Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ها از متوقف ماندن گفت‌وگوهای صلح و افزایش خشونت‌ها

منتشر شده

در

دو ماه از آغاز گفتگوهای میان افغان در دوحه میگذرد، اما در این مدت مذاکرات صلح هیچ نتیجه‌ی را در پی نداشته است حتا کارشیوه مذاکرات نهایی نشده است.

اعضای هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان میگویند که حدود یک ماه میشود که هییت‌های مذاکره کننده و گروه‌های تماس هیچ گونه گفت‌وگوی رسمی نداشته اند.

فوزیه کوفی، عضو هییت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان، در این باره گفت: "طالبان احساس میکنند در یک موقعیت بهتر قرار دارند، طالبان فکر می کنند که آنها هم از لحاظ نظامی و هم از لحاظ سیاسی برنده میشوند و فکر میکنند که موقعیت قوی تر قرار دارند و به همین خاطر زمان مذاکرات طولانی تر شده است."

هر چند قطر به عنوان تسهیل کننده مذاکرات پیشنهادهای هییت‌های دو طرف مذاکره کننده را به یک دیگر انتقال میداد، اما نقش این کشور هم در شکستن بن بست بی نتیجه است.

 تاکنون هییت جمهوری اسلامی چندین پیشنهاد بدیل در پیوند به مبنای مذاکرات ارایه کرده اما طالبان تنها توافقنامه ۲۹ فبروری دوحه را اساس میدانند و بس.

زفنون صافی، نماینده مردم لغمان در مجلس نماینده‌گان، در این باره گفت:

"مردم افغانستان برحق استند نا نگران باشد. این ها باید چراغ سبز را نشان میداد. این سخن که گونگ و پنهان مانده قابل نگرانی است."

همزمان با بن بست گفت‌ وگوها در دوحه نبردها در افغانستان شدت یافتند و در چندین بخش از کشور پایگاه‌های نیروهای دولتی هدف قرار گرفتند اما طالبان مسوولیت این حمله را نمی پذیرند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر میگوید که افزایش خشونت‌ها پذیرفتنی نیست و تاثیر منفی بر گفت‌وگوهای میان افغانان در دوحه خواهد گذاشت.

نعیم نظری، معاون کمیسیون مستقل حقوق بشر

“اگر جنگ ادامه پیدا کند بدون شک گفتگوهای صلح ر تحت شعاع قرار میدهد و نمی تواند گفتگوهای صلح موثر تمام شود."

به باور آگاهان یکی از دلایل سردی گفت‌وگوهای دوحه، نابسامانی سیاسی امریکا پنداشته میشود.

آگاهان می افزایند که حکومت تازه امریکا به رهبری جوبایدن، دورنمای مذاکرات را روشن خواهد ساخت.

اما هنوزهم که دونالد ترمپ در قدرت است، سرپرست تازه وزارت دفاع امریکا اعلام کرده که نیروهای امریکایی به خانه برمیگردند.

این در حالی است که  مارک اسپر،  وزیر پیشین دفاع امریکا، به دلیل مخالفت با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان از سمت اش برکنار شد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!