Connect with us

تجارت

نشست دو روزه شورای عالی «د افغانستان بانک» در کابل برگزار می‌شود

منتشر شده

در

د افغانستان بانک نشست شورای عالی این بانک را برگزار می‌کند، نشستی که در آن قرار است شاه محمد محرابی، یکی از چهار عضو صندوق امانی افغانستان در سویس نیز شرکت کند.

مسوولان در بانک مرکزی می‌گویند این نشست قرار است تا دو روز دیگر برگزار شود که هدف آن حل مشکلات بانکی در کشور است.

بحث مهم دیگر در این نشست مسأله ذخایر منجمدشدۀ ارزی کشور است که نیمی آن توسط امریکا به سویس انتقال داده شده است.

آگاهان اقتصادی می‌گویند با توجه به اینکه در این نشست آقای محرابی، عضو صندوق امانی افغانستان در سویس شرکت می‌کند یک تدبیر لازم برای مدیریت بحران مالی در کشور گرفته شود.

سید مسعود، آگاه اقتصادی می‌گوید: «این می‌تواند به معنای توانمندی بخشیدن به حاکمیت افغانستان باشد. این هم‌چنان نیمه به رسمیت شناختن‌اش را پیشکش می‌کند. فکر می‌کنم این یک سفر بسیار خوب است زیرا این فرد (محرابی) لابی گری‌های فراوان انجام داده و در حقیقت هرآنچه امریکا می‌گوید تطبیق می‌کند. از این لحاظ یک نوع رابطه غیرمستقیم بین امریکا و حاکمیت افغانستان برقرار می‌شود.»

لعل ځاځی، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی کشور ابراز کرد: «تا زمانیکه دارایی‌های افغانستان به د افغانستان بانک سپرده نشود، این را نمی‌توانیم یک خبر مثبت تلقی کنیم. پولی را که آن‌ها در صندوق گذاشته‌اند برای پیشبرد اهداف غیر پولی است که به هیچ صورت قابل قبول افغانستان نیست و این بر ارزش افغانی و وضعیت اقتصادی اثر منفی خواهد گذاشت.»

قرار است شورای عالی بانک مرکزی در مورد پالیسی‌ها، برنامه‌ها، نظارت از چاپ، نشر و مصرف پول بحث و گفتگو کند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که برای مدیریت مالی کشور اعضای صندوق امانی ارتباطات غیر رسمی با وزارت مالیه و د افغانستان بانک دارند تا کشور را از این بحران مالی نجات دهند.

نشست شورای عالی بانک مرکزی چند روز پس از نخستین نشست اعضای صندوق امانی افغانستان در سویس برگزار می‌شود. دیده شود که آیا د افغانستان بانک قادر خواهد شد برنامه‌هایی را روی دست گیرد تا وضعیت مالی کشور بهتر شود یا نه؟

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!