Connect with us

رویداد های اخیر

نشست امنیتی منطقه‌ای دهلی در مورد افغانستان برگزار شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

هند امروز (چهارشنبه ۱۹عقرب) میزبان نشست امنیتی منطقه‌ای در مورد افغانستان بود.

هفت کشور در این نشست بر تلاش‌ها برای رویکرد مشترک در مبارزه با تروریسم در افغانستان تأکید کردند.

دراین نشست کشورهای منطقه با ابراز نگرانی از افزایش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کردند و افزودند که کشورهای منطقه‌ باید بر مبارزه با تروریسم و چالش‌های امنیتی تمرکز کنند.

دراین نشست آجیت دووال، مشاور امنیت ملی هند گفته است که تحولات اخیر در افغانستان پیامدهای مهمی نه تنها برای مردم این کشور بلکه برای کشورهای همسایه و منطقه نیز دارد.

دووال افزوده است:”زمان آن فرا رسیده است که رای‌زنی‌های نزدیک، همکاری و هم‌آهنگی بیشتر در مورد وضعیت افغانستان داشته باشیم.”

در همین حال، نماینده‌ای از افغانستان در این نشست دعوت نشده بود و چین و پاکستان از اشتراک در این نشست منصرف شدند.

مشاور امنیت ملی هند افزوده است که برگزاری این نشست با اشتراک مشاوران امنیت ملی هفت کشور از جمله روسیه و ایران به مردم افغانستان و افزایش امنیت جمعی کمک می‌کند.

تلاش برای ایجاد رویکرد مشترک در مقابله با تهدیدات فزاینده تروریسم، رادیکال‌سازی و قاچاق مواد مخدر پس از روی کار آمدن حکومت سرپرست طالبان در کابل از جمله محورهای مهم این نشست بوده است.

در نشست امنیتی منطقه‌ای در دهلی، مشاوران امنیت ملی و دبیران شوراهای امنیت ایران، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان در این گفت‌وگو شرکت کرده‌اند.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز از امارت اسلامی افغانستان خواست تا یک دولت فراگیر با نمایندگی همه اقوام ایجاد کند.

همچمنان نماینده ترکمنستان گفته است که این نشست فرصت همکاری در منطقه را فراهم می‌کند، در حالی که نماینده ازبکستان اذعان کرد که افغانستان با بحران مواجه است.

نصرالله رحمت جون محمودزاده از نماینده تاجیکستان دراین نشست به “مرز طولانی کشورش با افغانستان” اشاره کرد و نگرانی‌های خود را در مورد قاچاق مواد مخدر برون مرزی و بحران انسانی مطرح کرد.

نماینده روسیه نیز دراین نشست خواستار برقراری صلح طولانی مدت در افغانستان شد.

مارات موکانوویچ ایمانکولوف از قرقیزستان، موضوع تهدید تروریسم را مطرح کرد و گفت که باید به افغانستان کمک شود.

کریم ماسیموف از قزاقستان موضوع رو به وخامت سریع وضعیت اجتماعی و اقتصادی در افغانستان را مطرح کرد.

این نشست امنیتی در سطح مقامات امنیتی کشورهای منطقه در حالی برگزار شده است که افغانستان در پی تحولات اخیر فعالیت گروه‌های تروریستی از جمله داعش در خاک افغانستان بیشتر شده است.

رویداد های اخیر

عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز می‌شود

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی وزارت انرژی و آب می‌گوید که مراحل بررسی و طراحی پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل تکمیل شده و کار عملی آن پس از تأمین بودجه آغاز خواهد شد.

مطیع الله عابد افزوده است که این وزارت تلاش دارد تا با اجرای این پروژه و دیگر طرح‌های مرتبط، مشکلات کمبود آب در کابل را کاهش دهد.

آقای عابد بیان کرد: «سروی، دیزاین و مطالعات تخنیکی پروژه پنجشیر از سوی وزارت انرژی و آب کامل شده و این پروژه برای منظوری به رهبری امارت اسلامی فرستاده شده است.»

او تصریح نمود: «این پروژه بعد از منظوری و وجود بودجه آغاز می‌شود.»

پروژه انتقال آب پنجشبر به طول ۱۲۰ کیلومتر از بازارک، مرکز این ولایت الی ساحه تره خیل کابل را در بر می‌گیرد.

در همین حال، برخی از باشند‌گان پایتخت گفته‌اند که با انتقال آب پنجشیر به کابل، مشکل کمبود آب آشامیدنی صحی در این شهر تا جایی رفع خواهد شد.

یکی از باشندگان کابل گفت: «امیدوار هستیم که این پروژه عملی شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان گفته‌اند که با تطبیق اینگونه پروژه‌ها که به شکل متوازن در ولایات در نظر گرفته شود، منابع آب‌های زیر زمینی کشور نیز تغذیه خواهد شد.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی گفت: «من فکر می‌کنم پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل سبب این می‌شود که یک بار دیگر آب‌های زیر زمینی تجدید شود و مردم دسترسی به آب صحی و سالم پیدا بکنند. در پهلوی آن، با انتقال آب پنجشیر در کنار و اطراف شهر کابل زمین‌های زراعتی که وجود دارد، هم تحت مدیریت آب قرار خواهد گرفت و در کل می‌توان گفت که زمینه اشتغال نیز به مردم مهیا خواهد شد.»

طرح انتقال آب دریای پنجشیر به کابل از سال ۲۰۱۲ و زمانی که بحران کم‌آبی در کابل افزایش یافت، طراحی شد و در بودجه سال ۲۰۲۰ دولت پیشین افغانستان، حدود پنج میلیون دالر برای انتقال سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب دریای پنجشیر به کابل در نظر گرفته شد.

گفتنی است که این پروژه قرار بود تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خبرنگاران زن از عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع شکایت دارند

Published

on

(Last Updated On: )

شماری از خبرنگاران زن می‌گویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع در فعالیت‌های روزمره‌شان، آنان را با چالش‌های متعددی رو‌به‌رو کرده است.

به گفته‌ برخی از این خبرنگاران، شماری از مقام‌های امارت اسلامی در بسیاری موارد از ارایه اطلاعات به خبرنگاران زن خودداری می‌کنند که این امر مانع بزرگی در انجام وظایف حرفه‌ای آنان است.

یک خبرنگار زن گفت: «متأسفانه تخریب و یا ترساندن ما از آدرس بعضی نهادها و بعضی رسانه‌های خود شدیم که آن‌ها مانع کار میشدند و در این قسمت هم ما از رسانه‌های خود، نهادهای مختلف خود می‌خواهیم که خبرنگاران زن را مانند خبرنگاران مرد حمایت بکنند و بگذارند که به کار شان ادامه دهند.»

گفته می‌شود که محدودیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت خبرنگاران زن را دشوار می‌سازد.

خبرنگاران زن افزوده‌اند که حذف آنان از رسانه‌های کشور نه ‌تنها به تضعیف آزادی بیان منجر شده بلکه جامعه را از دیدگاه‌ها و تجربیات نیمی از جمعیت خود محروم می‌کند.

با این حال، برخی از نهادهای حامی رسانه‌ها تاکید می‌کنند که شرایط کاری برای خبرنگاران زن نسبت به سال پار بیشتر مساعد شده و در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در سراسر کشور در رسانه‌های مختلف فعالیت دارند.

حجت الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان، در این مورد گفت: «تعداد خبرنگاران امسال نسبت به سال گذشته زیاد شده است. در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه‌ها کار می‌کنند. سال گذشته تعداد خبرنگار زن ۶۰۱ بود.»

در همین حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید کرده است که وضعیت رسانه‌ها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از خبرنگاران و رسانه‌ها در بخش‌های مختلف می‌باشد.

این در حالی است که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی، بسیاری از خبرنگاران زن کار خود را از دست داده و برخی‌ها مجبور به ترک کشور شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت اقتصاد از امریکا می‌خواهد که دارایی‌های منجد شده افغانستان را آزاد کند

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان بر احیا و ساخت زیربناهای کشور تأکید می کند و از جامعه جهانی می‌خواهد که با دوام کمک‌های بشری و انکشافی افغانستان را در این راستا همکاری کند.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت اقتصاد از امریکا می‌خواهد که دارایی‌های منجد شده افغانستان را آزاد و در اختیار بانک مرکزی کشور قرار دهد.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان از جامعه بین‌المللی و کشورها می‌خواهد که تعزیرات و محدودیت‌های بانکی را در برابر افغانستان از میان بردارند و نیز با ادامه کمک‌های بشرودستانه و انکشافی افغانستان را احیا و ساخت زیربنا کمک  و همکاری نمایند.

افغانستان بیشتر از سه و نیم سال است که بحران اقتصادی را تجربه می‌کند و بسیاری از شهروندان کشور تحت شرایط بد اقتصادی قرار گرفته اند. بحرانی که عامل آن بیشتر به مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان از سوی امریکا، و تعزیرات بانکی جامعه بین‌المللی بالای افغانستان نسبت داده می‌شود.

اما وزارت اقتصاد با انتقاد از دوام این فشارها، از امریکا می‌خواهد که دارایی‌های منجمد شده افغانستان را آزاد و در اختیار بانک مرکزی کشور قرار دهد.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان بر احیا و ساخت زیربناهای کشور تأکید می‌کند و از جامعه جهانی می‌خواهد که با دوام کمک‌های بشری و انکشافی افغانستان را در این راستا همکاری کند.

از سویی هم آگاهان به این باور اند که اگر دارایی‌های افغانستان آزاد شود و تحریم‌های اقتصادی و بانکی نیز برطرف ساخته شود، این می‌تواند سبب بیرون رفتن افغانستان از بحران اقتصادی شده و وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.

این درحالیست که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور، ایالات متحده امریکا بیشتر از ۹.۵ میلیارد دالر امریکایی از داریی‌های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و اما در سال ۱۴۰۱، ۳.۵ میلیارد آن را به صندوق امانی افغانستان به سویس انتقال داد تا برای کمک به اقتصاد افغانستان به مصرف برسد. در حال حاضر ۳.۵ میلیارد دالر دیگر از دارایی‌های افغانستان در بانک‌های امریکا و بیش از ۲ میلیارد دیگر آن در بانک‌های اروپا و امارات متحده عربی نگهداری می شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!