Connect with us

رویداد های اخیر

ناتو: متحدان ما این توانایی را دارند که از راه دور به تهدیدهای هراس‌افگنی پاسخ بدهند

منتشر شده

در

سازمان ناتو امروز پنج شنبه (۲۹میزان) گفته است که اگر افغانستان به پناهگاه امن هراس‌افگنان بدل شود، این پیمان آنها را از بیرون از افغانستان هدف قرار خواهد داد.

ینس استولتونبرگ، سرمنشی ناتو پیش از نشست وزیران دفاع ناتو گفته است آنان توانایی این را دارند که نگذارند این کشور بار دیگر مبدل به خانه امن هراس افگنان جهانی شود.

ینس ستولنبرگ از طالبان می‌خواهد که به تعهدات شان در برابر حقوق بشر ومبارزه با هراس افگنی پابند بمانند.

این درحالی است که قرار است نخستین نشست وزیران دفاع ناتو پس از فروپاشی دولت با محوریت افغانستان برگزار شود.

تعامل بیست ساله‌ی ناتو در جنگ افغانستان، درس‌هایی که ناتو از آن آموخته و چگونگی تعامل این سازمان در آینده با افغانستان در این نشست بحث می‌شود.

سرمنشی عمومی ناتو تاکید دارد که طالبان نزد ناتو حساب ده استد تا تعهد شان را در مورد مبارزه با هراس افگنی، حقوق بشر و خروج مصوون کسانی که قصد بیرون شدن از افغانستان را دارند عملی کنند.

ینس استولتونبرگ گفت:" در مورد افغانستان گفتگو خواهیم کرد تا چگونه مطمین شویم که این کشور به پناهگاه امن تروریستان مدل نخواهد شد، متحدان ما این توانایی را دارند که از راه دور به تهدیدهای هراس افگنی پاسخ بدهند. ما همچنان طالبان را مبنی بر تعهد شان در مورد هراس افگنی، حقوق بشر و خروج مصون پاسخ‌گو خواهیم کرد. جامعه‌ی بین المللی، نفوذ اقتصادی و دیپلوماتیک بالای طالبان دارد."

سرمنشی ناتو می‌گوید که برخی از دست آوردهای بیست سال پسین افغانستان از جمله حقوق زنان و آزادی بیان در حال از دست رفتن است و این نگران کننده است.

استولتونبرگ تاکید دارد که این سازمان افغانستان را زیر نظر دارد و نمی‌‎گذارد این کشور به پناه‌گاه امن هراس افگنان جهانی بدل شود.

استولتونبرگ دراین باره گفت:" در بیست سال، ما تلاش کردیم از تبدیل شدن افغانستان به پناه گاه امن هراس افگنان جهانی جلوگیری کنیم. این مهم‌ترین دلیل بود که ما آن‌جا رفتیم. حالا مهم این است که این‌ تلاش‌ها حفظ شود. ما به عنوان متحدان، وضعیت افغانستان را زیر نظر داریم و تلاش می‌کنیم که بخش از ایتلاف جهانی برای شکست داعش باشیم."

ناتو در کنار ایالات متحده، بزرگترین شمار سربازان در جنگ بیست ساله‌ی افغانستان را داشتند. خروج نیروهای امریکایی و ناتو و فروپاشی زود هنگام دولت افغانستان، در کنار امریکا، انتقادهای زیادی از ناتو را هم به دنبال داشت.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!