اخبار ویژه
ملل متحد: استخراج غیرقانونی معادن در افغانستان به ناامنی دامن میزند
برنامه توسعهیی ملل متحد افغانستان دریافته است که استخراج معادن در کشور نه تنها به کاهش فقر کمک نکرده بلکه موجب بروز تنش های محلی و به محیط زیست آسیب رسانده است.
این نهاد در گزارش انکشاف بشری سال ۲۰۲۰ گفته است که استخراج معادن افغانستان نا منظم و اغلب غیرقانونی است و در بسیاری از مناطق کشور توسط چهره های سیاسی و شورشیان اداره می شود.
این سازمان همچنان یافته است که استخراج غیرقانونی در افغانستان یک پدیده پیچیده است که منجر به ناامنی، فساد، نقض حقوق بشر و درگیری در زندگی شهروندان می شود.
افغانستان غنی از منابع معدنی و هایدروکاربنی است که شامل فلزات گرانبها، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، عناصر خاکی کمیاب، سنگ های معدنی و مواد معدنی صنعتی و منابع انرژی میباشد.
این معادن در حال حاضر كمک خیلی اندک به اقتصاد جامعه میکند، نه بخاطر این که دست نخورده باقی مانده، بلکه غیرقانونی استخراج میشود.
برنامه توسعهیی ملل متحد میگوید: "اگر كشور بخواهد از ظرفیت های معدنی خود استفاده کند، دولت و سایر نهادها باید مدیریت منابع را تقویت كنند و صلح و امنیت را تضمین كنند."
در این گزارش آمده است که "استخراج معادن غیرقانونی درگیری را تقویت کرده و عامل درگیری بوده است. این باعث جذب افراد و شبکه های فاسد شده است و برخی از استخراج کنندگان معادن درگیر نقض جدی حقوق بشر، غالبا با مصوونیت از مجازات هستند."
عبدالله الدارداری نماینده دایمی نهاد UNDP در افغانستان چنین گفته است: "افغانستان اشد ضرورت برای بهبود حکومتداری، مقابله با فساد و پایان دادن به استخراج غیرقانونی و تجارت معادن دارد."
وی افزود: "پروژههای بزرگ معادن نفتی و گازی می توانند برای تامین اعتبار و توسعه کمک کنند اما به ثبات و افزایش دولت نیاز است تا این کشور بتواند سود خود را از این پروژه ها بدست آورده و از آنها برای توسعه بشری به خوبی استفاده کند."
این گزارش توصیه میکند که تمام طرف ها باید برنامه هایی با روش ها و فناوری برای استخراج به کار گیرند.
هاروون چخانسوری وزیر معادن و پترولیم در این باره گفته است: "من از انتشار این گزارش استقبال می کنم و مشتاقانه منتظر همکاری UNDP و سایر شرکت های خود (داخلی) در مورد فرصت های بررسی شده توسط این گزارش در زمینهی رشد اقتصادی از طریق صنایع استخراجی هستیم."
در سال ۲۰۱۰ ، گروه ایالات متحده برای کار و فعالیت های ثبات، ارزش منابع معدنی افغانستان را تقریبا یک تریلیون دالر تخمین زده است.
اخبار ویژه
برنامه جهانی غذا: مجبوریم کمک غذایی به دو میلیون افغان نیازمند را قطع کنیم
برنامه جهانی غذا میگوید به دلیل کاهش شدید بودجه، مجبور شده توزیع جیره غذایی را برای دو میلیون نفر دیگر در افغانستان در ماه روان قطع کند.
این سازمان در ماههای گذشته نیز به همین دلیل، پیوسته کمک غذایی به میلیونها افراد نیازمند در افغانستان را کاهش داده است.
سخنگوی برنامه جهانی غذا گفته است عملیات کمک این سازمان در افغانستان با یک میلیارد دالر کسری بودجه مواجه است.
با کاهش بیشتر بودجه، اکنون این نهاد کمکرسان، کمک غذایی خود به ده میلیون افغان را متوقف کرده است.
سازمان ملل، عدم تمایل کشورهای تمویل کننده برای کمک به افغانستان، محدودیتها بر کار وتحصیل دختران و زنان خوانده شده و ظاهراً دلیل دخالت امارت اسلامی در کمکهای بشری را از دلایل دیگر قطع این کمکها عنوان کرده است.
اخبار ویژه
قوماندان گروه واگنر در سقوط طیاره جان باخت
جت شخصی متعلق به «پریگوژین» قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در نزدیکی مسکو سقوط کرد.
به نقل از خبرگزاری تاس، شامگاه چهارشنبه، جت شخصی متعلق به پریگوژین، قوماندان واگنرها در نزدیکی مسکو سقوط کرد که در نتیجه آن، ۱۰ نفر جان باختند.
ولادیمیر روگوف، یکی از اعضای اداره منطقهای زاپوروژیا گفت که افراد نزدیک به پریگوژین، مرگ او و دیمیتری اوتکین بنیانگذار گروه واگنر را تأیید کردند.
اداره هوانوردی ملکی روسیه اعلام کرد که پریگوژین، قوماندان گروه نظامی خصوصی واگنر در فهرست مسافران طیارهی شخصی بود که در شمال مسکو سقوط کرد.
وبسایت نظامی ریبار گزارش داد که اطلاعات درباره حضور قوماندانان واگنر در میان مسافران طیارهی سقوط کرده در شمال مسکو هنوز تایید نشده است.
وبسایت روسی ریدووکا نوشته است که:«ممکن است پریگوژین فقط به دلایل امنیتی نام خود را به عنوان مسافر در طیاره ثبت کرده و سوار طیارهی دیگری شده باشد.
وزارت وضعیت اضطراری روسیه اعلام کرد که اجساد 8 مسافر طیارهی سقوط کرده در شمال مسکو پیدا شد.
برخی از رسانههای روسیه گزارش دادند که احتمالا یوگنی پریگوژین در یک طیارهی دوم حضور دارد که در مسکو فرود آمده است.
مطابق با ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، یک طیارهی امبرائر متعلق به پریگوژین در ولایت تور و در ۱۵ کیلومتری میدان هوایی نظامی خوتیلوو سقوط کرده است.
گفته میشود که این طیاره حامل ۳ خدمه و ۷ مسافر بوده است.
در همین حال، شبکه بیبیسی مدعی شد رییس واگنرها در حادثه سقوط هواپیما جان باخته است.
اخبار ساحوی
عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان بازداشت شد
پولیس پاکستان روز شنبه عمران خان، صدر اعظم سابق این کشور را در خانه اش در شهر لاهور در شرق این کشور دستگیر کرد. این دومین بار است که رهبر مخالفان در سال جاری بازداشت میشود.
به گزارش اسوشیتدپرس، اوایل روز شنبه، محکمه خان را در یک قضیه اختفای دارایی مجرم شناخته و حکم حبس را صادر کرد که ممکن باعث منع فعالیتهای سیاسی او شود. محکمه اسلام آباد پس از محکوم کردن عمران خان، حکم بازداشت را صادر و پولیس در لاهور به سرعت او را از خانه اش به پایتخت پاکستان منتقل کرد.
این یک ضربه تازه به تلاش خان برای بازگشت به قدرت است. از زمان برکناری وی از قدرت در یک رأی عدم اعتماد در پارلمان در اپریل ۲۰۲۰، خان با بیش از ۱۵۰ قضیه حقوقی، از جمله چندین مورد اتهام فساد، تروریزم و تحریک مردم به خشونت در اعتراضات مرگبار در ماه می مواجه شده است. طی این اعتراضات، حامیان خان به اموال دولتی و نظامی در سراسر کشور حمله کردند.
-
تجارت4 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آشفته از افغانستان ناشی از عدم هماهنگی امریکا بود
-
اخبار ساحوی4 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان5 روز ago
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
-
جهان3 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بیش از ۱۲ هزار افغان طی سه سال گذشته با ویزه بشردوستانه وارد برازیل شدهاند