رویداد های اخیر
ملل متحد: در دو سال گذشته ۳۰ کارمند بشردوستانه در افغانستان کشته شدند
دانیال اندرس، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان، از کشته شدن ۳۰ کارمند بشردوستانه این سازمان در دوسال گذشته در افغانستان خبر داده است.
اندرس این اظهارات را روز شنبه (۲۸ اسد) در یک پیام ویدیویی به مناسبت «روزجهانی بشردوستی» مطرح کرده است.
به گفته وی، بیشتر کارمندانی که طی دو سال اخیر کشته شدند، واکسیناتورهای پولیو و ماین روبان بودهاند.
هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه در افغانستان هشدار داد که بی میلی جهانی نسبت به ارایه کمک به افغانستان، جان میلیونها تن به شمول صدها هزار کودک را با خطر روبهرو میکند.
اندرس گفت: «امروز نیازهای بشردوستانه در افغانستان به بالاترین حد خود رسیده است و بیش از ۲۹ میلیون تن به کمکهای بشری نیاز دارند. ازسویی منابع تمویل درحال خشکیدن است واین زندگی و سلامت میلیونها تن به شمول صدها هزارکودک را تهدید میکند. ما نمیتوانیم اجازه دهیم چنین اتفاق بیفتد. کشورهای تمویل کننده باید پا پیش بگذارند و مانع چنین یک تراژیدی خطرناک در افغانستان شوند.»
این نهاد همچنان از امارت اسلامی خواست تا اجازه دهد کارکنان زن در سازمانها و موسسات بشردوستانه به کارهای شان برگردند و برای صدها هزار نیازمند کمک رسانی کنند.
او گفت: «این پذیرفتنی نیست، بدون کارمندان زن میلیونها نیازمند به کمک دسترسی نخواهند داشت. این زنان اند که اجازه دخول در مناطق دوردست وروستاها را به خانه میابند و کمکرسانی میکنند، زنان و کودکانی که با توجه به وضعیت بد اقتصادی افغانستان منتظر کمکهای بشری اند.»
با این حال، امارت اسلامی کشتهشدن کارمندان سازمان ملل متحد را در کشور رد میکند و میگوید که امنیت در کشور تأمین است و هیچ موردی را سراغ ندارند که گویا کارمندان نهادهای امدادرسان کشته شده باشند.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله، در این مورد گفت: «اولویتهای کاری ارگانهای امنیتی به ویژه وزارت امور داخله تأمین امنیت سفارتخانهها و نمایندههای دیپلوماسی به خصوص سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای که در افغانستان نمایندگی دارد، بوده و است. ما الحمدالله به بهترین شکل ممکن امنیت آنها را هم در مرکز و ولایات تأمین ساختیم. ما ادعای که در این قسمتها شده ما کاملاً رد میکنیم.»
پیش از این بسیاری ازکشورهای تمویل کننده کمکهای بشری به افغانستان به شمول بریتانیا، آلمان، آسترالیا وبرخی کشورهای دیگر اعلام کرده اند که بودجه بشری به افغانستان را به دلایل ممنوعیتها بر کار و تحصیل زنان کاهش دادهاند وهشدار دادند که در صورت برداشته نشدن این محدودیتها، احتمالاً کمکها بیشتر از این به افغانستان کاهش خواهد یافت.
با این حال، هماهنگکننده کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید که سازمانهای بشری سال گذشته در همکاری با کارکنان زن ۲۶ میلیون نیازمند را کمک رسانی کردهاند.
رویداد های اخیر
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.
این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیهای در صفحهای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز میشود.
سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.
پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.
بر اساس آمارهای این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند