بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائيل، روز سه شنبه گفت کشورش عملیات نظامی را در شهر رفح در جنوب غزه پیش خواهد برد حتی اگر به گفته او با حماس بر سر آتشبس و آزادی گروگانها در غزه توافق شود.
نتانیاهو گفت: «چنین نظری که ما جنگ را قبل از دستیابی به همه اهداف آن متوقف میکنیم، اصلا قابل بحث نیست. ما وارد رفح میشویم و گردانهای حماس را در آنجا از بین میبریم - با توافق یا بدون توافق، تا به پیروزی کامل برسیم.»
نتانیاهو گفته است که لازم است نیروهای اسرائیلی برای شکست کامل حماس وارد رفح شوند. گروههای حماس و جهاد اسلامی در ماه اکتوبر به اسرائیل حمله کردند و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند.
در واکنش به آن حمله اسرائيل عملیات گسترده نظامی جاری در غزه را آغاز کرد.
حماس همچنین حدود ۲۵۰ نفر را در جریان آن حمله گروگان گرفت، و گمان میرود که هنوز حدود ۱۰۰ گروگان را به همراه بقایای اجساد ۳۰ نفر یا تعداد بیشتری از گروگانها که در ماههای بعد کشته شدند یا بهطور دیگری جان باختهاند، در اختیار دارد.
بیش از نیمی از جمعیت غزه در رفح که در امتداد مرز بین غزه و مصر قرار دارد، پناه گرفته اند.
جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در تماس تیلیفونی با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، از رهبران این کشورها خواسته است تا برای آزادی گروگان هایی که هنوز در غزه در دست حماس هستند، تمام تلاش خود را انجام دهند.
در بیانیه کاخ سفید، آزادی گروگان به عنوان تنها مانع آتش بس فوری و کمک رسانی برای مردم غزه توصیف شده است.
امریکا، مصر و قطر ماهها در مذاکراتی با هدف توقف جنگ شرکت داشتند.
یک پیشنهاد برای توقف جنگ که اکنون در دست بررسی است شامل یک آتشبس شش هفتهای، آزادی گروگانهای در دست حماس، آزادی زندانیهای فلسطینی در اسرائیل و افزایش کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در غزه است.
این مذاکرات در حالی انجام می شود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در حال بازدید از منطقه برای گفتگو با مقامهای عربستان سعودی، اردن و اسرائیل در مورد وضعیت جنگ است.
به گفته وزارت صحت غزه، حمله متقابل اسرائیل در غزه بیش از ۳۴هزار و ۵۰۰ کشته برجای گذاشته است که حدود دو سوم آنها زن و کودک بودند.
مقامهای حماس روز دوشنبه با نمایندگان مصر و قطر در قاهره دیدار کردند تا درباره این پیشنهاد گفتگو کنند.