تجارت
نخستین نمایشگاه ملی و بینالمللی در کابل گشایش یافت
به منظور رشد سرمایهگذاری و پشتیبانی از تولیدات داخلی کشور، نخستین نمایشگاه زیر نام نمایشگاه ملی و بینالمللی امام ابو حنیفه «رح» توسط عبدالسلام حنفی، معاون رییس الوزرا با حضور مقامات ارشد حکومت و نمایندهگان متشبثین داخلی و خارجی در کابل گشایش یافت.
این نمایشگاه برای هفت روز برگزار شده که در آن محصولات و تولیدات بیش از ۶۰۰ شرکت داخلی و بینالمللی به نمایش گذاشته شده است.
مولوی هبتالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی در یک پیام صوتی به سرمایهگذاران در افغانستان فراخوان داده و گفته است برای بهبود اقتصاد کشور نباید به کمکهای خارجی اکتفا کرد.
رهبر امارت اسلامی میگوید: «اقتصاد یک کشور زمانی ساخته میشود که مردم اش دست به دست هم دهند و به کمک خارجیها اتکا نکنند.»
عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزرا نیز با تأکید بر تأمین امنیت سراسری و ایجاد فرصت برای سرمایهگذاری در کشور میگوید امارت اسلامی از تولیدات داخلی پشتیبانی میکند.
آقای حنفی همچنان میافزاید اگر تاجران ملی با رشوهستانی در ادارات دولتی روبهرو شوند، حق شکایت دارند و همان لحظه به آنان رسیدهگی صورت میگیرد.
وی گفت: «هیچکسی نمیتواند از یک تاجر ملی در ادارات دولتی رشوهستانی کند. ما هر مسوول دولتی که از یک تاجر ملی رشوه طلب کند همان لحظه آماده هستیم که مطابق اصول اسلامی او را محاکمه کنیم.»
از سویی هم، نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنعت همچنان گفته است که حمایت از تولیدات داخلی برای اقتصاد یک کشور بسیار حیاتی میباشد.
وی گفت: «تولید داخلی ما بسته کردن «کمر اقتصاد» ما است؛ باید همه ما از تولیدات داخلی حمایت کنیم.»
سخنگوی امارت اسلامی همچنان در این نمایشگاه خاطر نشان کرده است که افغانستان تازه به سوی خودکفایی گام گذاشته و هدف امارت اسلامی نیز پس از پایان حضور نظامیان امریکایی رشد اقتصاد کشور است.
آقای مجاهد عملکرد تاجران، سرمایهگذاران و اتاق تجارت را برای جلب سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی در افغانستان اثرگذار میداند.
وی گفت: «فعلاً به سرمایهگذاران داخلی و خارجی زمینه خوبی مساعد است که بیایند در عرصههای مختلف در افغانستان سرمایهگذاری کنند.»
در همین حال، شهاب الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم ابراز کرده است هیچ زمانی استخراج معادنهای کوچک به شرکتهای خارجی داده نمیشود مگر اینکه در رأس آن شرکت، افغان قرار داشته باشد.
آقای دلاور افزود: «در اصول معادن این است که معدن کوچک به غیر از افغان به شخص دیگر داده نمیشود و قرارداد یکصدو هفتادو هشت معدن کوچک در سراسر کشور به افغانها داده شده است.»
برعلاوه، مسوولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری با ابراز امیدواری گفتهاند که این نمایشگاه بتواند فرصتی را مهیا کند که تجارتپیشههای افغانستان با تاجران خارجی ارتباط برقرار کنند.
گفتنی است که این نمایشگاه بدون کمکهای خارجی برگزار شده است.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد