رویداد های اخیر
ننگرهار در سال روان نزدیک به ۵۰۰ تن عسل تولید کرده است

ریاست زراعت ولایت ننگرهار امروز (دوشنبه ۱۰قوس) گفته است که در سال روان دراین ولایت نزدیک به ۵۰۰ تن عسل تولید گریده است.
مسوولان ریاست زراعت ولایت ننگرهار میگویند که در این ولایت، نزدیک به ۶۰۰ فارم بزرگ و کوچک وجود دارد که در آنها حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار خانوادهی زنبور عسل در آنها پرورش مییابند.
به گفتهی مسوولان ریاست زراعت ننگرهار، در زنبورداریهای ولایت ننگرهار، ۲۲ تا ۳۰ نوع زنبور وجود دارد و این زنبورداریها، برای دو هزار تن زن و مرد، زمینهی کار را نیز فراهم ساخته است.
این درحالی است که در سالهای پسین پرورش زنبور و تولید عسل در ولایت ننگرهار بیشتر رایج شده است.
کسانی که در بخش زنبورداری در این ولایت مشغولاند، میگویند که از نگاه اقتصادی، این کار برایشان خرج زندهگیشان را فراهم و نیازهای اولیهشان را رفع میکند.
در بازارهای محلی ننگرهار به طور میانگین ارزش یک کیلو عسل ۲۵۰ تا ۵۰۰ افغانی است.
عسل ننگرهار در کنار کابل، در شماری دیگر از ولایتها نیز فروخته میشود.
به منظور بازاریابی برای تولیدات عسل و ایجاد ارتباط میان دولت، مؤسسهها، پرورشدهندهگان زنبور و تولیدکنندهگان عسل، وزارت زراعت انجمن تولیدکنندهگان عسل را در این ولایت ایجاد کرده است.
این انجمن در کنار حل مشکلات تولیدکنندهگان عسل و پرورشدهندهگان زنبور عسل، روی رشد صنعت تولید عسل و افزایش تولیدات، نیز کار و همکاری میکند.
به گفتهی مسوولان انجمن تولیدکنندهگان عسل ولایت ننگرهار، عسل این ولایت در ولایتهای مختلف کشور فروخته میشود که در حال حاضر ولایتهای هلمند، بلخ، کابل و هرات، این انجمن نمایندهگیهای فعال دارد و در کنار آن به دیگر ولایتها نیز به صورت عمومی فروخته میشود.
عسل تولیدی ولایتهای ننگرهار، بدخشان، تخار، بلخ، هلمند، پنجشیر، پروان، کاپیسا، غزنی و هرات، از همه خوشنامتر است.
نقاط کوهستانی، دارای هوای پاک، پوشیده با گیاهان طبیعی و گلها، مکانهای مناسب برای تولید عسل شمرده میشود و تولید عسل در مناطق دارای ویژهگیهای یادشده، خوشکیفیتترین و بهترین عسل است.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
رویداد های اخیر
اتحادیه تولیدکنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میکند

مسوولان اتحادیه تولیدکنندگان دوا میگویند که سرمایهگذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانههای مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میشود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیدهاند.
اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانهها مشمول وزارت صحت عامه میخواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعملهای جدید در همه زمینهها از جمله انکشاف سرمایهگذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.
احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکلهای مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان میتواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»
در همین حال، مقامهای وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویتهای امارت اسلامی میدانند و تأکید میکنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حلهایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.
عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزهها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش میکنیم تا در تمامی عرصهها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامههای ما قرار دارد.»
از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولتهای بیشتر برای سرمایهگذاران از سوی حکومت را ضروری میدانند.
اتحادیه تولیدکنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفتهاند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانههای این سکتور در کشور متوقف شود.
رویداد های اخیر
شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بینالمللی مسکو خواهد بود

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه میگوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بینالمللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.
خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راههای تقویت همکاریهای امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.
این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویتهای ملی روسیه در عرصه بینالمللی قرار دارد.
شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، بهویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترکالمنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهمترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»
این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.
شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشستهایی را میان منشیهای شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگهای نیز برگزار خواهد کرد.
این نشست در شرایطی برگزار میشود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروههای ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقامهای امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند