تجارت
نگرانیها از قاچاق زعفران ایرانی به بازارهای کشور
تولید کنندهگان زعفران در کشور میگویند که واردات زعفران ایران به بازارهای کشور باعث کاهش قیمت زعفران در افغانستان شده است.
عبدالشکور احراری، مسوول یک شرکت پروسس وتولید زعفران در هرات، میگوید که سالانه صدها کیلوگرام زعفران مرغوب هرات را به بازارهای جهانی صادر میکرد، اما حالا زعفران از یران به کشور وارد میشود.
او میگوید افرادی استند که بخاطر فروش زعفران ایران به بازار هند کمیشن کاری میکنند.
عبدالشکور احراری، تولیدکننده زعفران در این باره گفت:" زعفران مشتری ایرانی و هندی هم به نحوی تفاهم میکنند با استفاده از همان سهولتهای که در بحث مسایل تکس افغانستان است تجار افغانی میآید زعفران را کمیشن می کند، این واقعا جفای ملی است متاسفانه."
تولیدکننده گان زعفران در هرات به این باور اند که افغانستان راه مواصلاتی خوبی برای بازرگانی کشورهای مثل ایران است.
تولیدکنندهگان میافزایند که سال گذشته صادرات هرات ۳۰ درصد افزایش داشته است.
اتحادیه صادرکنندهگان هرات هم میپذیرد که زعفران از مرزهای غیرقانونی وارد کشور میشود.
محمدعثمان انصاری، رییس اتحادیه صادرکننده گان هرات در این باره گفت:" احتمالا ممکن دارد که یک مقداری از آنجا هم آورده شود و بنام زعفران افغانستان صادر شود، اما بسیار کم، زعفران افغانستان شکرخدا تولید و کشت آن زیاد شده است وسرمایه گذاری زیاد بالای آن شده است، فعلا نیاز نیست که از آنجا (ایران) بیاورند و صادر کنند."
بشیراحمد رشیدی، رییس اتحادیه زعفران کاران افغانستان در این باره گفت:"هیچ وقت نتوانستیم این مسئله را متاسفانه دقیقا ثابت بکنیم که کیها دست دارند در این راستا و کیها به چی پیمانه از ایران زعفران آورده اند، فقط چیزی که در این راستا واقعا ما را متاثرساخته است ضعف در مدیریت و کنترل این مسئله بوده است."
درحال حاضر کشت زعفران در کشور گسترش پیدا کرده، اما کاهش قیمت زعفران در بازارهای جهانی دهقانان را دلسرد ساخته است.
مقامهای وزارت صنعت و تجارت میگویند، از بهر اینکه افغانستان بهترین زعفران دنیا را تولید میکند، بناء واردات زعفران کاملا غیرقانونی است.
احمد فواد احمدی، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت:" از آنجائیکه زعفران مرغوب و با کیفیت خوشبختانه در افغانستان کشت، برداشت و پروسس میشود و طی چند سال گذشته مقام بهترین ذائقه و طعم را از نهادهای بینالمللی بدست آورده است، وزارت صنعت و تجارت خواستار برخورد جدی با کسانی است که بصورت غیرقانونی زعفران را به شکل قاچاق از کشورهای همسایه وارد افغانستان می کنند."
برعلاوه زعفران مغزپسته، کرابیه، کشمش، کنجد، تخم ریحان و کُرک از اقلام درشت صادراتی در غرب کشور است.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند