Connect with us

تجارت

میزان صادرات محصولات زراعتی در چهار ماه گذشته به دو میلیارد دالر رسید

منتشر شده

در

وزارت زراعت و مالداری می‌گوید که در چهار ماه نخست سال جاری ارزش محصولات صادراتی افغانستان به دو میلیارد دالر میرسد.

به گفته‌ای مسوولان در این وزارت میزان صادرات محصولات زراعتی نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت.

مصباح‌الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت و مالداری می‌گوید: «در چهار ماه نخست سال به ارزش دو میلیارد دالر صادرات صورت گرفته بود که بیشترین بخش آنرا محصولات زراعتی تشکیل میدهد و امسال که اکنون فصل میوه است و صادرات هم آغاز شده است توقوع میرود که میزان صادرات ماه نسبت به گذشته بیشتر باشد.»

اتاق زراعت و مالداری هم می‌گوید که محصولات زراعتی کشور به طور منظم صادر شده هرچند که برخی کشورها مشکلاتی را در کالاهای صادراتی افغانستان هرازگاهی بوجود میاورد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری می‌گوید: «در بخش صادرات تاجران ما توانستند که صادرات نمایند، اما دراین اواخر با مسدود شدن دروازه تورخم و با مسدود شدن شاهراه کابل-جلال آباد تاجران ما نتوانستند که صادارت خود را بیشتر ادامه بدهند. تاجر متضرر شده است مگر ارقام دقیق صادرات را زمانی شریک کرده می‌توانیم که همه فصل سال میوه و سبزی جمع‌آوری شود.»

به باور آگاهان از اینکه افغانستان یک کشور زراعتی است و بیشتر مردم هم سرگرم کارهای زراعتی و مالداری هستند از این رو هرچه محصولات زراعتی به بیرون از کشور صادر شود به همان میزان اقتصاد کشور رشد خواهد کرد.

با این حال یک مقام ایرانی گفته است که تهران در ۶ ماه نخست سال جاری ۳۵هزار و ۱۹۵ تُن فرآورده‌های زراعتی را از طریق گذرگاه دوغارون به افغانستان صادر کرده است. به گزارش رسانه‌های ایرانی مدیر جهاد کشاورزی این کشور افزود که در نیمه نخست سال جاری ۴هزار و ۴۶۷ تُن فرآورده‌های کشاورزی از افغانستان به ایران، از طریق همین گذرگاه وارد شده است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!