Connect with us

رویداد های اخیر

ملل متحد به ۲۳هزار کارمند صحی افغانستان مستقیماً معاش داده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۱۹, ۱۴۰۰)

ملل متحد در ماه گذشته وزارت صحت امارت اسلامی را دور زده و مبلغ نزدیک به هشت میلیون دالر به حدود ۲۳هزار ۵۰۰ کارمند صحی در سراسر افغانستان معاش پرداخته است. این یک آزمون برای تزریق نقدینگی به اقتصاد در حال سقوط افغانستان است.

برنامه توسعه‌ای ملل متحد (یوان دی پی) و سازمان امداد صحی “ندوق جهانی” به صورت مشترک برنامه‌ای را که قبلاً از سوی بانک جهانی در عرصه صحت تمویل می‌شد دوباره احیا کرده اند. بانک جهانی بعد از به قدرت رسیدن طالبان در ماه آگست تمویل این برنامه صحی را متوقف کرد.

ملل متحد در تلاش به دست آوردن پول نقد برای فراهم ساختن کمک‌های بشردوستانه به میلیون‌ها افغان نیازمند است که در آستانه قحطی قرار دارند. علاوه بر این، این سازمان تلاش می‌کند از فروپاشی اقتصاد و خدمات صحی و تعلیمی در این کشور جلوگیری کند.

کانی ویگاناراجا، مسئول بخش آسیا و اقیانوسیه برنامه توسعه‌ای ملل متحد به رویترز گفت:” کسی باید دست به کار می‌شد. ما نه تنها با سیستم صحی در حال فروپاشی بلکه با سیستم مالی در حال سقوط نیز مواجه بودیم.”

خانم ویگاناراجا افزود:”صندوق جهانی مخاطره مالی و ما مخاطره اجرای آن را قبول کردیم تا این پرداخت‌ها را ممکن سازیم. مان نشان دادیم که این کار ممکن است. این روش کار می‌دهد… این یک راه بسیار طولانی دست کم برای نجات اقتصاد مردم در این کشور است.”

صندوق جهانی ۱۵ میلیون دالر فراهم ساخته است که نزدیک به هشت میلیون دالر آن برای پرداخت معاش‌های کارمندان صحی مصرف شده و بخش زیاد مبلغ باقی مانده برای تهیه تجهیزات ابتدایی طبی، داروهای اساسی و تدارکات هزینه شده است. برنامه توسعه‌ای ملل متحد روی انتقال این پول به افغانستان و توزیع آن به کارمندان صحی در ۳۱ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان کار کرده است.

ویگناراجا گفت که برنامه توسعه‌ای ملل متحد بخشی از این پول را به بانک بین‌المللی افغانستان فرستاده و بعداً برای توزیع آن از یک ارائه‌کننده بزرگ خدمات پولی استفاده کرده است که به دلایل امنیتی نام آن را فاش نکرده است.

معاش‌های این کارمندان خدمات صحی که در حدود ۲هزار ۲۰۰ مرکز صحی کار می‌کنند به حساب‌های بانکی شان فرستاده شده است و ۲هزار ۵۰۰ کارمند صحی دیگر که در مناطق دورافتاده روستایی کار می‌کنند، به زودی معاش‌های شان را نقدی دریافت خواهند کرد.

ویگناراجا با ابراز این که، این برنامه برای سه ماه آینده توسط سازمان جهانی صحت و یونیسف پیش برده می‌شود، گفت:”این (پرداخت معاش‌ها) به خانواده‌ها امیدواری ایجاد کرده است.”

او افزود:”در غیر آن، همه داکتران، پرستاران و کارکنان تخنیکی واقعاً روانه مرزها می‌شدند.”

این مقام برنامه توسعه‌ای ملل متحد گفت در مدتی که معاش‌ها از این طریق پرداخت می‌شود، ملل متحد با بانک جهانی صحبت می‌کند تا اگر قادر باشد که این برنامه را دوباره به عهده بگیرد یا اگر جواز این کار را به دست نیاورد، یک راه مختلط را برای اجرای این برنامه پیدا کند.

ویگناراجا گفت که پرداخت معاش‌های کارمندان صحی در ماه گذشته به بازگشایی برخی بانک‌ها کمک کرده است:”همین که فعالیت اقتصادی اجتماعات محلی شروع شود و مردم قادر به سپردن و برداشت پول از این بانک‌ها باشند، بانک‌ها قادر به بازگشایی شعبه‌های محلی خود خواهند بود.”

این مقام ملل متحد گفت بعد از این که دیده شود این برنامه نتیجه می‌دهد، ملل متحد به استفاده از سیستم رسمی بانک‌داری و ارائه‌کنندگان خدمات پولی برای انتقال پول نقد به افغانستان در ماه‌های آینده ادامه می‌دهد. با وجود این، او افزود که ادارات ملل متحد نیازمندی به آوردن دالر امریکایی به افغانستان را نیز زیر نظر دارند.

رویداد های اخیر

وزارت انکشاف دهات: از بانک جهانی می‌خواهیم کار ۷ هزار پروژه نیمه‌کاره را تکمیل کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌گوید که هفت هزار پروژه نیمه‌‌کاره‌ی بانک جهانی در کشور در معرض تخریب‌شدن قرار دارد. مسوولان این وزارت از بانک جهانی می‌خواهند که کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.

به گفته‌ آنان، در مورد این پروژه‌ها با بانک جهانی گفتگو شده اما تا هنوز نتیجه‌ای در پی نداشته است.

نورالهادی عادل، سخنگوی وزارت احیا وانکشاف دهات گفته است: «هفت هزار پروژه نیمه‌کاره در حال تخریب است و اگر کار این‌ها شروع نشود، این پروژه‌ها تخریب می‌شود. ما از بانک جهانی می‌خواهیم که هرچه زودتر کار این پروژه‌ها را دوباره آغاز کند.»

در همین حال، اعضای سکتور خصوصی نیز از نهادهای جهانی می‌خواهند که کارهای‌شان‌ را در افغانستان ازسر گیرند.

به گفته مسوولان این سکتور، با آغاز کار این پروژه‌ها برای هزاران تن در کشور زمینه‌ کار فراهم خواهد شد.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفته است: «این پروژه‌ها سبب ایجاد اشتغال‌زایی برای مردم ما می‌شود و همچنان وطن رشد بیشتر می‌کند.»

با این حال، آگاهان اقتصادی گفته‌اند هرگاه کار این پروژه‌ها به زودی آغاز نشود، از بین خواهند رفت و سرمایه‌گذاری‌هایی که روی آن‌ها صورت گرفته است، به هدر خواهد رفت.

هرچند بانک جهانی اخیراً گفته است که کار برخی از پروژه‌هایش را در افغانستان ازسر خواهد گرفت اما هنوز از آغاز کار خبری نیست. همزمان با این، مانند بانک جهانی ده‌ها نهاد خارجی دیگر نیز پروژه‌های شان را نیمه تمام گذاشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ده نفر از اثر سیلاب‌ها در هلمند جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی هلمند می‌گویند که ده نفر از اثر سیلاب‌ها در یک هفته اخیر در این ولایت جان باخته و شش تن دیگر زخمی شده اند.

به گفته مسوولان، از این میان هفت تن اعضای یک خانواده بودند که شب گذشته (پنجشنبه) در ولسوالی کجکی جان باختند.

شیر محمد وحدت، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ هلمند می‌گوید: «اکثر مردم از ساحات آسیب پذیر به ساحات بلند و کوه‌ها بالا شدند که الحمد لله آمار تلفات پایین است. تیم‌های امداد رسان و نیروهای امنیتی برای کمک به مردم محل فرستاده شده اند.»

گفته می‌شود که سیستم مخابراتی هم از اثر جاری شدن سیلاب‌ها در ولسوالی کجکی مختل شده است. سیلاب‌ها هزاران جریب زمین زراعتی را نیز تخریب کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس یوناما با وزیر خارجه هند دیدار و در مورد مسایل افغانستان گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

روزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با سوبرامنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند در دهلی نو دیدار و در مورد مسایل مربوط به افغانستان بحث و گفتگو کرده است.

دفتر یوناما در کابل با نشر خبرنامه‌ای گفته است که اوتونبایوا در این ملاقات از مساعدت‌های بشردوستانه هند با مردم افغانستان قدردانی نموده و نقش آن کشور را در مورد همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدگی به چالش‌های موجود در افغانستان مهم دانسته است.

وزیر خارجه‌ هند نیز در حساب ایکس خود درباره این دیدار نوشته است که دو طرف در مورد وضعیت جاری در افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.

جی شنکر افزوده که هند گندم، ادویه ضد آفات زراعتی و لوازم مکتب را برای افغانستان فراهم کرده است.

پیش از این نماینده ویژه هند برای افغانستان در سفرش به کابل گفته بود که دهلی نو می‌خواهد روابط سیاسی و اقتصادی‌اش با افغانستان را گسترش بدهد.

در سال های پسین هند یکی از بزرگترین کشورهای کمک کننده به افغانستان بوده اما پس از تحول سیاسی کمک‌های این کشور تنها به مسایل بشری محدود شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!