Connect with us

رویداد های اخیر

نشست شورای امنیت سازمان ملل پشت دروازه‌های بسته درباره تحولات افغانستان

منتشر شده

در

قرار است فردا (دوشنبه، ۲۱ قوس) نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان برگزار شود.  یک مقام ارشد دیدبان حقوق بشر می‌گوید که این نشست در یازدهم دسمبر به میزبانی نمایندگی‌های سویس، جاپان و امارات متحده عربی برگزار خواهد شد.  

این نشست برای بحث درمورد عملی شدن پیشنهادات گزارش ارزیابی مستقل در مورد افغانستان تدویر می‌یابد.

به گفته این مقام ارشد دیده بان حقوق بشر فقدان شفافیت در مورد گام‌های بعدی جامعه بین‌المللی در مورد افغانستان نگران کننده است.

هیدر بار، معاون بخش زنان دیده بان حقوق بشر می‌گوید: «ما در مورد عدم شفافیت در باره اینکه شورای امنیت ملل متحد چگونه بعد از دریافت گزارش ارزیابی مستقل در مورد افغانستان گام به جلو خواهد گذاشت، به‌ طور فزاینده نگران هستیم.»

این مقام ارشد دیده بان حقوق بشر برگزاری نشست‌های عقب دروازه‌های بسته را غیرقابل قبول خوانده و می‌گوید که زنان و دختران و دیگر شهروندان افغان که با نقض حقوق بشری مواجه اند، حق دارند بدانند که در نشست شورای امنیت در چه مورد بحث می‌شود و آن‌ها باید بخشی از این بحث‌ها باشند.

هیدر بار گفت: «نخست نشست خصوصی در عقب دروازه‌های بسته برگزار شد که در آن هماهنگ‌کنندۀ ویژه که روند ارزیابی مستقل را رهبری می‌کرد به کشورهای عضو معلومات داد و به دنبال آن نشست دیگری در عقب دروازه‌های بسته برای بحث درمورد این گزارش برگزار شد و نشستی دیگری در پشت دروازه‌های بسته برگزار خواهد شد و این بار به میزبانی نمایندگی‌های سویس، جاپان و امارات متحدۀ عربی تدویر می‌شود تا درمورد عملی شدن پیشنهاداتی گزارش ارزیابی مستقل درمورد افغانستان بحث شود.»

پیش‌تر شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده که در اواخر ماه جاری میلادی، نشستی ویژه را در مورد اوضاع افغانستان برگزار می‌کند. در این نشست رزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان، رئیس کمیتۀ تحریم‌ها بر افغانستان و یک نمایندۀ جامعۀ مدنی اشتراک و گفتگو خواهند کرد.

امارت اسلامی با آن که در مورد این نشست چیزی نمی‌گوید ولی همواره تاکید کرده است که بدون حضور نماینده امارت اسلامی این‌گونه نشست‌ها مثمر واقع نخواهد شد.

فریدون سنیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان گزارش ارزیابی‌اش را در مورد این کشور حدود یک ماه پیش به شورای امنیت ملل متحد ارائه کرد و از حکومت سرپرست افغانستان خواست که به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان توجه کند به گفته‌ای او ادغام رسمی مجدد افغانستان در تمام سیستم‌ها و نهادهای بین‌المللی مستلزم مشارکت و رهبری زنان افغان است.

رویداد های اخیر

هیئت وزارت معادن در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» در چین اشتراک کرد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که حسام‌الدین صابری، معین مالی و اداری این وزارت در رأس یک هیئت در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» ولایت هونان چین اشتراک کرده‌ است.

وزارت معادن امروز (شنبه) گفته که رئیس کمپنی افغان هب اکسیم که هماهنگ کننده این نشست بود، هدف کنفرانس را ساختن لابراتوار مجهز در افغانستان، بلند بردن ارتقای ظرفیت کارمندان تخنیکی و مسلکی وزارت معادن، تشویق سرمایه‌گذاران در بخش منابع معدنی افغانستان بیان نموده است.

سرمایه‌گذاران چین نیز در این کنفرانس علاقه‌مندی شان‌ را در بخش معادن چون طلا، مس، مایکا (ابرک)، تالک، نفت‌وگاز، لیتیم، سرب و جست و برخی از شرکت‌ها در بخش‌های سروی، اکتشاف، دیزاین، پروسس و ایجاد لابراتور ابراز نموده و خواستار معلومات در مورد پروسیجر قرارداد معادن در افغانستان شدند.

آقای صابری نیز در ارتباط به قراردادهای منابع طبیعی افغانستان و فرصت‌های سرمایه‌گذاری صحبت کرد و برگزاری این‌گونه برنامه‌ها را برای روابط دو کشور اثرگذار دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان با تری هاکالا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی دیدار کرده است.

در این دیدار که روز جمعه صورت گرفت، طرفین در مورد وضعیت کنونی و آینده روابط ازبکستان و اروپا در مورد افغانستان، تلاش‌های جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور و امکان استفاده از مرکز ترانسپورتی و لوجستیکی بین‌المللی در ترمذ برای ارسال کمک‌های بشردوستانه گفتگو کردند.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه ازبکستان، تری هاکالا از تلاش های این کشور برای ایجاد موضع منطقه‌ای یکپارچه در مورد افغانستان و برقراری صلح و ثبات درازمدت در این کشور قدردانی کرد.

طرفین همچنان علاقه خود را برای ادامه مشورت های دوجانبه در مورد افغانستان ابراز کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد

Published

on

ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، روز جمعه از جامعه جهانی خواست تا یک برنامه عمل جامع و با محوریت حقوق بشر را برای رسیدگی به این مساله ایجاد کند.

بینیت ضمن انتقاد از سیاست‌های امارت اسلامی در قبال زنان گفت: «عدم پاسخ یکپارچه و نیرومند جامعه جهانی، طالبان (امارت اسلامی) را جسورتر کرده است.»

بینیت در آخرین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حال بدتر شدن است و بسیاری از افغان‌ها آنچه را که در این کشور اتفاق می‌افتد، «آپارتاید جنسیتی» توصیف می‌کنند.

او نگرانی خود را در مورد قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر ابراز کرد و گفت که این قانون حقوق زنان و دختران را نقض می کند.

بینیت در مورد وضعیت اقلیت‌ها، خبرنگاران و کارمندان حکومت پیشین نیز ابراز نگرانی کرد و گفت «عدالت، برابری، و حاکمیت قانون به طور سیستماتیک تضعیف می شود.»

او همچنان خواستار افزایش بودجه و حمایت از جامعه مدنی افغانستان و تلاش‌های بشردوستانه برای کاهش بحران شد.

بینیت از امارت اسلامی خواست تا سیاست‌های «سرکوبگرانه» خود را لغو و حقوق اساسی بشر را احیا کند. او همچنان از جامعه بین المللی خواست تا یک شیوه کار هماهنگ و چند وجهی را برای حمایت از مردم افغانستان اتخاذ کند.

بینیت به کشورها توصیه کرد تا زمانی که پیشرفت های ملموس در مساله حقوق بشر ایجاد نشود، از عادی سازی روابط با امارت اسلامی خودداری کنند.

این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان می‌باشد.

امارت اسلامی ریچارد بینیت را از سفر به افغانستان منع کرده و گفته است که او مسایل کوچک را بزرگ‌نمایی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!