رویداد های اخیر
نخست وزیر امارت اسلامی در نخستین پیاماش از مردم خواست تا از حکومت حمایت کنند

ملا محمد حسن آخوند، نخست وزیر حکومت امارت اسلامی برای اولین بار روزشنبه (۶قوس) با نشر پیام صوتی نیم ساعتهاش، خطاب به مردم و امارت اسلامی افغانستان سخنرانی کرد.
او خطاب به مردم افغانستان گفت: “امارت اسلامی عامل بیکاری و وضعیت بد اقتصادی افغانستان نیست، تمام این مشکلات میراث دولت پیشین این کشور است.”
دراین پیام نخست وزیر امارت اسلامی از مردم افغانستان خواست تا از حکومت امارت اسلامی حمایت کنند و تاکید کرد که امارت اسلامی به وعدههای خود عمل کرده است.
او پذیرفت که مشکلات اقتصادی در کشور وجود دارد، اما گفت که “رزق مردم” را دولت امارت اسلامی وعده نکرده است، رزق از جانب خداوند است، و خدا بندگانش را امتحان میکند.
او گفت: “در گذشته مردم جایی برای گذران روز و شب نداشتند اما اکنون فضایی حاکم شده که امنیت همه جا را فرا گرفته است.”
آقای حسن آخوند خطاب به افراد و نیروهای امارت اسلامی گفت: “از همه ملت و مجاهدین میخواهم که دوش به دوش در شکلگیری و پایداری این نظام اسلامی بایستند و برای آینده بهتر تلاش کنند.” “ما شبانه روز برای حل مشکلات مردم بیش از توان انسانی خود تلاش میکنیم. کمیسیونها و کمیتههای مختلفی را برای هماهنگی امور تشکیل دادهایم که همگی در حال کار هستند.”
او تاکید کرد که “افرادی که وارد خانههای مردم میشوند مجاهد نیستند، دزدان مسلح هستند که لباس مجاهدین بر تن دارند و کارهای شیطانی میکنند.”
آقای حسن اخوند گفت: “به تمام والیان، قومندانان و مسئولان قاطعانه امر میشود که دروازههای تان را به روی مردم باز کنید، وگر نه دروازههای رحمت خداوند به روی شما بسته میشود.”
وی همچنان بر فراگیر بودن حکومت امارت اسلامی تاکید کرد.
نخست وزیر امارت اسلامی انتقادها در مورد ترکیب دولت را رد کرد. او مدعی شد که حکومت امارت اسلامی “فراگیر است” و حقوق همه اقشار تامین شده است.
وی دراین باره گفت: “تصمیم برای ادغام نظام باید توسط مردم گرفته شود.”
او این سوال را مطرح کرد که “آیا دولت قبلی سیستم فراگیر ایجاد کرده بود که در آن دو اداره در یک مکان کار میکردند و هر کدام حامیان خاص خود را داشتند؟” که ظاهرا اشاره به روند تقسیم قدرت میان محمد اشرف غنی، و عبدالله عبدالله بوده است.
او مدعی شد که “در نظام کنونی از هر ملت و قشری میتواند خود را ببیند.”
نخست وزیر امارت اسلامی همچنان مدعی شد که “امارت اسلامی حقوق زنان را تامین کرده است.” و افزود که “تحصیل برای زنان و مردان واجب است. امیدواریم همه زنان به تحصیل دسترسی داشته باشند.”
اما، آقای حسن آخوند تاکید کرد که “:امارت اسلامی به زنان حقوق، عزت و عفت داده است.”
همچنان نخست وزیر امارت اسلامی در خطاب به کشورهای همسایه گفت که “:ما قبلا به همسایگان خود گفتهایم و هنوز هم به آنها میگوییم که به شما آسیب نخواهیم رساند.”
او افزود که ما به بازسازی کشورمان فکر میکنیم.
و تاکید کرد که “ما سیاست مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر نداریم.”
رویداد های اخیر
اتحادیه تولیدکنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میکند

مسوولان اتحادیه تولیدکنندگان دوا میگویند که سرمایهگذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانههای مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میشود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیدهاند.
اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانهها مشمول وزارت صحت عامه میخواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعملهای جدید در همه زمینهها از جمله انکشاف سرمایهگذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.
احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکلهای مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان میتواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»
در همین حال، مقامهای وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویتهای امارت اسلامی میدانند و تأکید میکنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حلهایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.
عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزهها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش میکنیم تا در تمامی عرصهها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامههای ما قرار دارد.»
از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولتهای بیشتر برای سرمایهگذاران از سوی حکومت را ضروری میدانند.
اتحادیه تولیدکنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفتهاند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانههای این سکتور در کشور متوقف شود.
رویداد های اخیر
شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بینالمللی مسکو خواهد بود

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه میگوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بینالمللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.
خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راههای تقویت همکاریهای امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.
این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویتهای ملی روسیه در عرصه بینالمللی قرار دارد.
شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، بهویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترکالمنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهمترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»
این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.
شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشستهایی را میان منشیهای شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگهای نیز برگزار خواهد کرد.
این نشست در شرایطی برگزار میشود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروههای ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقامهای امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
رویداد های اخیر
خواجه آصف: منشأ حملات هراسافگنانه در پاکستان، افغانستان است

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراسافگنی از افغانستان به پاکستان صادر میشود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره نقش اسلامآباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراسافگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.
آقای آصف گفته است: «هراسافگنی به پاکستان صادر میشود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه میگیرد یا در بلوچستان رخ میدهد، بهوضوح اثر انگشت هند را دارد.»
او تأکید میکند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراسافگنی آماده دفاع است.
وی همچنان مدعی است که پاکستان سالهاست در خط نخست مبارزه با هراسافگنی قرار دارد.
با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومتهای پاکستان در سه دهه پسین از گروههای تروریستی پشتیبانی کردهاند.
گفتنی است که در پی حمله مرگبار بر گردشگران در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.
از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیریهای منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.
این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنیها در پاکستان را به مسئله داخلی آن کشور ارتباط داده است.
امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمیدهد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند