جهان
نخستین تماس تیلیفونی ترمپ با پوتین
وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد که از تماس ترامپ و پوتین مطلع نبوده و نمیتواند آن را تأیید یا تکذیب کند.
دونالد ترمپ در یک تماس تیلیفونی به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفته است که نباید جنگ در اوکراین را تشدید کند.
واشنگتن پست روز یکشنبه (۲۱عقرب) به نقل از برخی منابع که نامشان در گزارش گرفته نشده، گزارش داد که ترمپ و پوتین این گفتگو را به تاریخ ۷ نوامبر انجام داده اند.
ترمپ همچنین پس از پیروزی در انتخابات ۵ نوامبر با ولودیمیر زیلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز گفتگوی تیلیفونی داشته است.
بر اساس این گزارش، ترمپ به پوتین گفته است که مایل است دربارۀ "پایان زودهنگام جنگ در اوکراین" بیشتر با او صحبت کند.
وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد که از تماس ترامپ و پوتین مطلع نبوده و نمیتواند آن را تأیید یا تکذیب کند.
استیون چونگ، مدیر ارتباطات کمپاین ترمپ، در پاسخ به سؤال واشینگتن پست در رابطه با این تماس گفت: «ما درباره تماسهای خصوصی ترمپ و دیگر رهبران جهان نظر نمیدهیم.»
ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه، پس از پیروزی بر کامالا هریس، معاون رئیسجمهور امریکا، در انتخابات ۵ نوامبر، در ۲۰ جنوری به قصر سفید میرسد. به گزارش قصر سفید، بایدن از ترمپ دعوت کرده که روز چهارشنبه به دفتر بیضی مراجعه کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، روز یکشنبه گفت که پیام اصلی بایدن، تعهد او به تضمین انتقال مسالمتآمیز قدرت است و قصد دارد که درباره وقایع اروپا، آسیا و خاورمیانه با ترمپ گفتگو کند.
سالیوان در گفتگو با برنامه «رودررو با ملت» در سیبیاس گفت: «بایدن طی ۷۰ روز آینده فرصت دارد که به کنگره و دولت بعدی بگوید که امریکا نباید از اوکراین فاصله بگیرد و ثابت کند که خروج از اوکراین به منزله بیثباتی بیشتر در اروپا خواهد بود.»
اظهارات سالیوان درحالی مطرح شد که اوکراین روز یکشنبه در بزرگترین حمله طیاره بدون سرنشین خود به پایتخت روسیه از زمان آغاز جنگ، با دستکم ۳۴ طیاره بدون سرنشین به مسکو حمله کرد.
سالیوان از پاسخ به این سؤال که آیا بایدن از کنگره میخواهد قانونی را تصویب کند که به موجب آن بودجه بیشتری در اختیار اوکراین قرار بگیرد، خودداری کرد.
سالیوان گفت: «من برای پیشنهاد قانونی خاصی به اینجا نیامدهام. بایدن توضیح خواهد داد که ما بعد از پایان دولت او نیز باید به تأمین اوکراین ادامه دهیم.»
در روزهای اخیر رسانهها گزارش دادند که تمرکز دولت ترامپ بر «پایان جنگ» خواهد بود و نه «پس گرفتن سرزمینهای از دست رفته».
جهان
دونالد ترمپ پیروز انتخابات امریکا شد
ترمپ در انتخابات گذشته در سال ۲۰۲۰ مقابل جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات فعلی امریکا شکست خورده بود.
نامزد جمهوریخواهان با شکست نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ امریکا، بار دیگر راهی قصر سفید میشود.
با شمارش نهایی آرای الکترال در انتخابات ریاست جمهوری امریکا، دونالد ترمپ توانست با کسب ۲۷۷ رای رسما پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ امریکا شود. کامالا هریس نیز ۲۲۴ رای را از آن خود کرد.
انتخابات ریاست جمهوری امریکا روز سهشنبه (۱۵عقرب) برگزار شد و دونالد ترمپ، نامزد جمهوریخواهان امریکا توانست مقابل رقیب دموکراتش به پیروزی دست یابد.
دونالد ترمپ توانسته از حد نصاب ۲۷۰ رای الکترال لازم برای ریاست جمهوری عبور کند و کامالا هریس، معاون رئیس جمهور کنونی امریکا و نامزد دموکراتها را در این رقابت شکست دهد.
این دومین دوره ریاست جمهوری ترمپ خواهد بود که از جنوری آغاز میشود.
او در انتخابات گذشته در سال ۲۰۲۰ مقابل جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات فعلی امریکا شکست خورده بود.
ترامپ ۷۸ ساله در پایان دوره ریاست جمهوری خود ۸۲ ساله خواهد بود.
جهان
واکنش اسرائیل و اوکراین به «پیروزی» دونالد ترمپ
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان نیز در صفحه ایکس خود، پیروزی ترمپ را تبریک گفته و انتخابات امریکا را عالی توصیف کرده است.
پس از آنکه دونالد ترمپ پیروزی خود را در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ اعلام کرد، رهبران جهان صبح چهارشنبه (۱۶عقرب) پیامهای تبریک خود را برای وی ارسال کردند.
ترمپ این پیروزی را «موفقیتی باشکوه» و آغاز «عصر طلایی امریکا» خواند.
با این حال، شبکه ان بی سی تاکنون پیروزی رسمی را تأیید نکرده و پیشبینیهای سی بی اس نشان میدهد که ترمپ برای کسب ۲۷۰ رای الکترال مورد نیاز، همچنان به یک ایالت دیگر نیاز دارد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، از نخستین رهبرانی بود که پیام تبریک خود را ارسال کرد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، نیز پیام تبریکی ارسال و آمادگی خود را برای همکاری مجدد اعلام کرد.
صدراعظم استرالیا، آنتونی آلبانیزی، نیز با اشاره به دوستی و ائتلاف قوی امریکا و استرالیا، پیام تبریک خود را ارسال کرد.
شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، نیز پیروزی ترمپ را «تاریخی» خواند و ابراز امیدواری کرد که همکاریهای پاکستان و امریکا در دولت جدید تقویت و گسترش یابد.
ویکتور اوربان، صدراعظم مجارستان و از حامیان ترمپ، این پیروزی را «بزرگترین بازگشت در تاریخ سیاسی امریکا» دانست و آن را «پیروزی بسیار مورد نیاز برای جهان» توصیف کرد.
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، نیز به ترمپ تبریک گفت. نتانیاهو در پیام خود پیروزی ترمپ را «آغازی جدید برای امریکا» و «تجدید عهدی قدرتمند با اتحاد بزرگ اسرائیل و امریکا» خواند.
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان نیز در صفحه ایکس خود، پیروزی ترمپ را تبریک گفته و انتخابات امریکا را عالی توصیف کرده است.
وی همچنان افزوده است که اکنون زمان اتحاد و انسجام دوباره است.
برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده امریکا، هر نامزد باید حداقل ۲۷۰ رای کالج الکترال به دست آورد.
طبق نتایج غیررسمی، دونالد ترمپ تاکنون ۲۶۷ رأی کالج الکترال کسب کرده است و برای رسیدن به حد نصاب پیروزی، تنها به ۲ رای الکترال دیگر نیاز دارد.
از سوی دیگر، کمالا هریس، رقیب دموکرات وی، تاکنون ۲۲۴ رای الکترال کسب کرده و برای پیروزی باید ۴۶ رای دیگر به دست آورد.
جهان
وزیر دفاع اسرائیل برکنار شد
اخراج یوآو گالانت در روز انتخابات ریاستجمهوری امریکا که برای اسرائیل در جنگ این کشور در منطقه اهمیت زیادی دارد، انجام شد.
صدراعظم اسرائیل در یک اقدامی غیرمنتظره یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور، را از مقاماش برکنار کرد.
بنیامین نتانیاهو در یک پیام ویدئویی که شام سهشنبه (۱۵عقرب) منتشر شد، توضیح داد که «اداره جنگ نیازمند تفاهم کامل میان او و وزیر دفاع است و با وجود همکاری مثمر در طول ماههایی از جنگ، اعتماد او به وزیر دفاع بهدلیل عدم حمایت وزیر از تمامی تصمیمات گرفتهشده از سوی کابینه، از دست رفته است».
او گفت که بالاترین تعهدش، حفظ امنیت اسرائیل و رساندن کشور به «پیروزی کامل» است و در اوج جنگ بیش از هر زمان دیگری «اعتماد کامل» بین دراعظم و وزیر دفاع، یک ضرورت است.
او افزود: «خلاهای قابل توجهی بین من و وزیر گالانت در مدیریت جنگ بروز کرد که از جمله خود را در اظهارات و اقدامات مغایر با تصمیمات دولت و مصوبات کابینه نشان داد».
این دومین بار از بعد از تشکیل دولت کنونی بنیامین نتانیاهو است که او جنرال گالانت را از پست وزارت دفاع اخراج میکند.
اخراج اول بهدلیل مخالفت آقای گالانت با اصلاحات قضایی مورد نظر بنیامین نتانیاهو بود که اعتراضات گسترده یکساله در اسرائیل را تا پیش از جنگ جاری در پی داشت.
اخراج یوآو گالانت در روز انتخابات ریاستجمهوری امریکا که برای اسرائیل در جنگ این کشور در منطقه اهمیت زیادی دارد، انجام شد.
جنرال گالانت در نخستین واکنش خود بعد از انتشار حکم اخراجش، در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «امنیت کشور اسرائیل همواره مأموریت زندگیام بوده و خواهد بود.»
او قبلاً گفته بود اگر از این مقام خلع شود، در حزب لیکود باقی خواهد ماند.
این در حالی است که صدراعظم، یسرائیل کاتس، وزیر همحزبی خود در حزب حاکم لیکود را که در ماههای اخیر وزیر خارجه بود، به سمت وزیر دفاع منصوب کرد. آقای کاتس در امور امنیتی و نظامی سابقه ندارد.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
وزیر خارجه ایران طرح قتل ترمپ را رد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جان ساپکو خواستار توقف فعالیتهای سیگر به دلیل کاهش کمکهای امریکا به افغانستان شد
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
اشتراک هییت امارت اسلامی در نشست تغیر اقلیم در آذربایجان
-
ورزش3 روز ago
بازی یک روزه بینالمللی کریکت افغانستان و بنگلادیش به دور نهایی رفت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بازگشت ترمپ نگرانیها از کاهش کمکهای امریکا به افغانستان را افزایش داده است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
نتانیاهو: طی روزهای گذشته ۳ بار با ترمپ گفتگو کردم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت مهاجرین میگوید در دو روز بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان از ترکیه اخراج شده اند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا میگوید یک افغان از سوی سپاه پاسداران ایران موظف به ترور ترمپ پیش از انتخابات شده بود