Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ مقام‌های افغان از تلاش‌های امریکا برای تسریع روند صلح

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۴, ۱۳۹۹)

روزنامه واشنگتن پوست به نقل از مقام‌های افغان گزارش کرده است که فشار امریکا برای رسیدن به یک راه سیاسی در افغانستان شاید نتیجه معکوس دهد.

این گزارش میگوید که این فشار گفتگوهای صلح را بن بست مواجه میکند، حکومت منتخب افغان را تعضیف میکند و افغانستان را به عمق خشونت‌ها روبرو میکند.

بر اساس این گزارش امریکا تلاش میکند تا بر تیم‌های مذاکراتی حکومت و طالبان فشار اعظمی وارد کند تا در چند هفته به راه حل سیاسی دست یابند.

این گزارش افزوده است که مقام‌های افغان نگران استند که خروج زودهنگام نیروهای خارجی از افغانستان باعث تکرار اشتباهات دهه ۹۰ خواهد شد.

یک مقام‌ افغانی به شرط افشا نشدن نام اش به واشنگتن پوست گفته است که سطح کنونی خشونت‌ها و توقف گفتگوهای میان حکومت و طالبان در دوحه برای شان قابل قبول نیست و همچنان با پالیسی بایدن که میخواهد روند صلح را سرعت ببخشد موافق نیست.

او در این باره گفته است که ” عواقب این سقوط دولت، نابودی ناگهانی و شدید شدن جنگ داخلی خواهد بود.”

او افزوده است که” حقیقت که در گذشته اتقاف افتاد، شاید دوباره اتفاق بیافتند.”

این مقام‎ افزوده است که تلاش کنونی امریکا که میخواهد روند صلح را سرعت ببخشد باعث تضعیت ارتش کشور میشود.

وی با اشاره به جنگ‌های داخلی دوران مجاهدین گفت که مجاهدین پس از سقوط حکومت نجیب الله میان خود جنگ‌های داخلی را آغاز کردند و در ادامه افزود که از بازگشت چنین وقت به هزینه نیروهای افغان نگران است.

نشانه‌های تسریع روند صلح افغانستان

واشنگتن پوست میگوید که امریکا میخواهد روند صلح افغانستان را سرعت ببخشد اما نشانه‌های وجود دارد که آن کشور حضور نظامی خود را در افغانستان تمدید کند.

امریکا میگوید که تصمیم نهایی در باره خروج سربازان امریکایی از افغانستان اخذ نشده است.

سخنگوی رییس جمهورغنی در یک مصاحبه با واشنگتن پوست گزارش‌های را رد کرده است که رییس جمهور غنی تحت یک فشار قوی برای رسیدن به صلح قرار دارد.

فاطمه مورچل، معاون سخنگوی رییس جمهور در این باره گفت:” اگر فشار وجود داشته باشد آن فشار از طرف مردم افغانستان است که هر روز ترور میشوند.”

طالبان نیز گفته است که تغیر در رویکرد امریکا بر گفتگوهای میان افغان‌ها تاثیر نخواهد کرد.

محمد نعیم، سخنگوی گروه طالبان، در این باره گفته است که ” فشار از طرف امریکا هیچ نتیجه نمی دهد. ما میدانیم که آنها در ۲۰ سال گذشته از فشارهای زیادی استفاده کرده است.”

نعیم به واشنگتن پوست گفته است که این گروه باور دارد که امریکا توافقنامه صلح را عملی میکند.

نعیم همچنان هشدار داده است که اگر این توافقنامه عملی نشود مسوولیت آن به دوش امریکا خواهد بود.

اما مقام‌های امریکایی بر تسریع روند صلح افغانستان تاکید میکند.

امریکایی‌ها باور دارند که برای رسیدن به یک راه حل سیاسی روند صلح افغانستان باید سرعت بخشیده شود.

این مقام‌ امریکایی گفته است که” بدیل این راه زیاد خطرناک خواهد بود.”

این در حالی است که انتونی بلینکن وزیر امور خارجه امریکا در یک نامه به رییس جمهور غنی، رییس شورای مصالحه ملی و طالبان از تشکیل حکومت موقت سخن گفته است.

یک مقام افغان در باره نامه امریکا به رییس جمهور غنی گفته است که لحن این نامه قابل پیشبینی نبود و خواست‌های امریکا نیز تحمیل نخواهد شد.

قبل از این حکومت  افغان از امریکا خواسته بود تا توافقنامه دوحه را بررسی جدی کنند.

فاطمه گیلانی، عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان، به واشنگتن پوست گفته است که “حکومت غنی در باره بررسی توافقنامه امریکا و طالبان منتظر یک معجزه از سوی امریکا بود.”

گیلانی همچنان افزوده است که رهبران افغان از فشار امریکا نگران نستند.

گیلانی افزوده است که این نامه امریکا به رییس جهمور غنی یک هشدار برای متحد شدن افغان‌ها است.

این گزارش همچنان افزوده است که واکنش‌ها به نامه وزیر خارجه امریکا در کابل نیز منفی به نظر میرسد و در آن نشانه از چراغ سبز وجود ندارد.

این گزارش می افزاید که عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، از طرح جدید امریکا استقبال کرده است.

مجیب الرحمن رحیمی، سخنگوی عبدالله در این باره میگوید:” این یک نقطه مثبت است برای تقویت گفتگوهای میان افغان‌ها و روند صلح است. ما این اقدام را گام برای بی ثباتی افغانستان نمی دانیم بل یک گام برای پیشرفت میدانیم.”

این در حالی است که تقریبا دو پیش زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، پیشنهاد حکومت موقت را با رییس جمهور غنی، عبدالله عبدالله و دیگر سیاسیون شریک کرد اما تاکنون در مورد آن تصمیم گرفته نشده است.

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات: از بانک جهانی می‌خواهیم کار ۷ هزار پروژه نیمه‌کاره را تکمیل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که هفت هزار پروژه نیمه‌‌کاره‌ی بانک جهانی در کشور در معرض تخریب‌شدن قرار دارد. مسوولان این وزارت از بانک جهانی می‌خواهند که کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.

به گفته‌ آنان، در مورد این پروژه‌ها با بانک جهانی گفتگو شده اما تا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نورالهادی عادل، سخنگوی وزارت احیا وانکشاف دهات گفته است: «هفت هزار پروژه نیمه‌کاره در حال تخریب است و اگر کار این‌ها شروع نشود، این پروژه‌ها تخریب می‌شود. ما از بانک جهانی می‌خواهیم که هرچه زودتر کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از نهادهای جهانی می‌خواهند که کارهای‌شان‌ را در افغانستان ازسر گیرند.

به گفته مسوولان این سکتور، با آغاز کار این پروژه‌ها برای هزاران تن در کشور زمینه‌ کار فراهم خواهد شد.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفته است: «این پروژه‌ها سبب ایجاد اشتغال‌زایی برای مردم ما می‌شود و همچنان وطن رشد بیشتر می‌کند.»

با این حال، آگاهان اقتصادی گفته‌اند هرگاه کار این پروژه‌ها به زودی آغاز نشود، از بین خواهند رفت و سرمایه‌گذاری‌هایی که روی آن‌ها صورت گرفته است، به هدر خواهد رفت.

هرچند بانک جهانی اخیراً گفته است که کار برخی از پروژه‌هایش را در افغانستان ازسر خواهد گرفت اما هنوز از آغاز کار خبری نیست. همزمان با این، مانند بانک جهانی ده‌ها نهاد خارجی دیگر نیز پروژه‌های شان را نیمه تمام گذاشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر از اثر سیلاب‌ها در هلمند جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی هلمند می‌گویند که ده نفر از اثر سیلاب‌ها در یک هفته اخیر در این ولایت جان باخته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته مسوولان، از این میان هفت تن اعضای یک خانواده بودند که شب گذشته (پنجشنبه) در ولسوالی کجکی جان باختند.

شیر محمد وحدت، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند می‌گوید: «اکثر مردم از ساحات آسیب پذیر به ساحات بلند و کوه‌ها بالا شدند که الحمد لله آمار تلفات پایین است. تیم‌های امداد رسان و نیروهای امنیتی برای کمک به مردم محل فرستاده شده اند.»

گفته می‌شود که سیستم مخابراتی هم از اثر جاری شدن سیلاب‌ها در ولسوالی کجکی مختل شده است. سیلاب‌ها هزاران جریب زمین زراعتی را نیز تخریب کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس یوناما با وزیر خارجه هند دیدار و در مورد مسایل افغانستان گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با سوبرامنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند در دهلی نو دیدار و در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده است.

دفتر یوناما در کابل با نشر خبرنامه‌ای گفته است که اوتونبایوا در این ملاقات از مساعدت‌های بشردوستانه هند با مردم افغانستان قدردانی نموده و نقش آن کشور را در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان مهم دانسته است.

وزیر خارجه‌ هند نیز در حساب ایکس خود درباره این دیدار نوشته است که دو طرف در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.

جی شنکر افزوده که هند گندم، ادویه ضد آفات زراعتی و لوازم مکتب را برای افغانستان فراهم کرده است.

پیش از این نماینده ویژه هند برای افغانستان در سفرش به کابل گفته بود که دهلی نو می‌خواهد روابط سیاسی و اقتصادی‌اش با افغانستان را گسترش بدهد.

در سال های پسین هند یکی از بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان بوده اما پس از تحول سیاسی کمک‌های این کشور تنها به مسایل بشری محدود شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!