Connect with us

جهان

نرگس محمدی، فعال ایرانی در زندان برنده جایزه صلح نوبل شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

نرگس محمدی، مدافع حقوق زنان ایران که در زندان بسر می‌برد، روز جمعه برنده جایزه صلح نوبل شد.

به گزارش رویترز، کمیته اهدای جوایز گفت که این جایزه از تمام کسانی که پشت تظاهرات بی‌سابقه اخیر در ایران هستند قدردانی می‌کند. کمیته همچنان خواستار آزادی محمدی، ۵۱ ساله شد که هم برای حقوق زنان و هم برای لغو مجازات اعدام مبارزه کرده است.

بریت ریس اندرسن، رئیس کمیته نوبل ناروی در اسلو گفت: این جایزه نخستین و مهم ترین قدردانی از کار بسیار مهم کل یک جنبش در ایران است که نرگس محمدی رهبر غیر قابل منازعه آنست.

وی افزود:«اگر مقامات ایرانی تصمیم درستی بگیرند، او را آزاد خواهند کرد تا بتواند برای دریافت این افتخار (در ماه دسمبر) حضور داشته باشد، چیزی که ما در درجه اول به آن امیدواریم.»

تهران که اعتراضات را براندازی به رهبری غرب می‌نامد، در این رابطه تاکنون هیچ واکنشی نشان نداده است.

اما خبرگزاری نیمه رسمی فارس گفت که محمدی پس از خبرساز شدن اش «به دلیل اقداماتش علیه امنیت ملی جایزه خود را از غربی ها دریافت کرده است.»

به گفته سازمان حقوقی مدافعان خط اول، محمدی در حال حاضر در زندان اوین تهران در حال گذراندن احکام متعددی است که به حدود ۱۲ سال حبس می‌رسد.

اتهامات شامل تبلیغ علیه دولت است.

او معاون مرکز مدافعان حقوق بشر، یک سازمان غیردولتی به رهبری شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۳ است.

محمدی نوزدهمین زنی است که برنده این جایزه ۱۱۲ ساله شده است.

تقی رحمانی، همسر محمدی در خانه اش در پاریس به رویترز گفت: «این جایزه نوبل مبارزه نرگس برای حقوق بشر را جسورتر می کند، اما مهمتر از آن، این جایزه در واقع جایزه ای برای جنبش «زن، زندگی و آزادی» است.»

جایزه صلح نوبل، به ارزش ۱۱ میلیون کرون سویدنی یا حدود ۱ میلیون دالر، در ۱۰ دسمبر، سالگرد مرگ آلفرد نوبل، صنعتگر سویدنی، که جوایز را در وصیت نامه خود در سال ۱۸۹۵ بنیان نهاد، در اسلو اهدا خواهد شد.

برندگان گذشته از مارتین لوتر کینگ تا نلسن ماندلا را شامل می‌شود.

جهان

ترمپ: زلنسکی تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی عقب‌نشینی کند

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا  گفته است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلاش می‌کند از توافق مربوط به مواد معدنی خارج شود، و هشدار داد اگر چنین کاری کند، با مشکلاتی بزرگ روبه‌رو خواهد شد.

ترمپ در راه بازگشت به واشنگتن شام یکشنبه (۳۰ مارچ) به خبرنگاران گفت: «او تلاش می‌کند از توافق مواد معدنی کمیاب خارج شود و اگر این کار را بکند، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود، مشکلاتی بزرگ، خیلی بزرگ.»

او افزود: «او می‌خواهد عضو ناتو شود، اما هیچ‌وقت عضو ناتو نخواهد شد. خودش هم این را می‌داند.»

Continue Reading

جهان

کوریای جنوبی، چین و جاپان برای تقویت تجارت منطقه‌ای توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: )

کوریای جنوبی، چین و جاپان پس از پنج سال روز یکشنبه گفتگوی اقتصادی برگزار کردند تا تجارت منطقه‌ای را تسهیل کنند و همکاری‌های سه‌جانبه تجاری را افزایش دهند. این سه قدرت صادراتی آسیا خود را برای تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا آماده می‌کنند.

به گزارش رویتز، سه وزیر تجارت این کشورها توافق کردند که برای مذاکرات جامع و سطح بالا در مورد توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین به منظور ترویج «تجارت منطقه‌ای و جهانی» به طور نزدیک همکاری کنند.

دوکگون آهن، وزیر تجارت کوریای جنوبی گفت: «ضروری است که اجرای RCEP (مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای) را که سه کشور در آن شرکت کرده‌اند تقویت کنیم و چارچوبی برای گسترش همکاری‌های تجاری بین سه کشور از طریق مذاکرات توافق‌نامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین ایجاد کنیم.»

این وزیران پیش از اعلام ترمپ در روز چهارشنبه هفته جاری برای تعرفه‌های بیشتر در آنچه ترمپ «روز آزادی» می‌نامد، ملاقات کردند.

این سه کشور از شرکای عمده تجاری ایالات متحده هستند، اگرچه در مسائل مختلف از جمله اختلافات مرزی و انتشار فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما با یکدیگر در تضاد بوده‌اند.

آنها از زمان آغاز مذاکرات در سال ۲۰۱۲ پیشرفت چشمگیری در مورد توافق تجارت آزاد سه‌جانبه نداشته‌اند.

RCEP که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، یک چارچوب تجاری بین ۱۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه است که هدف آن کاهش موانع تجاری است.

ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که تعرفه‌های وارداتی ۲۵ درصدی بر موترها و قطعات موتر اعمال خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به شرکت‌ها آسیب بزند، به ویژه موترسازان آسیایی که از بزرگترین صادرکنندگان موتر به ایالات متحده هستند.

پس از مکزیک، کوریای جنوبی بزرگترین صادرکننده موتر به ایالات متحده است و جاپان در رتبه بعدی قرار دارد.

گفتنی است که وزیران این سه کشور توافق کردند که نشست بعدی خود را در جاپان برگزار کنند.

Continue Reading

جهان

شمار جان باختگان زلزله در میانمار به حدود ۷۰۰ نفر رسید

Published

on

(Last Updated On: )

گزارش‌ها می‌رسانند که تعداد جان باختگان زلزله روز جمعه در میانمار به ۶۹۴ نفر افزایش یافته است و یک هزار و ۶۷۰ تن دیگر زخمی شده اند.

به گزارش رویترز، حکومت نظامی میانمار در بیانیه‌ای گفت که زیرساخت ها از قبیل سرک، پل و ساختمان تحت تاثیر قرار گرفته اند که منجر به تلفات و جراحات در میان مردم شده است.

در این بیانیه آمده است که عملیات جستجو و نجات در حال حاضر در مناطق آسیب دیده جریان دارد.

جنرال مین آنگ هلینگ، رهبر حکومت نظامی، از کشورها خواست تا کمک کنند.

با این حال کمک‌های بین المللی به میانمار آغاز شده است.

مدل‌سازی پیش‌بینی‌کننده اداره زمین‌شناسی ایالات متحده تخمین زده است که تعداد کشته‌شدگان در میانمار ممکن است از ۱۰ هزار نفر فراتر رود و میزان خسارات ممکن بیشتر از ارزش تولید ناخالص داخلی این کشور باشد.

بیشتر ویرانی‌ها در دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالی، رخ داده است.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز جمعه گفت که با مقامات میانمار صحبت کرده است و دولت او به نوعی کمک خواهد کرد.

مقامات تایلند، همسایه میانمار اعلام کرده اند که ۹ نفر در بانکوک جان خود را از دست داده و ۱۰۱ نفر دیگر ناپدید شده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!