Connect with us

رویداد های اخیر

نشست سه‌روزه اسلو با تاکید بر حل مشکلات موجود در افغانستان از راه گفتگو پایان یافت

منتشر شده

در

محمد امین کریم، یکی از اعضای اشتراک‌کنندۀ نشست اسلو در ناروی می‌گوید که اجماع نظر نمایندگان کشورها در این نشست این بود که از خشونت و به انزوا رفتن افغانستان جلوگیری شود و بر حل مشکلات موجود از راه تعامل و گفتگو تلاش صورت گیرد.

آقای کریم در یک نوار صوتی گفته است: «تقریباً اجماع تمامی کشورها به شمول امریکا، روسیه، چین، پاکستان و هندوستان این بود که خشونت در افغانستان راه حل نیست بلکه نه افغانستان منزوی شود، نه با افغانستان برخورد خشن صورت بگیرد، بلکه از طریق تعامل تغییراتی را که ملت افغانستان و جامعه جهانی می‌خواهند، ایجاد شود.»

آقای کریم افزوده که مسایل حقوق بشری به ویژه حقوق زنان، ایجاد حکومت فراگیر و آزادی مطبوعات از مسایل مهمی بود که در این نشست و در دیدارهای حاشیه‌یی آن با هیأت امارت اسلامی مورد بحث قرار گرفت.

در همین حال، شماری از آگاهان به این باوراند که نشست اسلو بیانگر آن است که کشورهای جهان به ویژه ایالات متحده به دنبال آن است تا از هر طریق ممکن مشکلات افغانستان در فضای مسالمت‌آمیز حل و فصل شود. 

در نشست اسلو هیأتی از امارت اسلامی به شمول عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه نیز حضور داشت اما تاکنون حکومت سرپرست در مورد این نشست چیزی نگفته است.  

با این حال، نشست اسلو واکنش‌های شماری از شهروندان افغانستان در ناروی و برخی کشوهای دیگر را نیز به دنبال داشت و با برگزاری اعتراض‌ها از حضور هیأت امارت اسلامی در این نشست انتقاد کردند.

رویداد های اخیر

افزایش علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به بخش تولید برق در افغانستان

Published

on

وزارت انرژی و آب می‌گوید که سرمایه گذاری‌ها را در بخش تولید برق از منابع داخلی افزایش می‌دهد. مسوولان در این وزارت می‌افزایند که در حال حاضر، سرمایه گذاران داخلی و خارجی علاقه‌مندی شان را برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی برق ابراز کرده اند.

مسوولان این وزارت می‌گویند که آنان زمینه بیشتر سرمایه‌گذاری را فراهم می‌کنند.

بر بنیاد گزارش‌ها افغانستان ظرفیت تولید ۳۱۰ هزار میگاودات برق را دارد اما ۷۵ درصد برق موردنیازش وارداتی است.

به گفته‌ای مسوولان، در حال حاضر ۱۴۰۰ میگاوات برق در کشور به مصرف می‌رسید که ۲۵ درصد آن از منابع داخلی و بقیه از کشورهای همسایه وارد می‌شود.

مطیع‌الله عابد، سخنگوی این وزارت تصریح می‌کند که سرمایه گذارانی از کشورهای ترکیه، ایران، تاجکستان، ازبکستان و چین علاقمندی شانرا برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی برق ابراز کرده اند.

به گفته‌ آقای عابد، افغانستان دارای منابع وافر تولید انرژی برق است که ظرفیت تولید ۲۳ هزار میگاوات برق از منابع آبی، ۶۷ هزار میگاوات برق از باد، ۲۲۲ هزار میگاوات برق خورشیدی و ۶ هزار میگاوات برق از منابع دیگر دارد.

آگاهان اقتصادی می‌گویند که با توجه به داشتن این همه ظرفیت تولید برق، امارت اسلامی تلاش کند تا افغانستان را از یک کشور وارد کننده برق به صادر کننده تبدیل کند.

بر اساس گزارش‌ها در حال حاضر افغانستان سالانه تا ۳۰۰ میلیون دالر صرفیه برق را به کشورهای همسایه پرداخت می‌کند و جریان برق واراتی مشکلات خود را نیز می‌داشته باشد به ویژه در فصل زمستان.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حاکم سوریه: تفاوت‌های زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد

حاکم سوریه با اشاره به محدودیت های موجود برای زنان در افغانستان تاکید کرده است که سوریه بر خلاف رهبران امارت اسلامی افغانستان، جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت.

Published

on

احمد الشرع، که در حال حاضر عملا رهبری سوریه را بر عهده دارد، گفته است که تفاوت‌های زیادی بین آنها و امارت اسلامی وجود دارد.

او در مصاحبه‌ با بی‌بی‌سی گفته است که افغانستان یک جامعه قبیله‌ای است، درحالی که در سوریه ذهنیت‌های مختلف وجود دارد.

حاکم سوریه با اشاره به محدودیت های موجود برای زنان در افغانستان تاکید کرده است که سوریه بر خلاف رهبران امارت اسلامی افغانستان، جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت.

احمد الشرع گفت: «تفاوت‌های زیادی بین سوریه و طالبان (امارت اسلامی) وجود دارد. نحوه حکومت ما متفاوت است. افغانستان یک جامعه قبیله‌ای است. سوریه کاملا متفاوت است. مردم عین فکر را ندارند. حکومت سوریه و نظام حاکم با تاریخ و فرهنگ سوریه همسو خواهد بود.»

او در مورد آموزش زنان و دختران گفت: « البته در مورد آموزش زنان باید بگویم که بیش از ۸ سال است که ما در ادلب پوهنتون داریم. فکر می‎کنم فیصدی زنان در پوهنتون‌ها بیش از ۶۰ درصد است.»

حاکم سوریه در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مشروبات الکولی مجاز است، گفت: «خیلی چیزها وجود دارد که من حق ندارم در مورد آن صحبت کنم زیرا مسایل قانونی می‌باشد.»

وی افزود که «یک کمیته سوری متشکل از کارشناسان حقوقی برای نوشتن قانون اساسی تشکیل خواهد شد. آنها تصمیم خواهند گرفت. و هر حاکم یا رئیس جمهور باید از قانون پیروی کند.»

امارت اسلامی تا کنون در مورد اظهارات احمد الشرع در باره افغانستان واکنشی نشان نداده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که بیش از سه سال است که دختران بالاتر از صنف ششم از حق آموزش محروم شده اند و پوهنتون ها نیز به روی دختران مسدود می‌باشد.

در این میان، نه تنها اقدامی برای رفع این محدودیت ها انجام نشده بلکه رهبری امارت اسلامی اخیراً تصمیم گرفته که انستیتوت های طبی نیز به روی دختران بسته شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

Published

on

وزیر خارجه امریکا می‌گوید که امارت اسلامی به تعهداتی که کرده بود پابند نمانده است. انتونی بلینکن می‌افزاید که حاکمان کنونی در ابتدای تسلط بر افغانستان از خود چهره معتدل‌تر به نمایش گذاشتند، اما سپس از سیاست تغییر کرد.

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند و خود را منزوی نسازند. امارت اسلامی اما می‌گوید که در انزوای جهانی قرار ندارد و با کشورهای که باید رابطه داشته اند عملا رابطه دارند.

وزیر خارجه امریکا در شورای روابط خارجی در نیویارک می‌گوید که  امارت اسلامی افغانستان به آنچه در هنگام تسلط بر افغانستان می گفتند و به نمایش می گذاشتند، عمل نکردند. انتونی بلینکن افزوده که دلیل انزوای افغانستان نیز فاصله گرفتن امارت اسلامی از تعهداتی است که قبلا کرده بود.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته است که: «طالبان (امارت اسلامی) در زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، یک چهره‌ی معتدل‌تری به نمایش گذاشت یا حد اقل تلاش می‌کرد وانمود کنند، ولی بعدا چهره واقعی آنها آشکار شد. که نتیجه‌ی آن را شما می‌بینید در سطح جهان بسیار منزوی شده اند.»

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که امریکا هنوز برای رسیدن به اهداف سیاسی اش، از فشارهای سیاسی و اقتصادی در برابر امارت اسلامی استفاده می‌کند.

این در حالی است که وزیر خارجه امریکا با توصیه به حاکمان جدید سوریه گفته که آنان یک حکومت فراگیر بسازند و انزوای افغانستان درس بگیرند.

هرچند هم امارت اسلامی و هم هیأت تحریر شام از سوی امریکا زیر تحریم‌های امریکا قرار دارند، اما واشنگتن می‌گوید که به خاطر تأمین منافع اش با حاکمان سوریه و افغانستان تعامل دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!