Connect with us

جهان

موافقت اداره بایدن با فروش تسلیحات نظامی به اسراییل

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

منابع در کانگرس امریکا روز گذشته (دوشنبه، ۲۷ ثور) گفته که اداره جوبایدن، رییس جمهوری امریکا، با فروش تسلیحات و مهمات نظامی هدایت شونده  به ارزش ۷۳۵ میلیون دالر به اسراییل موافقت کرده است.

سه عضو کانگریس امریکا گفته با وجود افزایش درگیری‌ها میان اسراییل و فلسطین کانگریس امریکا با این تصمیم اداره بایدن مخالفت نخواهد کرد.

این اعضای کانگرس گفته به تاریخ پنجم ماه می از این تصمیم اداره بایدن در جریان گذاشته شده بودند.

بر بنیاید قوانین امریکا کانگرس امریکا ۱۵ روز وقت دارند تا در مورد فروش سلاح‌ها بر اسراییل موضع خود را روشن کند، اما  توقع نمی شود این معامله لغو شود.

فروش سلاح‌ به اسراییل برای نخستین بار در واشنگتن پوست نشر شد.

این گزارش افزوده فروش “تسلیحات هدایت‌شونده دقیق” به اسراییل قبل از آغاز درگیری‌ها میان فلسطین  و اسراییل یک کار عادی به نظر میرسید.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته که اجازه ندارد تا در باره فروش ” تسلیحات هدایت‌شونده دقیق” ابراز نظر کند.

این نهاد افزوده است: ” ما درباره خشونت‌های جاری عمیقا نگران استیم و در این راستا کار میکنیم تا وضعیت به عالت عادی برگردد.”

این در حالی است که حمایت از اسراییل برای  اکثریت اعضای دیموکرات و جمهوری خواه امریکا از ارزش فوق العاده برخودار است، اما بعضی از دیموکرات‌ها خواهان موضع گیری سخت در قبال اسراییل استند.

با این همه اسراییل از جمله معدود کشورهایی است که فروش تجهییزات نظامی بر آن کشور توسط یک روند تسریع شده تایید میشود.

جهان

کرملین تماس بیشتر از دو بار پوتین و ترمپ را رد نکرد

هرچند گمانه‌زنی درباره تماس‌های متعدد رهبران این دو کشور وجود دارد و گزارش‌هایی هم از تماس میان ترمپ و پوتین در زمان پیش از انتخابات امریکا منتشر شده است.

Published

on

(Last Updated On: )

دیمیتری پسکوف، سخنگوی قصر کرملین روز یک‌شنبه در یک نشست خبری در مسکو احتمال تماس تیلیفونی بیشتر از دو بار اعلام شده میان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترمپ، همتای امریکایی‌اش را رد نکرد.

پسکوف در پاسخ به سوالی درباره احتمال برقراری تماس تیلیفونی بیشتر از دو بار رسما اعلام شده با لبخند گفت: « گوش دهید، ما شما را در مورد گفت‌وگوهایی که از آنها مطلع هستیم آگاه می‌سازیم. اما نمی‌توانیم هر احتمال دیگری را رد کنیم».

تاکنون دو تماس تیلیفونی اعلام شده میان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا در سال جاری میلادی برقرار شده است. نخستین تماس این دو رهبر در ۱۲ فبروری و دومین آن در ۱۸ مارچ اعلام شده بود.

هرچند گمانه‌زنی درباره تماس‌های متعدد رهبران این دو کشور وجود دارد و گزارش‌هایی هم از تماس میان ترمپ و پوتین در زمان پیش از انتخابات امریکا منتشر شده است.

گفته شده که در پی برقراری تماس‌های تیلیفونی میان ترمپ و پوتین و طرح آتش‌بس رئیس‌جمهور امریکا در اوکراین، رهبران کشورهای اروپایی را سراسیمه کرده است. این رهبران هراس دارند که ایالات متحده به هدف دستیابی به یک توافق صلح با روسیه به عنوان بخشی از یک معامله بزرگ‌تر، شامل قیمت نفت، مساله خاورمیانه و رقابت با چین، به اروپا پشت کند.

دونالد ترمپ در پی ارائه طرح آتش‌بس در اوکراین و تلاش‌هایش برای پایان جنگ در غزه گفته است که می‌خواهد از او به عنوان یک صلح‌ساز یاد شود. او بارها گفته که می‌خواهد درگیری سه ساله در اوکراین پایان یابد و نسبت به خطرات تبدیل آن به جنگ جهانی بین ایالات متحده و روسیه هشدار داده است.

این در حالی است که باب وودوارد، خبرنگار واشنگتن پست در کتاب خود به نام «جنگ» نوشته است که دونالد ترمپ پس از ختم دوره ریاست‌جمهوری خوددر سال ۲۰۲۱، دست‌کم هفت بار با ولادیمیر پوتین گفتگوی مستقیم داشته است.

دونالد ترمپ سال گذشته در گفتگو با رسانه بلومبرگ در پاسخ به این سوال که آیا ادعای وودوارد درسته است؟ گفت: «اگر این کار را انجام داده باشم، کار هوشمندانه‌ای است». قصر کرملین اما ادعای این روزنامه‌نگار را تکذیب کرده است.

Continue Reading

جهان

ترمپ فرمان بستن وزارت معارف امریکا را امضا کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، فرمان اجرایی بستن وزارت معارف را امضا کرد و گفت که با وجود مصارف هنگفت، سطح علمی شاگردان در حد مطلوب نیست.

ترمپ در مراسم امضای این فرمان در قصر سفید گفت: «ما هر چه زودتر وزارت معارف را می‌بندیم.»

او تصریح کرد که ۷۰ درصد شاگردان صنوف هشتم مکاتب در خواندن یا ریاضی مهارت ندارند و ۴۰ درصد شاگردان صنوف چهارم حتی نمی‌توانند بخوانند.

ترمپ گفت که ایالت‌ها خود شان به امور مکاتب رسیدگی کنند.

گفتنی است که بستن وزارت معارف به گونه کامل نیاز به منظوری کانگرس دارد.

 

Continue Reading

جهان

ترمپ و زلنسکی در تماس تیلیفونی بر همکاری به هدف خاتمه جنگ توافق کردند

قصر سفید افزود که رهبران دو کشور توافق کرده‌اند که برای پایان واقعی جنگ همکاری کنند و زلنسکی بار دیگر آمادگی خود را برای یک آتش‌بس کامل اعلام کرده است.

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهوری امریکا و اوکراین، در تماسی تیلیفونی توافق کردند برای پایان دادن به مناقشه اوکراین با یکدیگر همکاری کنند. قصر سفید این گفتگوی یک‌ساعته را «فوق‌العاده» خواند و ترمپ آن را «بسیار خوب» ارزیابی کرد.

در این تماس تیلیفونی که چهارشنبه ۲۹ حوت انجام شد، زلنسکی از حمایت‌های واشینگتن از کی‌یف در جریان جنگ اوکراین قدردانی کرد.

ترمپ و زلنسکی همچنین توافق کردند هیات‌هایی از دو کشور در روزهای آینده در عربستان سعودی گرد هم آیند تا راه‌های برقراری صلح را مورد بررسی قرار دهند.

طبق اعلام قصر سفید، دو طرف در این تماس بر سر برقراری یک آتش‌بس محدود در بخش انرژی توافق کرده‌اند.

ترمپ پس از این گفتگو در تروث سوشال، شبکه اجتماعی خود، نوشت: «ما کاملا در مسیر درست قرار داریم.»

ولودیمیر زلنسکی نیز اعلام کرد که گفتگوی تیلیفونی او با دونالد ترمپ «مثبت و مفصل» بوده است.

این نخستین مکالمه رهبران دو کشور پس از دیدار جنجالی و جدال لفظی آن‌ها در قصر سفید بود.

واشینگتن پس از این درگیری لفظی، تمامی کمک‌های نظامی خود به کی‌یف را متوقف و اعلام کرد تا زمانی که رهبران اوکراین تعهدی «صادقانه» به صلح نشان ندهند، این کمک‌ها از سر گرفته نخواهد شد.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین در سال ۱۴۰۰ آغاز کرد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.از زمان آغاز جنگ کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.

درخواست زلنسکی برای استقرار سامانه پاتریوت در اوکراین

قصر سفید ۲۹ حوت اعلام کرد زلنسکی در گفتگوی تیلیفونی با ترمپ، خواستار تقویت سامانه‌های دفاع هوایی اوکراین برای مقابله با حملات روسیه شد و رییس‌جمهور ایالات متحده نیز وعده داد برای تامین تجهیزات نظامی مورد نیاز در اروپا همکاری کند.

قصر سفید افزود که رهبران دو کشور توافق کرده‌اند که برای پایان واقعی جنگ همکاری کنند و زلنسکی بار دیگر آمادگی خود را برای یک آتش‌بس کامل اعلام کرده است.

ترمپ همچنین در این تماس زلنسکی را در جریان گفتگوی روز گذشته خود با ولادیمیر پوتین قرار داد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا و مایک والتز، مشاور امنیت ملی قصر سفید تایید کردند زلنسکی خواهان استقرار سامانه دفاع هوایی پاتریوت در اوکراین شده و ترمپ نیز در این زمینه قول همکاری داده است.

تحولات اخیر در منطقه کورسک روسیه از دیگر محورهای گفتگوی تلفنی روسای جمهور امریکا و اوکراین بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!