Connect with us

رویداد های اخیر

نهادهای حامی رسانه‌ها بار دیگر خواهان تامین امنیت خبرنگاران افغان شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۲, ۱۳۹۹)
فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران حمله بر رحمت‌الله نیکزاد، خبرنگار افغان درغزنی، را محکوم کرده و از حکومت خواسته تا امنیت خبرنگاران را تامین کند.
 
در یک خبرنامه این فدراسیون که به روز سه شنبه نشر شده است  به نقل از آنتونی بالنگر، سرمنشی عمومی این سازمان گفته است که :” افغانستان در مورد سلامتی خبرنگاران در سال ۲۰۲۰ با کشته شدن هشت کارمند رسانه‌ها دوباره نزول کرده است، در حالیکه در سال ۲۰۱۹ شش کارمند رسانه‌ها کشته شده بود.”
 
بالنگر گفته است که ” فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران بار دیگر از حکومت میخواهد که تلاش‌ها خود را برای تامین امنیت خبرنگاران در این فضای ناپایدار سرعت ببخشد.”
 
او افزوده است که ” بسیاری زیادی از خبرنگاران هدف قرار داده شده اند. این خبرنگاران بین درگیری‌های داخلی و قدرت طلبی‌ها در این فضای ناپایدار هدف قرار داده شده اند. از زنده‌گی خبرنگاران باید دفاع و حمایت شود.”
 
شورای مستقل خبرنگاران افغانستان نیز حمله بر رحمت الله نیکزاد را محکوم کرده است و از حکومت خواسته تا عاملان این رویداد را شناسایی و به جزای اعمال ایشان برسانند.
 
این شورا گفته است که:” شورای مستقل خبرنگاران افغانستان این قتل را به شدت محکوم میکند و آن را یک جنایت بشری میداند. این شورا با خانواده قربانی ابراز غم شریکی میکند و از ارگان‌های امنیتی میخواهد که این قتل را بررسی کنند و عاملان آن را به عدالت بکشانند.”
 
این در حالی است که روز گذشته رحمت الله نیکزاد، خبرنگار، عکاس و رییس شورای خبرنگاران غزنی در نزدیکی خانه‌اش با ضرب گلوله به قتل رسید.
 
فدراسیون بین المللی خبرنگاران گفته است که سه مرمی بر سینه نیکزاد در حالی برخورد کرده اند که در حال رفتن به مسجد در نزدیک خانه اش بود.
 
تاکنون گدام گروۀ مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته است، اما طالبان دست داشتن در این رویداد را رد کرده اند.
 
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، گفته است که ” نیکزاد یک خبرنگار متعهد بود و با این گروه روابط نزدیک داشت. ما کشته شدن او را یک ضایعه برای کشور میدانیم.”
 
نیکزاد در سال ۲۰۰۳ با رسانه‌ها کار را آغاز کرد و با خبرگزاری اسوشیتید پرس، رسانه الجزیره و چندین رسانه دیگر نیز همکاری کرده است.
 
الجزیره در تویتر حمله بر نیکزاد را محکوم کرده است و گفته است که ” با کشته شدن عکاس پیشین این رسانه تکان خورد است.”
 
این در حالی است که با تاریخ ۱۰ دسامبر ملالی میوند، گوینده خبر در تلویزیون خصوصی انعکاس در ننگرهار در تیر اندازی افراد مسلح همراه با راننده اش کشته شدند که بعدأ مسوولیت آن را داعش برعهده گرفت.
 
پیش از آن الیاس داعی، خبرنگار دیگر افغان در ولایت هلمند در یک  انفجار ماین مقناطیسی کشته شد.
 
با این همه  در دو ماه گذشته شمار خبرنگاران کشته شده در افغانستان به پنج تن رسیده اند.

رویداد های اخیر

رئیس یوناما با وزیر خارجه هند دیدار و در مورد مسایل افغانستان گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با سوبرامنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند در دهلی نو دیدار و در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده است.

دفتر یوناما در کابل با نشر خبرنامه‌ای گفته است که اوتونبایوا در این ملاقات از مساعدت‌های بشردوستانه هند با مردم افغانستان قدردانی نموده و نقش آن کشور را در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان مهم دانسته است.

وزیر خارجه‌ هند نیز در حساب ایکس خود درباره این دیدار نوشته است که دو طرف در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.

جی شنکر افزوده که هند گندم، ادویه ضد آفات زراعتی و لوازم مکتب را برای افغانستان فراهم کرده است.

پیش از این نماینده ویژه هند برای افغانستان در سفرش به کابل گفته بود که دهلی نو می‌خواهد روابط سیاسی و اقتصادی‌اش با افغانستان را گسترش بدهد.

در سال های پسین هند یکی از بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان بوده اما پس از تحول سیاسی کمک‌های این کشور تنها به مسایل بشری محدود شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حادثه ترافیکی در هرات یک کشته و چهار زخمی برجای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی در هرات می‌گویند که در نتیجه برخورد موتر لوکسل با یک کاماز ساعت ۸:۰۰ شب گذشته در قریه خواجه چهارشنبه ولسوالی کرُخ این ولایت یک ‌تن جان باخته و چهار نفر دیگر رخمی شده‌اند.

به گفته آنان، مجروحان این رویداد توسط پرسونل قوماندانی امنیه ولسوالی کرخ به شفاخانه حوزوی هرات انتقال داده شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صندوق نجات کودکان: ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده افغان از پاکستان به آموزش و غذا نیاز دارند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

به‌دنبال آغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناه‌جویان افغان از پاکستان، صندوق بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که دست‌کم ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده به افغانستان، به آموزش، غذا و جای بودوباش نیاز دارند.

صندوق نجات کودکان روز پنج‌شنبه (۳۰ حمل) در بیانیه‌ای نگاشته است که حدود نیمی از بازگشت‌کننده‌گان افغان از پاکستان کودک هستند و بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده تقریباً بدون هیچ چیزی وارد کشور شده‌اند.

گفتنی است که از زمان آغاز مرحله نخست اخراج اجباری پناه‌جویان افغان در اکتوبر گذشته از پاکستان تا کنون، دست‌کم ۵۲۰ هزار پناه‌جو داوطلبانه به کشور برگشته‌اند و یا هم به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، مرحه دوم اخراج پناه‌جویان از پاکستان، بیشتر پناه‌جویان افغان را هدف قرار می‌دهد.

یک نظرسنجی که توسط صندوق نجات کودکان انجام شده است، نشان می‌دهد که بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده برای یک تا دو ماه آینده غذای کافی نداشته‌اند.

در بیانیه این نهاد آمده است که برخی از بازگشت‌کننده‌گان و خانواده‌های میزبان مجبور شده‌اند که برای تهیه غذا پول قرض بگیرند.

بربنیاد اطلاعات صندوق نجات کودکان، دو سوم کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند در مکتب ثبت نام نکرده‌اند.

بیشتر این کودکان اسناد لازم برای ثبت‌نام در مکاتب را ندارند.

ممنوعیت رفتن دختران به مکتب بالاتر از صنف ششم از سوی امارت اسلامی در افغانستان، چالش دیگری فرا راه بازگشت‌کننده‌گان عنوان شده است.

ارشد مالک، مسوول بخش افغانستان صندوق نجات کودکان گفته که بازگشت این شمار از پناه‌جویان سبب افزایش مشکلات موجود در افغانستان شده است.

وی افزوده است: «سال گذشته در کنار بازگشت پناه‌جویان از پاکستان، ۶۰۰ هزار افغان نیز از ایران وارد افغانستان شده‌اند.»

این در حالی است که پاکستان دوشنبه گذشته مرحله دوم اخراج پناه‌جویان را که بیشتر آن‌ها شهروندان افغان است، آغاز کرده است.

بربنیاد آمار نهادهایی بین‌المللی، حدود ۲.۱۸ میلیون پناه‌جوی افغان دارای مدرک، از جمله ۱.۳ میلیون تن دارای کارت راجستریشن و بیش از ۸۸۰ هزار تن با داشتن کارت اقامت موقت در پاکستان زنده‌گی می‌کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!