Connect with us

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: افغانستان ظرفیت آن را دارد تا به کشور صادرکننده برق مبدل شود

از سویی دیگر، رئیس شرکت برشنا اعلام کرد که افغانستان ظرفیت سرمایه گذاری ۵ میلیارد دالر در بخش برق را دارد و آنان تلاش می‌کنند تا سهولت های بیشتری را برای مردم فراهم کنند.

منتشر شده

در

معاون سیاسی رئیس‌الوزرا گفته است که افغانستان ظرفیت آن را دارد تا به کشور صادر کننده برق مبدل شود، اما اینگونه نشده و این کشور همچنان به عنوان وارد کننده باقی مانده است.

مولوی عبدالکبیر این مطلب را امروز (دوشنبه) در کنفرانس ارایه فرصت‌های سرمایه گذاری انرژی برق افغانستان بیان کرد.

او گفت: «افغانستان برای تولید برق ظرفیت‌های زیادی دارد. در این کنفرانس فرصت‌ها برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معرفی می‌شود. امیدوارم که این کنفرانس برای جلب سرمایه گذاری در بخش انرژی مهم ثابت شود. برای یک کشور جنگ زده چون افغانستان، مهم است که از منابع خود برای تقویت اقتصادی، تولید انرژی و خودکفایی تلاش کند. افغانستان با استفاده از امکانات خود می‌تواند به کشور تولید کننده و صادر کننده انرژی در منطقه تبدیل شود.»

از سویی دیگر، رئیس شرکت برشنا اعلام کرد که افغانستان ظرفیت سرمایه گذاری ۵ میلیارد دالر در بخش برق را دارد و آنان تلاش می‌کنند تا سهولت های بیشتری را برای مردم فراهم کنند.

به گفته‌ عبدالباری عمر، جامعه جهانی مسئله برق را مانند صحت و آموزش سیاسی نسازند و کمک‌های شان را در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی ادامه دهند.

او گفت: «مشکلات زیادی در شبکه ها، سب استیشن ها، جنکشن ها و لین‌های انتقالی وجود دارد. مردم باید بدانند که ما سیستمی را از اداره پیشین به میراث نبرده ایم که سالم باشد. لین انتقالی از تاجیکستان و ازبکستان، هم از نظر طول و هم از نظر مقطع بسیار ضعیف است، قابلیت کافی برای انتقال برق مورد نیاز ندارد. ضایعات تخنیکی برق ما ۱۳ درصد می‌باشد. امارت اسلامی ضایعات تخنیکی را تا پنج درصد کاهش داده است.»

به گفته آقای عمر، زورمندان و سیاسیون حکومت پیشین ۲ میلیارد افغانی از شرکت برشنا قرضدارند.

با این حال، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفت که صنعت کاران و شرکت های تولیدی، از کمبود برق رنج می برند.

نورالدین عزیزی گفت: «در روزهای نزدیک ۸۰۰ شرکت متقاضی در مرکز داریم که برای آنها زمین بدهیم. برای هر شرکت از پنجاه تا صد میگاوات برق ضرورت داریم.»

خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز بر نقش رسانه ها در انعکاس آبادی و پیشرفت کشور تاکید کرد.

در این کنفرانس، شرکت برشنا تصریح کرد که بر علاوه اصلاح شبکه، به اصلاح میترها نیاز دارند و هنوز هم بیش از پنجصد هزار ميتر شامل سیستم نشده و این مشکل از دهه های قبل به آنان به میراث مانده است.

رویداد های اخیر

A new polio vaccination campaign is set to launch in Afghanistan

Afghanistan and Pakistan are the only two countries in the world where polio has not been eradicated.

Published

on

The “Afghanistan Polio-Free” organization announced that a new round of polio vaccinations will begin on Monday, December 23, in various provinces of Afghanistan.

The organization did not specify which provinces will be targeted or how long the vaccination campaign will last.

Afghanistan and Pakistan are the only two countries in the world where polio has not been eradicated.

On December 4, 2023, the World Health Organization (WHO) issued a statement reporting a 283% increase in polio cases in Afghanistan. According to the WHO, the number of positive environmental samples for wild poliovirus type 1 in Afghanistan in 2024 reached 84, compared to 62 cases in 2023.

The Ministry of Public Health claimed in November 2024 that no new cases of polio had been reported in Afghanistan for the year.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!