورد تطبیق بودجه ملی کمیسیون مربوطه دقت و نظارت جدی کند و انکشاف متوازن یک اصل قانون است و باید مورد احترام قرار بگیرد  و عدم توازن در پروژه‌های انکشافی بی عدالتی است و پروژه کوتل خیرخانه نباید سیاسی شود."

اما وزارت مالیه می گوید که با درنظرداشت کسر بودجه و مصرف موثر بودجه ملی مکتوب به وزارت ها فرستاده شده است.

رفیع تابع، رییس نشرات وزارت مالیه، در این باره گفت:"ما با کسر بودجه مواجه می باشیم بنا برای ایجاد دسپلین مالی و اولویت بندی پروژه‌های ملی و مصرف موثر بودجه ملی این مکتوب صادر شده است."

با این حال نماینده‌گان مجلس تاکید می ورزند که در بودجه ملی حقوق تمامی مردم افغانستان باید تمثیل شود و هر گونه فساد در مصرف بودجه انکشافی خیانت آشکار است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!