تجارت
نخستین نشست به منظور آغاز کار عملی پروژه تاپ-۵۰۰ برگزار شد
امارت اسلامی در سه سال گذشته تلاش کرده تا کار پروژههای بزرگ منطقهای که مردم سالها در انتظار آغاز کار عملی آنها بودند، را عملا آغاز کند.
![TAP-500 meeting in Kabul](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2025/01/MixCollage-28-Jan-2025-11-36-AM-9913.jpg)
وزارت امور خارجه کشور خبر داده که نخستین نشست سهجانبه با حضور نمایندگان وزارت انرژی و آب، شرکت برشنا، وزارت انرژی ترکمنستان و شرکت چالک هولدنک ترکیه به منظور آغاز کار عملی پروژه تاپ-۵۰۰ برگزار شده است.
در همین حال وزارت امور خارجه افزوده که در این نشست، توافق شد تا نشستهای منظم میان کمیته تخنیکی برگزار شده و پلان عملی برای تطبیق پروژه تاپ-۵۰۰ طرحریزی شود.
این وزارت در خبرنامهای گفته که پروژه تاپ-۵۰۰ برق ترکمنستان با ولتاژ بالا را از طریق ولایتهای هرات، فراه، هلمند و کندهار به پاکستان منتقل خواهد کرد و علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، افغانستان را قادر میسازد تا سالانه عواید قابل توجهی از ترانزیت این برق کسب کند.
گفتنی است که امارت اسلامی در سه سال گذشته تلاش کرده تا کار پروژههای بزرگ منطقهای که مردم سالها در انتظار آغاز کار عملی آنها بودند، را عملا آغاز کند.
تجارت
افغانستان امسال حدود ۳.۲ میلیون متریک تُن انتقالات از طریق خطوط آهن انجام داده است
![](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2025/02/Railway.png)
سخنگوی وزارت فوايد عامه میگوید که از آغاز سال جاری تاکنون ۳.۲ میلیون متریک تُن اموال تجارتی از طریق خطوط آهن کشور انتقالات انجام شده است.
به گفته محمد اشرف حق شناس، این انتقالات نظر به زمان مشابه سال گذشته، افزایش چشمگیری داشته و این وزارت تلاش دارد در این زمینه تسهیلات بیشتری برای بخش خصوصی ایجاد کند.
آقای حق شناس افزوده است: «از طریق چهار بندر در حدود ۳.۲ میلیون متریک تُن انتقالات صورت گرفته است. وزارت فواید عامه تلاش مینماید تا سهولتهای بیشتر را به تجار ملی و به شهروندان فراهم کند.»
در همین حال، مسوولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفتهاند که خطوط آهن میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور داشته باشد.
آنان افزودهاند که در تجارت بینالملل حملونقل ریلی بعد از کشتی ارزانتر است و باید به این بخش در کشور توجه جدی شود.
از سویی هم، آگاهان امور اقتصادی نیز به این باوراند که گسترش راههای آهن در کشور میتواند در زمینه صادرات و واردات برای تاجران سهولتهای بیشتری را فراهم کند.
گفتنی است که افغانستان در حال حاضر از طریق چهار بندر به طور مستقیم با ازبکستان، ایران، ترکمنستان و به طور غیرمستقیم با چین، روسیه، بلاروس، قزاقستان و ترکیه از طریق راههای آهن انتقالات دارد.
تجارت
وزارت معادن قرارداد ۶.۲ میلیون دالری معدن مرمر کندهار را امضا کرد
![](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2025/02/Marble-Mining.png)
وزارت معادن و پترولیم میگوید که قرارداد استخراج معدن مرمر در منطقه دره نور ولایت کندهار را به ارزش ۶.۲ میلیون دالر با یک شرکت ترکی به امضا رسانده است.
سرپرست وزارت معادن و پترولیم در نشست امضای این قرارداد امروز (سهشنبه) گفت که انتظار میرود استخراج این معدن، فرصتهای کاری جدیدی را برای شهروندان کشور ایجاد کند.
هدایت الله بدری افزوده که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی، چندین قرارداد برای استخراج سنگ مرمر به امضا رسیده است.
آقای بدری گفت: «شرکت قراردادی در بخش اکتشاف، استخراج و پروسس این معدن به ارزش ۶.۲ میلیون دالر امریکای سرمایهگذاری میکند.»
در همین حال، معاون شرکت قراردادی گفته که این قرارداد به نفع هر دو کشور است و این شرکت پس از استخراج سنگ مرمر، آن را در سطح بینالمللی معرفی میکند تا علاوه بر ایجاد اشتغال، سهمی در رُشد صادرات افغانستان نیز داشته باشد.
موسی امیر اوغلو، معاون شرکت قراردادی، گفت: «شرکت ما از هشت ماه قبل کار روی استخراج این معدن را آغاز کرده است. ما میخواهیم بعد از تولید و پروسس، سنگ مرمر افغانستان را در سطح بینالملل معرفی نماییم تا هر دو کشور از آن نفع ببرند.»
این درحالی است که آگاهان اقتصادی گفتهاند با امضای قراردادهای استخراح معادن، وضعیت اقتصادی کشور بهبود و همچنان سرمایهگذاریها در این بخش افزایش یابد.
تجارت
علاقهمندی سکتورخصوصی ایران به سرمایهگذاری در افغانستان
![](https://www.ariananews.af/wp-content/uploads/2025/01/Afghanistan-Iran.jpg)
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان ظهر امروز (یک شنبه، ۷دلو) با هیئتی از نمایندگان سکتورخصوصی ایران دیدار نمود.
در خبرنامه وزارت صنعت و تجارت آمده است که در این ملاقات نمایندگان سکتورخصوصی ایران با ابراز علاقه به سرمایهگذاری در سکتورهای معدن، زراعت و صنعت، آمادگی شان را به آموزش افغانها در بخشهای معدن و زراعت و معیاریسازی تعدادی از تولیدات و همچنین همکاری شان را در بخشهای خدماتی، تخنیکی و مهندسی و واردات موادمعدنی و زراعتی از افغانستان اعلام داشتند.
همچنین در این ملاقات پیرامون افزایش سطح تجارت میان دوکشور، استفاده اعظمی از بندر چابهار، جلوگیری از صادرات بیکیفیت به افغانستان، بازارچههای مرزی و مشکلات آن، افزایش صادرات به ایران، ارایه لست اجناسی که ایران به آن ضرورت دارند، کاهش هزینههای ترانسپورتی و ترانزیتی و سرمایهگذاری ایران به افغانستان بحث گردید.
در همین حال، آقای عزیزی با تأکید به همکاریهای مشترک در حوزههای مختلف و به خصوص بندرچابهار؛ اظهار داشت که مطابق به برنامه روی افزایش دادوستد حرکت کردیم و اکنون تجارت میان دوکشور افزایش یافته و جهت رسیدن به هدف تعین شده باید موانع برداشته شود.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با اعلام حمایت همهجانبه از برنامههای آنها، اضافه کرد که ما روی فعالسازی هرچه بیشتر سکتورخصوصی افغانستان، هماهنگی و همکاری نزدیک با سکتورخصوصی ایران کار میکنیم.
-
ورزش4 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان وارد پاکستان شد
-
ورزش3 روز ago
افغانستان در بازیهای تمریناتی جام قهرمانان کریکت با پاکستان و نیوزیلند روبهرو میشود
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اعتراض نماینده ایران در سازمان ملل به اظهارات ترمپ درباره توافق هستهای
-
جهان3 روز ago
یک طیاره نظامی امریکا در سواحل سن دیگو سقوط کرد
-
جهان2 روز ago
معاون ترمپ: اگر پوتین توافق صلح با اوکراین را نپذیرد، تحریم وضع میکنیم و اقدام نظامی انجام میدهیم
-
جهان3 روز ago
گفتگوی تیلیفونی ترمپ با زلنسکی پس از تماس با پوتین؛ توافق برای پایان جنگ
-
ورزش2 روز ago
جوایز نقدی جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ اعلام شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برخورد موتر یک پناهجوی افغان به یک جمعیت در شهر مونیخ آلمان؛ ۲۸ نفر زخمی شدند