Connect with us

رویداد های اخیر

نشست شورای امنیت در مورد افغانستان؛ دیبورالاینز از بروز فاجعه هشدارداد

منتشر شده

در

دیبورالاینز نماینده ویژه سرمنشی عمومی ملل متحد در کابل در نشست شورای امنیت این سازمان از احتمال بروز فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داد.

خانم لاینز که در نشست پنج‌شنبه (۲۷ عقرب) شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان گفت که این کشور "در آستانه یک فاجعه انسانی" قرار دارد.

او تاکید کرد که فروپاشی اقتصاد افغانستان خطر افراط گرایی را افزایش می‌دهد.

لاینز گفت که سازمان ملل پیش بینی می کند که ۴۰ درصد تولید ناخالص افغانستان کاهش یافته و ۶۰ درصد از جمعیت ۳۸ میلیونی این کشور هم اکنون با بحران گرسنگی روبرو هستند؛ اما این وضعیت در زمستان پیش رو بدتر خواهد شد.

با این حال، خانم لاینز در نشست صبح امروز شورای امنیت سازمان ملل گفت که بروز یک فاجعه انسانی قابل پیشگیری است چون علت اصلی آن تحریم‌های مالی علیه امارت اسلامی است.

به گفته او، تحریم‌ها نظام بانکی را فلج کرده و بر همه بخش‌‎های اقتصاد اثر گذاشته است.

خانم لاینز گفت که:"فلج شدن بخش بانکی باعث حرکت بیشتر سیستم مالی به سوی مبادله بی حساب و بی ضابطه مبادله غیررسمی پول خواهد شد که فقط تروریزم، قاچاق انسان و مواد مخدر را بیش از پیش تسهیل خواهد کرد.

این معضلات ابتدا گریبانگیر افغانستان خواهد شد. بعد کل منطقه را درگیر خواهد کرد."

پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، ۹ میلیارد دالر ذخیره بانک مرکزی افغانستان که بیشتر آن در امریکا نگهداری می‌شود بلاک شده است.

افغانستان همچنین قرار بود در روز ۲۳ اگیست ۴۵۰ میلیون دالر از صندوق بین‌المللی پول دریافت کند اما این سازمان به دلیل نبود شفافیت درباره دولت تازه مانع آن شد.

با این وجود، دیبورالاینز از جامعه جهانی خواست تا راه هایی برای ارائه حمایت مالی از مردم افغانستان پیدا کنند، مردمی که احساس می‌کنند به حال خود رها و فراموش شده اند و در واقع گرفتار مکافاتی شده اند که خود مسبب آن نیستند.

او تاکید کرد که تنها گذاشتن مردم اشتباهی تاریخی خواهد بود.

به گفته او، جامعه جهانی باید راه هایی برای تامین حقوق کارکنان بخش صحی، آموزگاران و امداد رسان‌ها پیدا کنند چون کمک‌های بشردوستانه دوستانه کافی نیست.

او به اعضای شورای امنیت اطمینان داد که سازمان ملل از هیچ تلاشی برای اطمینان از اینکه منابع تامین شده به دست امارت اسلامی نخواهد رسید فروگذار نخواهد کرد.

همچنین دیبورا لاینز در بخش امنیتی نیز به فعالیت داعش اشاره کرد و گفت، این موضوعی است که نیازمند توجه بیشتر جامعه بین‌المللی است؛ زیرا امارت اسلامی نتوانسته جلو رشد شاخه خراسان داعش را بگیرد.

خانم لاینز گفت:"شاخه خراسان داعش که زمانی به چند ولایت و پایتخت محدود می‌شد، اکنون به نظر می‌رسد که در تقریبا همه ولایت‌ها حضور داشته و بیش از پیش فعال باشد و شمار حملات این گروه از ۶۰ مورد در سال ۲۰۲۰ به ۳۳۴ مورد در سال جاری افزایش یافته است.

به گفته او، امارت اسلامی از زمان رسیدن به قدرت واقعا تلاش می‌کند خود را یک دولت معرفی کنند؛ اما در عین حال به طرد نمایندگان سایر بخش‌های جامعه و محدود کردن حقوق زنان و دختران ادامه می‌دهد.

او گفت حقوق اساسی زنان و دختران در افغانستان زیر نظر امارت اسلامی نقض می‌شود؛ پدیده‌ای که از محدود شدن حق تحصیل و کار تا غیاب زنان در محافل تصمیم گیری را در بر می گیرد.

به گفته او مقام‌های امارت اسلامی گفته اند در حال تدوین سیاستی یک دست در سراسر کشور هستند تا حق زنان و دختران برای تحصیل تامین شود، اگرچه در عین حال تاکید کرده اند که در زمینه حقوق زنان و دختران انعطاف محدودی خواهند داشت.

خانم لاینز گفت: "ما از طرح مسائل دشوار با امارت اسلامی اجتناب نکرده ایم. به ویژه درباره حقوق اقلیت‌های قومی، حقوق زنان، تحصیلات دختران و نبود یک حکومت فراگیر. ما گزارش هایی از ارعاب و کشتار فراقانونی داشته ایم. امارت اسلامی اغلب پذیرفته اند که اشتباهاتی انجام داده اند و گفته اند که به آنها رسیدگی می‌کنند."

او تاکید کرد، تنها راه پرهیز از ضایع شدن پیشرفت‌های ۲۰ سال اخیر این است که امارت اسلامی مانع انزوای خود شود و از نظر سیاسی با سایر گروه‌های افغان، کشورهای منطقه و جهان وارد گفتگو شود.

با این وجود، جفری دی لارِنتیس نماینده امریکا هم در این جلسه از لزوم کمک به مردم افغانستان صحبت کرد.

او گفت: "مردم افغانستان نباید بهای مضاعف تصمیم‌های امارت اسلامی را بپردازند، و به همین دلیل ما باید همه سهم خود را برای مقابله با بحران در حال ظهور انسانی در افغانستان ایفا کنیم. ما افتخار آن را داریم که بزرگترین سهم را برای رسیدگی به نیازهای انسانی در افغانستان داریم. این کمک‌ها به طور مستقیم از طریق سازمان های مستقل بشردوستانه به شمول یونیسف، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و سازمان صحی جهان در اختیار افراد نیازمند قرار خواهد گرفت."

غلام محمد اسحاق زی نیز در این نشست شورای امنیت گفت که افغانستان با بحرانی که ابعاد تاریخی دارد روبروست.

او گفت: "اقتصاد درحال فروپاشی، ناامنی شدید غذایی و فقدان امنیت، حقوق ابتدایی و آزادی، حیات و کرامت انسانی میلیون‌ها افغان را تهدید می‌کند... اگر این روند ادامه پیدا کند، افغانستان شاهد فقر تقریبا سراسری خواهد بود."

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!