Connect with us

رویداد های اخیر

نشست اعضای شورای حقوق بشرسازمان ملل در مورد افغانستان در ژنو

منتشر شده

در

اعضای شورای حقوق بشرسازمان ملل امروز چهارشنبه (۲۵ جوزا) در ژنو سویس وضعیت سیاسی، بشری و حقوق بشری درافغانستان را به بحث گرفتند.

رزماری دی کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل درامور سیاسی و صلح دراین نشست گفته است که پس ازروی کارآمدن دولت جدید، بحران پیچیده‌ سیاسی، اقتصادی، بشری ومهاجرتی درافغانستان پدید آمده و هم‌چنان حقوق بشر به ویژه حقوق زنان عقب گرد داشته است.

معاون سرمنشی سازمان ملل گفت: "درافغانستان پس ازروی کارآمدن امارت اسلامی بحران پیچیده سیاسی، اقتصادی، بشری ومهاجرتی پدید آمده است وحقوق بشر به ویژه حقوق زنان عقب گرد داشته است."

درهمین حال، ترینه هایمربک، معاون نماینده دایمی ناروی درسازمان ملل می‌گوید که اگرحکومت سرپرست می خواهد بخشی از جامعه بین‌المللی وسیستم مالی اقتصاد جهان باشد ضروری است به خواست های جامعه جهانی تمکین کند.

وی دراین زمینه گفته است: "احترام به حاکمیت قانون وحقوق بشر و ایجاد یک دولت فراگیرصلح پایدار درافغانستان را تضمین و راه برای مشروعیت بین المللی را تسهیل می کند. اگرطالبان می خواهند بخشی از جامعه بین‌المللی وسیستم مالی اقتصاد جهانی باشند باید به خواست های ما تمکین کنند. سازمان ملل به گفتگوهای خود با طالبان ادامه می‌دهد همین گونه درشورای امنیت که ببینیم آیا می توانیم با صدای قوی تری از شورای امنیت صحبت کنیم، اما مهم است درحمایت ازخواست های خود متحد بمانیم".

دراین نشت خانم میشل باچله، کمیشنرعالی حقوق بشرسازمان ملل نیز گفته است: "من اخیرا به افغانستان سفرداشتم، با مقام های ارشد حکومت سرپرست دیدارهای داشتم نگرانی جهانی را از وضعیت بشری درافغانستان اعلام کردم، ظاهرا آنان خود را به رعایت حقوق بشرمتعهد می‌دانند. اما نیاز است گام‌های عملی برداشته شود زیرا وضعیت درافغانستان بد است ونیازاست اقدام‌های لازم درهمه بخش‌ها صورت بگیرد".

شماردیگری ازحامیان حقوق بشر و فعالان دفاع از حقوق زنان نیز خواهان اعمال فشارهای بیشتر جهانی برحکومت سرپرست هستند.

عادله راز، دیپلومات افغان می‌گوید: "اگرطالبان توقع دارند جامعه بین‌الملل آنها را به رسمیت بشناسد و مانند هرکشوردیگری با آنها رفتار شود، گام نخست را باید بردارند و به ‌عنوان عضوی از جامعه جهانی کنوانسیون‌ها افغانستان را به رسمیت بشناسند و به آن احترام بگذارند درغیرآن پی آمدهای بعدی عدم تعامل جهان خیلی برای مردم وحکومت سرپرست تلخ خواهد بود".

به همین ترتیب، گران هیواد، سخنگوی وزارت خارجه حکومت پیشین گفته است: "جامعه بین المللی حقوق بشر و حاکمیت قانون را مورد توجه قرارداد و ایجاد یک دولت فراگیر وا جازه یافتن دختران بالاتر ازصنف ششم را به مکتب به عنوان خواسته های اصلی خود مطرح کرده است، طالبان نیزدرگذشته تعهد داده اند تمام این موارد را رعایت کنند اکنون اگر طالبان تمکین کنند ممکن است در موضعگیری جهانی نسبت به حکومت سرپرست تغییرات به وجود بیاید ومسیر شناخت یک مقدارتسهیل شود".

این درحالیست که امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که به حقوق بشروحقوق زنان درچارچوب شریعت اسلامی حرمت می گذارد و افزوده است که تمام شرایط را برای حاصل کردن مشروعیت جهانی نیز فراهم کرده است.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!