تجارت
نگرانی از قاچاق پشم گوسفند و تاثیرات آن بر صنعت قالین بافی
اتحادیه ملی تولید کنندهگان قالین میگویند که پشم گوسفند به خارج از کشور قاچاق میشود که باعث کمبود مواد خام در کشور شده است.
تولید کنندهگان قالین میگویند که پشم گوسفند که توسط دهقان در غزنی، زابل، فراه، کندهار و هلمند تولید میشود به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان و هند قاچاق میشود.
به گفتهای این اتحادیه آنها مجبورند از تارهای پشمی عراقی و عربستانی برای ساخت قالینهای خود استفاده کنند که هزینه آن چندین برابر بیشتر است.
این درحالی است که پشم گوسفند قاچاق شده یکی از اقلام ارزنده برای بافت تار قالین به شمار میرود.
محمد نعیم ولی زاده، تولیدکننده قالین، در این باره گفت:" پشم قالین ما به پاکستان و هند قاچاق میشود، مگر ما برای بافت قالین از عراق و عربستان تار وارد میکنیم."
نور احمد نوری، رییس اتحادیه تولید کنندهگان قالین افغانستان، در این باره گفت:" همین حالا تولید یک متر مربع قالین ۶۰۰ افغانی قیمت شده است، زیرا ما از دیگر کشورها تار وارد میکنیم مگر پشم ما قاچاق میشوند."
وزارت مالیه اما میگوید که به تمامی گمرکها اطلاع خواهد داد تا صادرات تمام کالاهای مورد استفاده در تولیدات داخلی از جمله پشم را متوقف کنند.
احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه، در این باره گفت:" امارت اسلامی وقت نیاز دارد، این روند وقتگیر است، ما این مشکل را حل میکنیم و از قاچاق آن جلوگیری میکنیم."
آگاهان اقتصادی میگویند اگر حکومت به صنعت قالین بافی در افغانستان و مشکلات شان توجه جدی نداشته باشد به زودی این صنفت با ورشکستگی مواجه خواهد شد.
تجارت
صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱درصد افزایش یافته است
ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.
در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبهای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.
به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
تجارت
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند
امارت اسلامی اعلام کرده که در جریان سفر هیات آن به قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر بین بخشهای خصوصی دو طرف امضا شده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در صفحه ایکس خود نوشته است که این توافقات شامل صادرات بیش از ۲ هزار تن میوه خشک، صادرات میوه تازه از جمله انار، و همچنین صادرات پنبه میباشد.
آقای مجاهد گفت که هیات امارت اسلامی در سفر اخیرش به قزاقستان «نقشه راه همکاریها میان افغانستان و قزاقستان در عرصههای تجارت، صنعت، معادن، انرژی، لوجستیک، زراعت، مخابرات، صحت، تحصیلات عالی و کمکهای بشردوستانه» را با طرف قزاقستانی به امضا رساند.
به گفته وی، قزاقستان همچنین اطمینان داد که تسهیلات بیشتری برای ترانزیت اموال وارداتی و صادراتی افغانستان به چین و سایر کشورها ازطریق قزاقستان فراهم کند.
اختصاص یک ساحه «منحیث مرکز لوجستیکی برای اموال افغانستان» در بندر خارگوس نیز بخشی از توافق دو طرف به منظور تسهیل در تخلیه و بارگیری اموال تاجران افغان بود.
سخنگوی امارت اسلامی همچنان گفت که قزاقستان در پروژه ساخت خط آهن تورغندی ـ هرات، قندهار ـ سپینبولدک و مزارشریف ـ خرلاچی مشارکت خواهد کرد.
ذبیح الله مجاهد افزود که قزاقستان همچنین درایجاد مرکز تجارتی وترانزیتی در ولایت هرات که قرار است برای ذخیره و تمویل اموال تجارتی و ترانزیتی استفاده شود، مشارکت خواهد کرد. در همین حال، قزاقستان موافقت کرده که برای فروش اموال افغانستان در شهرهای مختلف قزاقستان، مراکزی از جمله نمایشگاههای دایمی ایجاد کند.
قابل یاد آوریست که هیات امارت اسلامی به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در نمایشگاه سه روزه تولیدات داخلی افغانستان که ۲۱ اکتوبر (۳۰ میزان) در شهر آلماتی، پایتخت قزاقستان برگزار شده بود، شرکت کرد.
وزارت صنعت و تجارت اخیراً اعلام کرد که ۲۳ تُن انار ولایت کندهار از طریق بندر تورغندی به شهر آلماتی صادر شد.
تجارت
چین تجارت مستقیم ریلی با افغانستان را از سر گرفت
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین برای افغانستان از راه اندازی مجدد خط مستقیم ریل باربری میان چین و افغانستان خبر داده است.
وی با انتشار پیامی در صفحه ایکس اعلام کرد: «نخستین محموله شامل ۵۵ واگون محصولات تجارتی است که در نانتونگ مرکز طرح کمربند و جاده در شمال شانگهای بارگیری شده و به سمت مرز حیرتان افغانستان حرکت کرده است.»
نماینده خاص چین برای افغانستان در مراسمی با حضور بلال کریمی سفیر افغانستان در بیجنگ مراسم آغاز مجدد این خط ریل را افتتاح کرد.
هفته گذشته نیز سفیر چین در کابل اعلام کرد که قرار است تعرفه گمرکی بر روی محصولات تجارتی افغانستان که به چین صادر میشوند تا پایان سال جاری میلادی لغو شود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند