جهان
نخستین تماس تیلیفونی ترمپ با پوتین
وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد که از تماس ترامپ و پوتین مطلع نبوده و نمیتواند آن را تأیید یا تکذیب کند.
دونالد ترمپ در یک تماس تیلیفونی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که نباید جنگ در اوکراین را تشدید کند.
واشنگتن پست روز یکشنبه (۲۱عقرب) به نقل از برخی منابع که نامشان در گزارش گرفته نشده، گزارش داد که ترمپ و پوتین این گفتگو را به تاریخ ۷ نوامبر انجام داده اند.
ترمپ همچنین پس از پیروزی در انتخابات ۵ نوامبر با ولودیمیر زیلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز گفتگوی تیلیفونی داشته است.
بر اساس این گزارش، ترمپ به پوتین گفته است که مایل است دربارۀ "پایان زودهنگام جنگ در اوکراین" بیشتر با او صحبت کند.
وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد که از تماس ترامپ و پوتین مطلع نبوده و نمیتواند آن را تأیید یا تکذیب کند.
استیون چونگ، مدیر ارتباطات کمپاین ترمپ، در پاسخ به سؤال واشینگتن پست در رابطه با این تماس گفت: «ما درباره تماسهای خصوصی ترمپ و دیگر رهبران جهان نظر نمیدهیم.»
ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه، پس از پیروزی بر کامالا هریس، معاون رئیسجمهور امریکا، در انتخابات ۵ نوامبر، در ۲۰ جنوری به قصر سفید میرسد. به گزارش قصر سفید، بایدن از ترمپ دعوت کرده که روز چهارشنبه به دفتر بیضی مراجعه کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، روز یکشنبه گفت که پیام اصلی بایدن، تعهد او به تضمین انتقال مسالمتآمیز قدرت است و قصد دارد که درباره وقایع اروپا، آسیا و خاورمیانه با ترمپ گفتگو کند.
سالیوان در گفتگو با برنامه «رودررو با ملت» در سیبیاس گفت: «بایدن طی ۷۰ روز آینده فرصت دارد که به کنگره و دولت بعدی بگوید که امریکا نباید از اوکراین فاصله بگیرد و ثابت کند که خروج از اوکراین به منزله بیثباتی بیشتر در اروپا خواهد بود.»
اظهارات سالیوان درحالی مطرح شد که اوکراین روز یکشنبه در بزرگترین حمله طیاره بدون سرنشین خود به پایتخت روسیه از زمان آغاز جنگ، با دستکم ۳۴ طیاره بدون سرنشین به مسکو حمله کرد.
سالیوان از پاسخ به این سؤال که آیا بایدن از کنگره میخواهد قانونی را تصویب کند که به موجب آن بودجه بیشتری در اختیار اوکراین قرار بگیرد، خودداری کرد.
سالیوان گفت: «من برای پیشنهاد قانونی خاصی به اینجا نیامدهام. بایدن توضیح خواهد داد که ما بعد از پایان دولت او نیز باید به تأمین اوکراین ادامه دهیم.»
در روزهای اخیر رسانهها گزارش دادند که تمرکز دولت ترامپ بر «پایان جنگ» خواهد بود و نه «پس گرفتن سرزمینهای از دست رفته».
جهان
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شدهاند.
به نقل از رویترز یک نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرده است که حداقل ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی مستقر در روسیه در جنگ با نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک کشته و هزار سرباز دیگر زخمی شدهاند.
لی سئونگ-کیون، نماینده پارلمان این کشور به خبرنگاران گفت که این تلفات به دلیل عدم تجربه نیروهای کوریای شمالی در جنگ با طیارههای بدون سرنشین و ناآشنایی با جنگ در زمینهای باز بوده است.
این نماینده پارلمان کوریای جنوبی اعلام کرد که گزارشهایی از آمادهسازی برای استقرار نیروهای اضافی وجود دارد و ممکن است کیم جونگ-اون، رهبر کوریای شمالی، نظارت بر دورههای آموزشی این نیروها را بر عهده بگیرد.
آقای لی همچنین گفته است: «در اردوی روسیه، گزارشهایی از نارضایتی منتشر شده که نشان میدهد نیروهای کوریای شمالی به دلیل نداشتن دانش کافی درباره طیاره های بدون سرنشین، بیشتر بار اضافی هستند تا یک نیروی کمکی.»
اولین گزارشها از تلفات کوریای شمالی اوایل این هفته منتشر شد. در ماه اکتوبر مشخص شد که کوریای شمالی ۱۰ هزار نیرو برای کمک به روسیه اعزام کرده است.
سخنگوی پنتاگون در اوایل هفته جاری بدون اعلام رقمی دقیق گفت که سربازان کوریای شمالی در جنگ روسیه و اوکراین کشته شدهاند.
پس از آن یک مقام ناشناس امریکایی اظهار داشت که «چند صد نفر» کشته یا زخمی شدهاند.
گفته میشود نیروهای کوریای شمالی، که هیچکدام تجربه جنگ ندارند، چند هفته اول حضور خود در روسیه را در دورههای آموزشی و نقشهای پشتیبانی سپری کردهاند.
تلفات احتمالی نیروهای کوریای شمالی در منطقه کورسک روسیه رخ داده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که روسیه شروع به استفاده از «تعداد قابل توجهی» از نیروهای کوریای شمالی در حملات خود در کورسک کرده است.
نه روسیه و نه کوریای شمالی تاکنون استقرار این نیروها را تأیید نکردهاند. با این حال، روز پنجشنبه، بیانیهای از سوی کوریای شمالی که توسط خبرگزاری رسمی این کشورمنتشر شد، اعلام کرد که اتحاد این کشور با مسکو در حال «بازداشتن ایالات متحده و غرب از گسترش نفوذ بدخواهانه آنها» است.
جهان
ناتو مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را برعهده میگیرد
به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست جمهوری ترمپ، کمکهای نظامی بیشتری به کییف ارسال کند.
پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین میدهد.
براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایتهای نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیشرو ضربه نبیند.
مقر هماهنگی کمکهای نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.
پیش از این، گروه «رَماشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمکهای نظامی به اوکراین را برعهده داشت.
به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست جمهوری ترمپ، کمکهای نظامی بیشتری به کییف ارسال کند.
با این حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.
دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاینهای انتخاباتی خود از میزان کمکهای نظامی واشنگتن به کییف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.
او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج میشود.
ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.
پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته این سازمان نظامی هستند.
از سوی دیگر روسیه افزایش کمکهای نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گستردهتر میداند.
جهان
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
رئیس یک سازمان سوری مستقر در امریکا اعلام کرده که یک قبر دسته جمعی در خارج از دمشق حاوی اجساد دست کم ۱۰۰ هزار نفر است که توسط حکومت بشار الاسد، رئیس جمهور مخلوع سوریه کشته شده اند.
معاذ مصطفی در مصاحبه تلیفونی با رویترز از دمشق گفت که این گور دسته جمعی در منطقه القطیفه در ۴۰ کیلومتری شهر دمشق، یکی از پنج گور دسته جمعی است که طی چند سال کشف کرده است.
مصطفی، رئیس گروه ویژه حالات اضطراری سوریه، گفت که گورهای دسته جمعی دیگری هم وجود دارند و قربانیان نه تنها سوریها بلکه شهروندان امریکایی، بریتانیایی و دیگر کشورها نیز هستند.
بربنیاد گزارشها، صدها هزار سوری از سال ۲۰۱۱ زمانی که سرکوب تظاهرات علیه حکومت اش منجر به جنگ داخلی شد، کشته شده اند.
بشار الاسد و پدرش حافظ الاسد، که قبل از او به عنوان رئیس جمهور کار کرده بود و در سال ۲۰۰۰ درگذشت، توسط سوری ها، گروه های حقوق بشر و دیگر دولت ها متهم به قتل های گسترده بدون محاکمه، از جمله اعدام های دسته جمعی در زندانهای بدنام این کشور هستند.
اسد بارها نقض حقوق بشر توسط حکومت اش را رد کرده و مخالفان خود را افراط گرا خوانده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند