Connect with us

رویداد های اخیر

نظرسنجی ملل متحد: به رسمیت شناختن امارت اسلامی باعث تشدید بحران حقوق زنان می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

نتایج یک نظر سنجی سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که تقریباً دو سوم (۶۷ درصد) زنان در افغانستان می‌ترسند که در صورت به رسمیت شناختن امارت اسلامی، بحران حقوق زنان تشدید خواهد شد.

این گزارش، جمعه، دو روز پیش از نشست سازمان ملل متحد درباره افغانستان در دوحه منتشر شده است، جایی که نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان در مورد شیوه تعامل جامعه بین المللی با امارت اسلامی گفتگو خواهند کرد.

بر اساس گزارشی که به‌گونه مشترک توسط اداره زنان سازمان ملل متحد، سازمان بین المللی مهاجرت و یوناما تهیه شده است، «زنان هنگامی که از آنان خواسته شد که امکان به رسمیت شناختن مقام‌های حاکم را در نظر بگیرند، ابراز ترس و نگرانی کرده اند.»

در این گزارش آمده است: «در شرایط فعلی، این امر می‌تواند بحران حقوق زنان را تشدید کند و خطر تقویت و گسترش محدودیت‌های موجود مقام‌های حاکم علیه زنان و دختران را افزایش دهد.»

این یافته‌ها بر اساس مصاحبه‌هایی است که اداره‌های سازمان ملل متحد به صورت غیر حضوری و حضوری با ۷۴۵ زن در ۳۴ ولایت افغانستان بین ۲۷ جنوری تا ۸ فبروری انجام داده‌اند.

در گزارش سازمان ملل متحد آمده است که زنان از جامعه جهانی خواسته اند تا امارت اسلامی را به رسمیت نشناسند مگر اینکه محدودیت‌ها را لغو کند.

مصاحبه شوندگان اظهار کرده اند که بهترین راه برای جهان برای بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان، پیوند دادن کمک‌های بین المللی به شرایط بهتر برای زنان و تسهیل فرصت‌ها برای گفتگوی مستقیم زنان با امارت اسلامی است.

این در حالیست که سازمان عفو بین‌الملل نیز روز جمعه از اشتراک کنندگان نشست دوحه خواست تا به معافیت از مجازات ناقضان حقوق بشر در افغانستان پایان داده شود.

این سازمان در بیانیه خود خاطرنشان کرده است که «محدودیت‌های تبعیض آمیز بر حقوق زنان و دختران با هدف ظاهری حذف کامل آنها از عرصه‌های عمومی» در ماه های اخیر تشدید شده است.

با این حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفته است: «موضوع به رسمیت شناختن هم در معیارهای بین‌المللی از خود اصول دارد. مصاحبه با چند تن نمی‌تواند برای به رسمیت شناختن یا نشناختن یک نظام یا حکومت معیار قرار بگیرد. متأسفانه سازمان ملل بدون کدام اصول و پرنسیپ خود در این راستا یک عمل جداگانه با افغانستان می‌کند و یک نوع اعمال فشار می‌کند از هر طرف.»

وی افزوده که سازمان ملل متحد «آله دست» برخی از کشورهای مقتدر است.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: امارت اسلامی با موجی از تبلیغات منفی روبه‌ور است

رهبر امارت اسلامی بیان داشت که، برای پیروزی جهاد بیست سال خون داده اند و حفاظت از این نظام قربانی بیشتر می‌خواهد.

Published

on

(Last Updated On: )

نماز عید به امامت رهبر امارت اسلامی با حضور هزاران تن در کندهار ادا شد. رهبر امارت اسلامی در سخنرانی‌اش بر دوری از هرنوع اختلاف و دشمنی تأکید ورزیده است و می‌گوید که بقای نظام در حدت و اتحاد است.

شیخ هبت‌الله اخندزاده می‌‌افزاید که امارت اسلامی با موجی از تبلیغات منفی روبه ور است و دشمنان با راه اندازی این تبلیغات می‌خواهند که در کشور باردیگر جنگ و درگیری آغاز شود.

وی می‌گوید که اختلاف سبب ناکامی مسلمان‌ها و شکست‌ نظام ها می‌شود.

رهبر امارت اسلامی بیان داشت که، برای پیروزی جهاد بیست سال خون داده اند و حفاظت از این نظام قربانی بیشتر می‌خواهد.

رهبر امارت اسلامی مردم، نیروهای امارت اسلامی و مسؤولان را به اطاعات از فرامین رهبری فرا می‌خواند و می‌گوید که نبود رهبر در گذشته سبب جنگ‌های داخلی شد و نباید این تجربه باردیگر تکرار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمی‌شود

بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارت‌های ثبت‌نام دریافت کرده‌اند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی می‌کنند.

Published

on

(Last Updated On: )

 رسانه‌های پاکستانی اعلام کردند مقامات وزارت داخله این کشور در نشست تازه‌ای تأکید کردند که مهلت اخراج مهاجرین افغان در پاکستان تمدید نخواهد شد. این در حالی است که مشاور صدراعظم این کشور پیش‌تر اعلام کرده بود که امکان تغییر در این مهلت وجود دارد.

بر اساس گزارش‌ها، از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان، تا کنون ۸۷۸ هزار و ۹۷۲ نفر به افغانستان بازگشته‌اند.

بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارت‌های ثبت‌نام دریافت کرده‌اند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی می‌کنند.

نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی از جمله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی اخراج این مهاجرین ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف این روند شده‌اند.

با نزدیک شدن به پایان مهلت تعیین‌شده، وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان به یکی از مسائل چالش‌برانگیز تبدیل شده است.

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز پیش‌تر در یک نشست خبری با تأکید بر برنامه اسلام‌آباد برای اخراج مهاجرین افغان گفته بود: «هیچ تغییری در ضرب‌الاجل ۳۱ مارچ (۱۱ حمل) برای اخراج دارندگان کارت مهاجرت «ای‌سی‌سی» وجود ندارد.

پاکستان در حالی بر قطعیت تاریخ مهلت تعیین شده برای خروج داوطلبانه افغان‌ها تأکید می‌کند که امارت اسلامی از طریق راه‌های دیپلوماتیک از حکومت پاکستان درخواست کرده که مهاجران را اخراج نکرده و به آنها مهلت بیشتری بدهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ذبیح‌الله مجاهد: نماز عید به امامت رهبر امارت اسلامی در کندهار برگزار شد

از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا نظام را تخریب نماید.

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان روز یک‌شنبه (۱۰حمل) در صفحه‌ای ایکس نگاشته است که نماز عید سعید فطر در مسجد عیدگاه کندهار به امامت ملاهبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی و شرکت هزاران تن برگزار شد.

درهمین حال، مقام‌های بلند پایه‌ای دیگر امارت اسلامی افغانستان نماز عید سعید فطر را در ارگ برگزار نمودند.

در نماز عید فطر در ارگ، معاونان ملاحسن آخند، رئیس‌الوزرا و شماری دیگر از مقام‌ها حضور داشتند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا در جریان نماز عید گفت که امارت اسلامی آماده تعامل با جهان بر بنیاد احترام متقابل است.

وی همچنان بر اتحاد و وحدت تاکید نمود.

ملا برادر بیان داشت که تنها از طریق همبستگی داخلی می‌توان کشور را آباد کرد و هیچ‌بیگانه‌ای قادر به ساختن و آبادانی افغانستان نخواهد بود.

در مورد امنیت گفت که، در طی سه سال برای جهان ثابت کرده‌اند که افغانستان زیر اداره آنان به گونه کامل امن است.

آقای برادر تاکید کرده که آنان با «سیاست اقتصاد محور» آماده بهبودی روابط با تمام جهان است.

درعین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا هم در سخنرانی خود از مخالفان خواست که به افغانستان بازگردند.

حنفی همچنین گفت که امارت اسلامی خواهان روابط اقتصاد محور و احترام متقابل با همه کشورهای منطقه و فرامنطقه است.

از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا نظام را تخریب نماید.

وی افزود که: «این نظام به قربانی آمده است و مسوولیت همه‌ی ما است تا از نظام دفاع کنیم.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!