Connect with us

تجارت

نمایشگاه سه‌‌روزه تحت عنوان «وطن ما، تولید ما» در کابل برگزار شد

منتشر شده

در

وزارت اقتصادی می‌گوید بیش از دوصد شرکت تولیدات و محصولات‌ شان را در یک نمایشگاه سه‌‌روزه در کابل تحت عنوان «وطن ما، تولید ما» به نمایش گذاشتند.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد با حضور در این نمایشگاه گفته است امارت اسلامی از تولیدات داخلی و صنایع نوپا حمایت می‌کند اما می‌افزاید که تحریم‌ها، محدودیت‌ها، و منجمد ماندن ذخایرارزی سبب شده تا حکومت نتواند پروژه‌های بزرگ اقتصادی را راه اندازی کند.

آقای نظری می‌گوید: «تحریم‌ها، اهداف سیاسی و منجمدشدن پول‌های مردم افغانستان پیش‌برد پروژه‌های بزرگ را به مشکل مواجه کرده است.»

وی افزود: «صنایع کوچک و متوسط را هرچند که نوپا باشد ما حمایت می‌کنیم چون در خودکفایی اقتصاد افغانستان نقش مثبت دارند.»

آقای نظری هم‌چنان ابراز کرده که وزارت اقتصاد پالیسی اقتصادی را تدوین کرده است که شامل حمایت از سکتور خصوصی، آغاز دوباره پروژه‌های نیمه‌کاره، نهادینه سازی تولیدات داخلی، جلب کمک‌های انکشافی در کنار کمک‌های بشردوستانه و ایجاد فضای علمی به تولید و سرمایه‎گذاری می‌شود.

وی گفت: «ما در دیپلوماسی اقتصادی خود در کنار جلب کمک‌های بشردوستانه تلاش کردیم که جوامع بین‌المللی، نهادها، و موسسات کمک‌های انکشافی و توسعه‌یی خویش را در افغانستان آغاز کنند و پروژه‌های نیمه‌کارۀ حکومت پیشین که کارشان ۹۰ درصد تکمیل شده را هم‌چنان ختم کنند.»

از سویی هم، یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گوید بیش از هر زمان دیگر سرمایه‌گذاران مورد حمایت حکومت قرار دارند.

آقای مهمند گفت: «من به تمام سرمایه‌گذاران چه داخلی یا بیرونی صدا می‌کنم که بیایند برای پیشرفت افغانستان سرمایه‌گذاری کنند چون فعلاً شرایط در کشور بسیار خوب مساعد شده است.»

در همین حال، ممتاز یوسفی، رییس اتاق تجارت و صنایع زنان گفته است که زنان تجارت پیشه نیز در این نمایشگاه حضور و نقش برجسته دارند.

خانم یوسفی می‌گوید: «از اتاق صنایع زنان افغانستان چهل میز در این نمایشگاه حضور دارد که از سکتورهای مختلف می‌‌باشد.»

گفتنی است که چند روز پیش نیز یک نمایشگاه بزرگ ملی و بین‌المللی دیگر در کابل برگزار شده بود.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!