رویداد های اخیر
نشست همکاری منطقهای افغانستان با حضور نمایندگان خاص و سفیران دوازده کشور در کابل برگزار شد
نشست ابتکار همکاریهای منطقهای افغانستان با حضور نمایندگان خاص کشورهای منطقه و همسایه روز دوشنبه (۹دلو) در کابل برگزار شد. در این نشست درباره فصل جدید تعامل مثبت کشورهای منطقه با امارت اسلامی، هماهنگی در زمینه همکاریهای منطقهای، ایجاد روایت مشترک منطقه محور در سطح منطقه و همکاری مشترک برای استفاده اعظمی از فرصتهای اقتصادی منطقه بحث میشود.
در این نشست امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه هدف اساسی برگزاری این نشست را بحث و گفتگو پیرآمون شکلگیری روایت منطقه محور به هدف توسعۀ همکاریهای منطقوی برای تعامل مثبت و سازنده میان افغانستان و کشورهای منطقه میداند.
امیرخان متقی میگوید که: «همکاریهای منطقهای می تواند متمرکز بر موارد عمده ذیل باشد، بررسی راههای تعامل و همکاری منطقه محور براساس منافع مشترک منطقهای – ایجاد روایت منطقه محوری برای تعامل مثبت و سازنده با حکومت افغانستان جهت مبارزه با تهدیدهای بالفعل و بالقوه در منطقه – تلاش برای اتصال نرم و اتصال سخت که منجر به توسعه اقتصادی منطقهای به نفع تمام مردمان منطقه مان خواهد شد.»
به گفته آقای متقی سیاست امارت اسلامی اقتصاد محور است و میخواهد که زمینه اتصال منطقهای فراهم شده و در همکاری با کشورهای منطقه با ایجاد یک روایت منطقه محور روی منافع مشترک کار کرده و با تهدیدهای بالقوه مبارزه نماید.
آقای متقی گفت: «سیاست حکومت افغانستان در جریان کمتر از دو نیم سال نشان داده است که افغانستان نوین منافع خویش را با منطقه در یک سازوکار بُرد ُبرد تعریف می نماید و پیشنهاد می نماید تا همه بازیگران به نفع نوع نگاهی حاصل جمع صفر روی قاعده بازی ُبرد ُبرد و یا همکاری مشترک سرمایه گذاری نمایم.»
سرپرست وزارت خارجه از ارایه طرحهای مختلف در باره افغانستان که از سوی کشورهای خارجی و نهادهای بینالمللی ارایه میشود انتقاد میکند و میگوید که این نسخهها نتیجه معکوس داشته است.
متقی تصریح نمود: «چی طرحهای کشورها بوده و یا هم سازمانهای بینالمللی و یا هم طرحهای فرستادههای خاص، نسخههای بیرونی که تحت هر نام و نشانی ارایه شده اند نتیجه معکوس داشته است.»
آقای متقی میافزاید که امارت اسلامی به منافع، انتخابها، ساختارهای حکومتی و مُدلهای توسعۀ دیگران احترام دارد و در مقابل از دیگران نیز توقع دارد که منافع، انتخابها و مُدل حکومتداری و توسعۀ افغانستان را احترام بگذارند.
سرپرست وزارت خارجه تاکید نمود که با توجه به درسهای تاریخ، نباید تجارب تلخ گذشته تکرار شود. به گفتهای آقای متقی امروزه افغانستان پس از حداقل دو دهه مبارزه و قربانی مردم افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، آزاد، امن و دارای حکومتی است که میتواند به نمایندگی از افغانستان روی تمامی مسایلِ ذیعلاقه با منطقه و جهان کار نماید.
ضمیر کابلوف، نماینده خاص رییس جمهور روسیه در نشست ابتکار همکاری منطقهای افغانستان با ابراز خوشبینی از اشتراک افغانستان در نشست آینده دوحه گفت، روسیه میخواهد که افغانستان باید بخشی از بحثهای اصلی این نشست باشد.
آقای کابلوف افزود، بازگشت سفیران جدید به افغانستان را گامی قابل تمجید برای افغانستان و کشورهای فرستنده میدانیم.
حسن کاظمی قُمی، سفیر ایران در کابل و نماینده خاص رییس جمهور این کشور در امور افغانستان در نشست مذکور گفت: «امروز ما نمایندگان مردم این منطقه به دعوت میزبان در کابل اجتماع کردیم تا از طریق مشورت میان دولتهای خود، مسیر خیریت و مصلحت را چنان بپیماییم که افغانستان نقطه اتصال و تماس آن باشد.»
شارژدافیر هند در کابل در متذکره، روابط با افغانها را تاریخی عنوان کرد و بر همکاری که در آن نفع افغانها باشد، تاکید کرد.
شارژدافیر هند افزود، کشورش به روابط تجارتی با افغانستان ادامه میدهد.
وی همچنان در مورد گسترش روابط تجارتی از طریق بندر چابهار و افزایش کمکهای این کشور به افغانستان سخنرانی کرد.
همچنان عبیدالرحمن نظامانی، شارژدافیر کشور پاکستان در کابل در نشست یاد شده، نقش افغانستان را در اتصال منطقهای مهم خواند و گفت، کشورهای منطقه باید بهگونه مشترک به روابط مثبت خود با امارت اسلامی ادامه دهند.
آقای نظامانی افزود، امارت اسلامی دستآوردهای مثبتی در بخشهای امنیت و اقتصاد دارد و زمینه تطبیق پروژههای بزرگ اقتصادی در فضای صلح و امنیت فراهم میشود.
در همین حال، داکتر محمد نعیم، سرپرست سفارت افغانستان در دوحه میگوید، هدف از نشست ابتکار همکاری منطقهای افغانستان فصل جدید تعامل کشورهای منطقه با امارت اسلامی، هماهنگی در پیوند به همکاریهای منطقهای، ایجاد روایت مشترک منطقهمحور در سطح منطقه و همکاری مشترک برای استفاده بیشتر از فرصتهای اقتصادی مشترک است.
آقای محمد نعیم میافزاید، امارت اسلامی برای کشورهای اشتراککننده در نشست اطمینان میدهد که امارت اسلامی برای داشتن روابط مثبت با منطقه اولویت میدهد.
به گفته وی، امارت اسلامی میخواهد، به کشورهای منطقه این پیام را برساند که افغانستان آماده است تا در پروژههای اقتصادی در اتصال منطقهای و در محورهای سیاسی و ابتکارات منطقهای حضور فعال داشته باشد.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
رویداد های اخیر
تهران میگوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.
اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.
او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیهای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بیپایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانهها منتشر میشود دقت بیشتری داشته باشیم.»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.
امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان میدهد که در خاک ایران بر شماری از افغانها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.
امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغانها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاشها برای انتقال آنان جریان دارد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی2 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند