Connect with us

رویداد های اخیر

نشست همکاری منطقه‌ای افغانستان با حضور نمایندگان خاص و سفیران دوازده کشور در کابل برگزار شد

منتشر شده

در

نشست ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان با حضور نمایندگان خاص کشورهای منطقه و همسایه روز دوشنبه (۹دلو) در کابل برگزار شد. در این نشست درباره فصل جدید تعامل مثبت کشورهای منطقه با امارت اسلامی، هماهنگی در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای، ایجاد روایت مشترک منطقه‌ محور در سطح منطقه و همکاری مشترک برای استفاده اعظمی از فرصت‌های اقتصادی منطقه بحث می‌شود.

در این نشست امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه هدف اساسی برگزاری این نشست را بحث و گفتگو پیرآمون شکل‌گیری روایت منطقه‌ محور به هدف توسعۀ همکاری‌های منطقوی برای تعامل مثبت و سازنده میان افغانستان و کشورهای منطقه می‌داند.

امیرخان متقی می‌گوید که: «همکاری‌های منطقه‌ای می تواند متمرکز بر موارد عمده ذیل باشد، بررسی راه‌های تعامل و همکاری منطقه محور براساس منافع مشترک منطقه‌ای – ایجاد روایت منطقه محوری برای تعامل مثبت و سازنده با حکومت افغانستان جهت مبارزه با تهدیدهای بالفعل و بالقوه در منطقه – تلاش برای اتصال نرم و اتصال سخت که منجر به توسعه اقتصادی منطقه‌ای به نفع تمام مردمان منطقه مان خواهد شد.»

به گفته آقای متقی سیاست امارت اسلامی اقتصاد محور است و می‌خواهد که زمینه اتصال منطقه‌ای فراهم شده و در همکاری با کشورهای منطقه با ایجاد یک روایت منطقه‌ محور روی منافع مشترک کار کرده و با تهدیدهای بالقوه مبارزه نماید.

آقای متقی گفت: «سیاست حکومت افغانستان در جریان کمتر از دو نیم سال نشان داده است که افغانستان نوین منافع خویش را با منطقه در یک سازوکار بُرد ُبرد تعریف می نماید و پیشنهاد می نماید تا همه بازیگران به نفع نوع نگاهی حاصل جمع صفر روی قاعده بازی ُبرد ُبرد و یا همکاری مشترک سرمایه گذاری نمایم.»

سرپرست وزارت خارجه از ارایه طرح‌های مختلف در باره افغانستان که از سوی کشورهای خارجی و نهادهای بین‌المللی ارایه میشود انتقاد می‌کند و می‌گوید که این نسخه‌ها نتیجه معکوس داشته است.

متقی تصریح نمود: «چی طرح‌های کشورها بوده و یا هم سازمان‌های بین‌المللی و یا هم طرح‌های فرستاده‌های خاص، نسخه‌های بیرونی که تحت هر نام و نشانی ارایه شده اند نتیجه معکوس داشته است.»  

آقای متقی می‌افزاید که امارت اسلامی به منافع، انتخاب‌ها، ساختارهای حکومتی و مُدل‌های توسعۀ دیگران احترام دارد و در مقابل از دیگران نیز توقع دارد که منافع، انتخاب‌ها و مُدل حکومت‌داری و توسعۀ افغانستان را احترام بگذارند.

سرپرست وزارت خارجه تاکید نمود که با توجه به درس‌های تاریخ، نباید تجارب تلخ گذشته تکرار شود. به گفته‌ای آقای متقی امروزه افغانستان پس از حداقل دو دهه مبارزه و قربانی مردم افغانستان به عنوان یک کشور مستقل، آزاد، امن و دارای حکومتی است که می‌تواند به نمایندگی از افغانستان روی تمامی مسایلِ ذیعلاقه با منطقه و جهان کار نماید.

ضمیر کابلوف، نماینده خاص رییس جمهور روسیه در نشست ابتکار همکاری منطقه‌ای افغانستان با ابراز خوشبینی از اشتراک افغانستان در نشست آینده دوحه گفت، روسیه می‌خواهد که افغانستان باید بخشی از بحث‌های اصلی این نشست باشد.

آقای کابلوف افزود، بازگشت سفیران جدید به افغانستان را گامی قابل تمجید برای افغانستان و کشورهای فرستنده می‌دانیم.

حسن کاظمی قُمی، سفیر ایران در کابل و نماینده خاص رییس‌ جمهور این کشور در امور افغانستان در نشست مذکور گفت: «امروز ما نمایندگان مردم این منطقه به دعوت میزبان در کابل اجتماع کردیم تا از طریق مشورت میان دولت‌های خود، مسیر خیریت و مصلحت را چنان بپیماییم که افغانستان نقطه اتصال و تماس آن باشد.»

شارژدافیر هند در کابل در متذکره، روابط با افغان‌ها را تاریخی عنوان کرد و بر همکاری که در آن نفع افغان‌ها باشد، تاکید کرد.

شارژدافیر هند افزود، کشورش به روابط تجارتی با افغانستان ادامه می‌دهد.

وی همچنان در مورد گسترش روابط تجارتی از طریق بندر چابهار و افزایش کمک‌های این کشور به افغانستان سخن‌رانی کرد.

همچنان عبیدالرحمن نظامانی، شارژدافیر کشور پاکستان در کابل در نشست یاد شده، نقش افغانستان را در اتصال منطقه‌ای مهم خواند و گفت، کشورهای منطقه باید به‌گونه مشترک به روابط مثبت خود با امارت اسلامی ادامه دهند.

آقای نظامانی افزود، امارت اسلامی دست‌آورد‌های مثبتی در بخش‌های امنیت و اقتصاد دارد و زمینه تطبیق پروژه‌های بزرگ اقتصادی در فضای صلح و امنیت فراهم می‌شود.

در همین حال، داکتر محمد نعیم، سرپرست سفارت افغانستان در دوحه می‌گوید، هدف از نشست ابتکار همکاری منطقه‌ای افغانستان فصل جدید تعامل کشورهای منطقه با امارت اسلامی، هماهنگی در پیوند به همکاری‌های منطقه‌ای، ایجاد روایت مشترک منطقه‌محور در سطح منطقه و همکاری مشترک برای استفاده بیشتر از فرصت‌های اقتصادی مشترک است.

آقای محمد نعیم می‌افزاید، امارت اسلامی برای کشورهای اشتراک‌کننده در نشست اطمینان می‌دهد که امارت اسلامی برای داشتن روابط مثبت با منطقه اولویت می‌دهد.

به گفته وی، امارت اسلامی می‌خواهد، به کشورهای منطقه این پیام را برساند که افغانستان آماده است تا در پروژه‌های اقتصادی در اتصال منطقه‌ای و در محورهای سیاسی و ابتکارات منطقه‌ای حضور فعال داشته باشد.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!