رویداد های اخیر
نظرسنجی ملل متحد: به رسمیت شناختن امارت اسلامی باعث تشدید بحران حقوق زنان میشود
نتایج یک نظر سنجی سازمان ملل متحد نشان میدهد که تقریباً دو سوم (۶۷ درصد) زنان در افغانستان میترسند که در صورت به رسمیت شناختن امارت اسلامی، بحران حقوق زنان تشدید خواهد شد.
این گزارش، جمعه، دو روز پیش از نشست سازمان ملل متحد درباره افغانستان در دوحه منتشر شده است، جایی که نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان در مورد شیوه تعامل جامعه بین المللی با امارت اسلامی گفتگو خواهند کرد.
بر اساس گزارشی که بهگونه مشترک توسط اداره زنان سازمان ملل متحد، سازمان بین المللی مهاجرت و یوناما تهیه شده است، «زنان هنگامی که از آنان خواسته شد که امکان به رسمیت شناختن مقامهای حاکم را در نظر بگیرند، ابراز ترس و نگرانی کرده اند.»
در این گزارش آمده است: «در شرایط فعلی، این امر میتواند بحران حقوق زنان را تشدید کند و خطر تقویت و گسترش محدودیتهای موجود مقامهای حاکم علیه زنان و دختران را افزایش دهد.»
این یافتهها بر اساس مصاحبههایی است که ادارههای سازمان ملل متحد به صورت غیر حضوری و حضوری با ۷۴۵ زن در ۳۴ ولایت افغانستان بین ۲۷ جنوری تا ۸ فبروری انجام دادهاند.
در گزارش سازمان ملل متحد آمده است که زنان از جامعه جهانی خواسته اند تا امارت اسلامی را به رسمیت نشناسند مگر اینکه محدودیتها را لغو کند.
مصاحبه شوندگان اظهار کرده اند که بهترین راه برای جهان برای بهبود وضعیت حقوق بشر در افغانستان، پیوند دادن کمکهای بین المللی به شرایط بهتر برای زنان و تسهیل فرصتها برای گفتگوی مستقیم زنان با امارت اسلامی است.
این در حالیست که سازمان عفو بینالملل نیز روز جمعه از اشتراک کنندگان نشست دوحه خواست تا به معافیت از مجازات ناقضان حقوق بشر در افغانستان پایان داده شود.
این سازمان در بیانیه خود خاطرنشان کرده است که «محدودیتهای تبعیض آمیز بر حقوق زنان و دختران با هدف ظاهری حذف کامل آنها از عرصههای عمومی» در ماه های اخیر تشدید شده است.
با این حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفته است: «موضوع به رسمیت شناختن هم در معیارهای بینالمللی از خود اصول دارد. مصاحبه با چند تن نمیتواند برای به رسمیت شناختن یا نشناختن یک نظام یا حکومت معیار قرار بگیرد. متأسفانه سازمان ملل بدون کدام اصول و پرنسیپ خود در این راستا یک عمل جداگانه با افغانستان میکند و یک نوع اعمال فشار میکند از هر طرف.»
وی افزوده که سازمان ملل متحد «آله دست» برخی از کشورهای مقتدر است.
رویداد های اخیر
تیراندازی در یک زیارت در بغلان؛ یازده تن جان باختند
منابع محلی در بغلان میگویند که در پی تیراندازی در یک زیارت در این ولایت، ۱۱ تن جان باخته اند.
این رویداد ساعت ۹ شب گذشته در زیارت «سید پادشاه جان» واقع شهر کهنه ولسوالی نهرین رخ داده است.
یک باشنده محل میگوید که افراد کشته شده، باشندگان ولسوالی نهرین بوده و میخواستند شب را در زیارت سپری کنند.
اسدالله مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات وفرهنگ ولایت بغلان این رویداد را تایید میکند اما در مورد چگونگی آن و آمار تلفات جزئیات نمیدهد.
سخنگوی پولیس بغلان میگوید که تا هنوز اطلاعات دقیق از این رویداد به دست پولیس نرسیده است.
رویداد های اخیر
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.
وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامهای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاریهای استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافقهای قبلی به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار خاطرنشان شد که تماسهای شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بینالمللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین میدهد.
ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور میباشد.
مقامهای چین و ترکمنستان در مورد آمادگیها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.
آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.
رویداد های اخیر
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحهای را در مورد انتقال افغانهایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.
دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکاییها کار کرده اند.
وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغانهای واجد شرایط را انتقال خواهد داد.
قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاشهای نقل مکان افغانها» به منظور سادهسازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغانهای واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.
قانون جدید به این دفتر اجازه میدهد تا سه سال کار کند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
جهان2 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند